Νέα Σελήνη στον Λέοντα: Ρίξε το σάλτο σου σαν τον ακροβάτη στο σχοινί!

Πραγματοποιείται στις 16 Αυγούστου και ώρα 12:38 το μεσημέρι στις 23ο17΄του Λέοντα.

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στον Λέοντα: Ρίξε το σάλτο σου σαν τον ακροβάτη στο σχοινί!

Θα επηρεάσει κυρίως αυτούς που έχουν γεννηθεί από τις αρχές μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού σταυρού, πρώτα Λέοντες και Υδροχόους και αμέσως μετά Ταύρους και Σκορπιούς. Επίσης όσους έχουν Ωροσκόπο, Σελήνη ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στην 24η μοίρα αυτών των ζωδίων. Ειδικά για τους Λέοντες που έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, όλα όσα εκφράζει αυτή η Νέα Σελήνη και που θα αναλύσω παρακάτω, θα τους ακολουθούν όλη τη χρονιά μέχρι τα επόμενα γενέθλιά τους.

Στη βασική, αστρική της εκδοχή, πραγματοποιείται στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου και δημιουργεί ένα δυσαρμονικό σχηματισμό με το «κρυφό» τετράγωνο που γίνεται αυτό το διάστημα, μεταξύ του τροπικού Πλούτωνα στο τέλος του Αιγόκερω με τον αστρικό Ουρανό στο τέλος του Κριού. Αυτό θα σε πιέσει αν έχεις γεννηθεί στις δύο τελευταίες μέρες του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω αλλά και Ζυγού-Κριού. Άλλωστε αυτή η πίεση δεν ξεκινά τώρα. Λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς με την άφιξη του Πλούτωνα στις δύο τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Αυτή η Νέα Σελήνη είναι ένας σημαντικός σταθμός σε αυτήν την πορεία. Στο τέλος της η ζωή σου θα διαιρείται στο «πριν» και στο «μετά» αυτού του χρονικού διαστήματος. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς τη μοίρα και καταλάβεις πόσο ανώφελο είναι να της αντιστέκεσαι, τόσο πιο εύκολα θα βγεις από την αγωνία. Χρειάζεσαι την «κάθαρση», πριν δεις τις νέες προοπτικές να αναδύονται!

Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή, αυτή η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει εκείνους που έχουν κάτι από τα προαναφερόμενα αστρολογικά στοιχεία, μεταξύ 20ο-23ο των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή στους Ιχθύς, την Παρθένο, τους Διδύμους ή τον Τοξότη. Αν ανήκεις σ’ αυτήν την κατηγορία, χρειάζεσαι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ώστε να μην χάνεις την αυτοκυριαρχία σου σε κλάσματα του δευτερολέπτου απέναντι στις προκλήσεις. Οι αντιδράσεις σου είναι γρήγορες όταν χρειάζεται και θα… χρειαστεί. Αλλά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πρέπει να είναι αργές για να μην τα κάνεις «γυαλιά-καρφιά».

Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι αυτή η Νέα Σελήνη για όσοι από τους παραπάνω είναι γεννημένοι τις χρονιές 1939, 1949, 1951, 1954, 1957, 1958, 1970, 1971, 1973, 1976, 1977, 1982 και 1996.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της είναι η πανίσχυρη παρουσία του Ουρανού από τον Ταύρο που σχηματίζει ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη στο Λέοντα.

Ο Ουρανός ζητά από αλλαγές μέχρι… επαναστάσεις και τις πετυχαίνει πάντα σε χρόνο απρόβλεπτο και με τρόπο ακόμη πιο απρόβλεπτο! Ωστόσο, στα ζώδια του Σταθερού σταυρού όπου πραγματοποιείται αυτός ο σχηματισμός, δεν αρέσουν καθόλου αυτού του είδους οι εκπλήξεις. Οπότε το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτα συγκρουσιακό.

Και τι κάνεις; Πώς αντιδράς;

Αν κάτσεις να παριστάνεις τον άμαχο πληθυσμό, σύντομα θα μετατραπείς σε παράπλευρη απώλεια! Αν πάλι προσπαθήσεις να στυλώσεις τα πόδια, θυμίζοντας το γνωστό συμπαθές υποζύγιο και να αντισταθείς, γιατί έχεις «κόκκινες γραμμές» ή άκαμπτη στάση σε κάποια ζητήματα, τότε ο άνεμος της αλλαγής θα γίνει τσουνάμι και δεν θα βρεις ούτε πετσέτα να πάρεις μαζί σου στο ομώνυμο κίνημα. «Αυτοί που καθιστούν την ειρηνική αλλαγή αδύνατη, θα κάνουν τη βίαιη ανατροπή αναπόφευκτη» είχε πει ο John Kennedy.

Και τελικά τι πρέπει να κάνεις;

Εδώ ο κανόνας είναι ένας: Πρόλαβε τις αλλαγές, πριν σε προλάβουν αυτές. Αλλά, πριν αιφνιδιάσεις τους άλλους, φρόντισε πρώτα να αιφνιδιάσεις τον εαυτό σου! Αυτό σημαίνει «παρ’ το αλλιώς». Δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», όταν πρέπει να ζήσεις στο «κόκκινο».

Ποιο είναι τα κοινό σημείο του Λέοντα και του Ουρανού; Είναι πως και οι δύο, δίκαια ή άδικα, αισθάνονται πως ανήκουν σε μια «ελίτ».

Ξυπνάνε, λοιπόν, μέσα σου τη φιλοδοξία, την αίσθηση της μοναδικότητας, την ηγεσία! Θέλεις να βρεθείς στο επίκεντρο, να αναδειχτείς, να προκαλέσεις. Μπορείς και πρέπει να το κάνεις. Πρώτα όμως να αναρωτηθείς: θέλεις πρόκληση για την πρόκληση; Θέλεις πρόκληση για να στρέψεις τα φώτα πάνω σου; Ή μήπως θέλεις να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου; Ο πραγματικός ηγέτης πρέπει να σκέφτεται διαφορετικά, αν όχι αντίθετα από τους άλλους και να πράττει τολμηρά, σίγουρα και ακαριαία!

Να θυμάσαι πως οποιαδήποτε φιλική και καλοπροαίρετη συμβουλή δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα. Είναι πάντα κάτι που ήδη ξέρεις και προσπαθεί να σε βάλει να κάνεις ό,τι κάνουν όλοι. Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό. Προχώρα, λοιπόν, σε ό,τι καινούριο βγει μπροστά σου, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Είναι σίγουρο πως θα σε συναρπάσει και θα το ευχαριστηθείς. Αρκεί να μην το θεωρήσεις μόνιμο και δεδομένο!

Το μεγάλο και πολύ συνηθισμένο λάθος σε τέτοιου είδους συγκυρίες, είναι πως το σύμπαν σου δίνει το μαγικό του άγγιγμα κι εσύ αντί να ακολουθήσεις τη μαγεία και να αφεθείς στην υπέρβαση, προσπαθείς να τη φέρεις στα μέτρα σου. Θέλεις να την παγιώσεις, να την αποθηκεύσεις, να την αιχμαλωτίσεις, να την μετατρέψεις σε τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορείς να την επαναλάβεις κατά παραγγελία. Ζητάς να μιλήσεις με το Θεό αλλά βάζεις εσύ την ατζέντα… και έτσι σκλαβώνεις την ελευθερία που αναζητάς!

Ο Ουρανός εκτός από το τετράγωνο με τα Φώτα, συμμετέχει και σε έναν αρκετά υποστηρικτικό σχηματισμό «χαρταετού», που συμπληρώνουν ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας και ο Άρης. Αυτό σημαίνει πως όσο παραμένεις αδρανής, το μυαλό και η κρίση σου εκφυλίζονται. Η δράση με κάθε τρόπο είναι το πρώτο ζητούμενο. Ο Άρης από την Παρθένο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα θα βάλει την ενέργεια, το στόχο και το πλαίσιο δράσης. Από εκεί και μετά σε οδηγεί η διαίσθηση και είσαι έτοιμος να ρισκάρεις, αφού όμως έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα που είπαμε.

Ήρθε η ώρα να γράψεις ιστορία και φρόντισε να είναι περισσότερη από αυτή που μπορείς να καταναλώσεις!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved