Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο: Δεν χάνομαι γιατί δεν ρεμβάζω!

Από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου θα κινείται ανάδρομα

Θανάσης Ματσώτας
Ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο: Δεν χάνομαι γιατί δεν ρεμβάζω!

Τρέχω και ακολουθώ τον μπαμπά μου, γυρνώντας γύρω του μπρος πίσω γιατί είμαι και υπερκινητικός και δεν μπορώ να κάτσω ήσυχα. Μόλις πάω να χαρώ που τον προσπέρασα. Επιτέλους! Μόνος στα βαθιά, χωρίς μπρατσάκια. Ελευθερία! Ανεξαρτησία! Viva la libertà!

"Μα είσαι Ταύρος, τι τα θες;", σκέφτομαι, "δεν σου πηγαίνουν οι veganιές". Ο μπαμπάς Ήλιος, εκεί κι αυτός, σκασίλα του για τα βαθιά. Άλλος είναι ο πόνος του…

Εκεί λοιπόν που έβλεπα μπροστά μου τον Ουρανό και μου μπαίνανε οι ιδέες οι… αναρχοαυτόνομες και έλεγα τώρα όπου να 'ναι τον φτάνω, ακούω τον μπαμπά να με φωνάζει: Ερμάκο έλα να φας το σάντουιτς. Καλά! Η επανάσταση μπορεί να περιμένει. Μην κρυώσει και το σάουντιτς… Βουρ προς τα πίσω.

Εξάλλου είναι τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που δικαιούμαι! Για την ακρίβεια οι εικοσιπέντε μέρες. Από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου θα κινούμαι ανάδρομα. Χαράς Ευαγγέλια! Όλοι θα ασχολούνται μαζί μου. Ραδιόφωνα, φιλενάδες, τηλεόραση. Όλοι οι αστρολόγοι και όχι μόνο, θα μιλάνε για μένα. Η χαρά της πρωινατζούς!

Βέβαια, όλα θα τα ρίχνουν επάνω μου: το κινητό που δεν πιάνει, τα αρχεία που χάθηκαν από το laptop, το αυτοκίνητο που χάλασε ξαφνικά και καθυστερήσεις και αναβολές και ασυνεννοησία! Έλεος! Εγώ φταίω για όλα; Αυτό όμως είναι το τίμημα της δόξας!

  • Στα δικά μου ραντεβού πάντως είμαι εντάξει. Στις 24 Απριλίου έχω να δω τον Αρούλη. Θα κάνουμε μαζί ένα εξάγωνο. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό… Γενικά, είμαι συγκρατημένος, αλλά θα πω κάτι παραπάνω. Θα ρίξω άδεια να πιάσω γεμάτα. Έχω και επιχειρήματα. Θα τα πω τσεκουράτα, αλλά θα τους σφάξω με το βαμβάκι και θα θυμηθώ και όλα όσα έχω μαζεμένα καιρό τώρα και τα κρατάω καβάτζα.
  • Στις 2 Μαΐου θα συναντήσω τον μπαμπά Ήλιο. Ε, δεν φεύγω ποτέ και πολύ μακριά του. Κατά βάθος είμαι μπαμπόθρεφτο! Πάντα νιώθω ασφάλεια στην πατρική παρουσία και παίρνω ζωτική δύναμη και ενέργεια. Και εκείνο το σάουντιτς…
  • Από τις 12 όμως του μήνα και μετά, έχω πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές. Καταρχάς με τον Κρόνο. Αυτός μιλάει τη γλώσσα μου! Θα συνεννοηθούμε με μια όψη εξάγωνου που πρακτικά θα κρατήσει για μεγάλο διάστημα γιατί εκεί κάπου θα φρενάρω για να γυρίσω ορθόδρομος, οπότε θα τον έχω συνέχεια από κοντά και πρακτικά η συνομιλία μας δεν θα τελειώσει πριν τις 20 Μαΐου.
  • Το ίδιο διάστημα και για την ακρίβεια στις 13 του μήνα, θα έχω και κάποια πάρε δώσε με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, πάλι σε εξάγωνο. Και αυτή δικιά μου είναι.

Γενικά πολύ καλή συγκυρία. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου!

Ευκαιρία να κάνω και μια αποτίμηση. Ποιοι μου χρωστάνε και σε ποιους χρωστάω. Βερεσέδια, φέσια ή και σομπρέρος! Φτάνουν οι δυνατότητές μου, κυρίως οι οικονομικές ή αναπολώ μάταια εποχές παλιού καλού καιρού, την ώρα που ανάβω ένα Cohiba πιο μακρύ και από τη μύτη του Πινόκιο; Πού ξοδεύω τον εαυτό μου και γιατί; Μήπως είμαι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι; Ξέρω τα πραγματικά μου όρια και πώς θα τα υπερβώ;

Είμαι αγύριστο κεφάλι, αλλά αν ζοριστώ μπορώ ξεκολλήσω και να κάνω την κυβίστηση, ειδικά αν είναι προς όφελός μου. Ας επανεξετάσω λοιπόν τα πραγματικά μου συμφέροντα, με βάση τις πραγματικές μου ανάγκες. Να δω ποιοι είναι χρήσιμοι εκτός από ευχάριστοι. Και γι αυτούς που επανέρχονται στη ζωή μου, παριστάνοντας τον «θείο από την Αμερική», πριν τους εκχωρήσω «άδεια παραμονής», να σιγουρευτώ πως δεν θα πληρώσω το προαναφερθέν σάουντιτς για αστακομακαρονάδα.

Ε, ναι, λοιπόν! Ακόμα και με την όπισθεν, μπορώ να είμαι ρεαλιστής. Δεν χάνομαι γιατί δεν ρεμβάζω! Άσε που μπορεί να μου έρθουν και τίποτα αναδρομικά στο ξεκούδουνο!

Και μετά τέλος. Παίρνω φόρα για μπροστά πάλι και ποιος με πιάνει! Στις 16 Μάη μήνα με ένα αμάξι η Ερμίνα, πέρασε από μπροστά μου ειρωνικά, θα τραγουδάει ο εγκαταλειμμένος Κρόνος ωσάν άλλος Σταμάτης Κόκοτας. Βέβαια θα χρειαστώ λίγες μέρες μέχρι να πάρω φόρα, να έρθω στα ίσα μου και να νιώσω ασφαλής. Στον Ταύρο είμαι άλλωστε, ας μην ξεχνιόμαστε…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved