Ήλιος τετράγωνο με Κρόνο: Με στόχο ΜΟΝΟ το τέλειο αποτέλεσμα και τίποτα άλλο

Και τώρα, τι μπορείς να κάνεις;

Θανάσης Ματσώτας
Ήλιος τετράγωνο με Κρόνο: Με στόχο ΜΟΝΟ το τέλειο αποτέλεσμα και τίποτα άλλο

Ο Ήλιος λίγο μετά την είσοδό του στους Διδύμους «σκοντάφτει» πάνω στον Κρόνο με το τετράγωνο που σχηματίζουν στις 28 Μαΐου.

«Huston, we have a problem» αναφωνεί!

Τον ακούς εσύ που είσαι και ψυλλιασμένος και αρχίζεις το «κατενάτσιο» για να αντιμετωπίσεις τον επερχόμενο γκαντέμη.

Ίσως όμως τον έχεις παρεξηγήσει και άδικα τον έχεις πάρει από φόβο…

Μπορεί. Ωστόσο και αυτός δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί!

Χαίρεις της απεριόριστης εκτίμησης των συναδέλφων και των πελατών σου. Όλοι στάζουν μέλι, όταν μιλούν για σένα. Ναι, αλλά είναι κι αυτή η σκύλα η διευθύντρια που κάνει κουμάντο. Και αυτή δεν σε πάει με τίποτα και σου βάζει συνεχώς τρικλοποδιές. Οπότε, ξέχνα την αύξηση και την προαγωγή.

Και είναι και εκείνη η δουλειά που πάει να κλείσει κι όλο κάποιο εμπόδιο ξεφυτρώνει.

Αναρωτιέσαι, αυτός ο Ερντογάν με τον Κρόνο πάνω από τον Ήλιο του πώς τα κατάφερε; Αφού αυτός, γιατί όχι κι εσύ; Ξεχνάς όμως πως ο Κρόνος είναι πάντα με το μέρος των ισχυρών. Εσένα σου λέει «για πού το ‘βαλες γατάκι, ποιος νομίζεις πως είσαι;»

Και -μεταξύ μας- από μέσα σου σκέφτεσαι πως μπορεί να έχει και δίκιο. Δεν θέλεις και πολύ άλλωστε για να το σκεφτείς αυτό. Εύκολα περνάς από την αυτοκριτική στην αυτοακύρωση.

Αλλιώς σου τα έλεγε ο Coelho… Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Μάλλον, το αντίθετο συμβαίνει. Τώρα συνωμοτεί εναντίον σου! «Καταταγείτε» σου έλεγαν ωσάν να ήσουν ο λεγεωνάριος στο Asterix και τώρα κάνεις κουπί στη γαλέρα.

Αλλά κι εσύ δεν είσαι στα καλύτερά σου ψυχολογικά. Σε έχει πάρει από κάτω και βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο. Είσαι γεμάτος τύψεις και ενοχές. Όπως στο σχολείο, που ένιωθες πως φταις για τη ζημιά που έκανε ο συμμαθητής σου. Οπότε, τι να σου κάνει και το σύμπαν; Σου βγαίνουν όλα τα κόμπλεξ που έχεις, αλλά και αυτά που δεν έχεις.

Και τελικά, μήπως πραγματικά κάνει κάτι για σένα το σύμπαν, αλλά εσύ έχοντας κοντόφθαλμη οπτική, δεν το βλέπεις; Γιατί αν σου έδινε αυτά που ζητάς, είσαι βέβαιος πως στο μέλλον θα σου έβγαιναν σε καλό; Μήπως τελικά με τις δυσκολίες που σου βάζει, σε γλυτώνει από τα χειρότερα; Ή από μια άλλη σκοπιά, μήπως σου λέει «πάρ’ το αλλιώς»; Όταν ήσουνα μικρός ήθελες να γίνεις κιθαρίστας και ο πατέρας σου σε ήθελε δικηγόρο. Τώρα ξέρεις καλά πώς τουλάχιστον για κιθαρίστας δεν έκανες. Και στην πορεία βρήκες άλλα ωραία, που δεν θα τα είχες βρει, αν είχες γίνει κιθαρίστας. Σκληρή διαπίστωση και δυσκολοχώνευτη…

Και τώρα, τι μπορείς να κάνεις;

Καταρχάς, υπομονή! Ο Κρόνος είναι ο χρόνος κι η επιρροή του είναι σαν τα δερματικά. Όσα φάρμακα και να βάλεις, δεν τελειώνουν, αν δεν ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Μην ρίχνεις τις αιτίες στην άδικη και κακούργα κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει. Απλά, προσπάθησε να γίνεις καλύτερος. Ή μάλλον προσπάθησε να γίνεις τέλειος!

-Μείνε πιστός στις αρχές σου.

-Μην ενδίδεις στις απόψεις και τις πρακτικές που σου πλασάρουν.

-Μην προσπαθείς να γίνεις αρεστός και να υιοθετήσεις μια κοινωνικά αποδεκτή στάση.

-Μην πουλάς φτηνά τον εαυτό σου!

Αλλά υπάρχει και ψηλότερη «πίστα», αν είσαι πιο… ψαγμένος. Ανάλαβε τις δυσκολίες, κάνε αυτά που πρέπει να γίνουν και σε δυσαρεστούν, αλλά κάνε τα με ευχαρίστηση!

Δεν εννοώ να γίνεις σαν τη φίλη σου, που χώρισε με αυτόν, που επί δέκα χρόνια τη βασάνιζε και τώρα λέει «δεν πειράζει, πήρα την εμπειρία». Γιατί η εμπειρία είναι τσατσάρα για φαλακρούς που σου επιτρέπει να καταλάβεις ένα λάθος μόνο, όταν το ξανακάνεις! Αυτό είναι απλά μαζοχισμός.

Ούτε να παριστάνεις τον ικανοποιημένο ή να προσπαθείς με δήθεν θετική σκέψη να πείσεις τον εαυτό σου πως όλα είναι καλά.

Πήγαινε σε αυτήν τη σκύλα, τη διευθύντρια εννοώ και κάνε ό,τι σου λέει, όσο καλύτερα μπορείς, με στόχο ΜΟΝΟ το τέλειο αποτέλεσμα και τίποτε άλλο! Και δες την ως άλλο ένα ανθρώπινο ον, που χρειάζεται την ίδια αγάπη με σένα. Μην το σκέφτεσαι. Μόνο αν το επιχειρήσεις τίμια, θα αρχίσεις να το καταλαβαίνεις.

Αλλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω και περισσότερο γιατί αυτό είναι το βαθύ μυστήριο του Κρόνου!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved