Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Τι θα φέρει στα δώδεκα ζώδια;

Να αφεθείς: Να μια πολύτιμη συμβουλή για σένα

Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Τι θα φέρει στα δώδεκα ζώδια;

Η Νέα Σελήνη της 20ης Φεβρουαρίου διαθέτει όλα τα «τυπικά» Ιχθυακά χαρακτηριστικά, με τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο να υπερθεματίζει σε εκείνες τις αρετές, που είναι δική του υπόθεση, μα και σε αντικατοπτρισμούς, που είναι… επίσης δική του!
Μια ευλογία για σένα, αν ξέρεις να υπερβαίνεις τα περιοριστικά πλαίσια, που σου θέτει η ίδια η ζωή, μια παγίδα, αν είσαι προσηλωμένος/η αποκλειστικά και μόνο στο χρήμα και τα «παιχνίδια» κυριαρχίας. Εκεί παραμονεύουν απάτες, αυταπάτες και υστερόβουλα ψέματα που αποσκοπούν στο να σε «κοιμίσουν», να σε αποπροσανατολίσουν και τελικά να σε εκμεταλλευθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αν, πάλι, κλέψεις, θα σε κλέψουν, αν κοροϊδέψεις, θα σε κοροϊδέψουν.
Είναι τελείως διαφορετικό να αφεθείς στα θαύματα της ψυχής σου, με την έμπνευση και την πίστη σου να γίνονται η ανεξάντλητη δεξαμενή ζωής και δημιουργίας, από το να ελπίζεις στο «θαύμα» μιας υλικής εξασφάλισης ή/και σε μια σχέση που θα λύσει αυτομάτως όλα τα προβλήματά σου. Τέτοια θαύματα δε γίνονται, όταν αναλώνεσαι σε χαμηλές «πτήσεις». «Φαντάσματα» θα κυνηγάς και θα σε κυνηγούν.

Ο Ποσειδώνας βέβαια δεν είναι τελείως ξένος με τον υλικό κόσμο, απλά έχει τον τρόπο του.

Να αφεθείς: Να μια πολύτιμη συμβουλή για σένα που νομίζεις ότι οι επιτυχίες και οι αποτυχίες σου εξαρτώνται από τις δικές σου προσπάθειες και μόνο κι αγχώνεσαι και κοπιάζεις ή πιέζεις καταστάσεις, πολλές φορές σε λάθος χρόνο. Τα «Ποσειδωνάκια» είναι πάντα γύρω σου κι ας μην τα βλέπεις κι είναι εκείνα που θα σε καθοδηγήσουν σωστά, αρκεί να τα «ακούσεις». Τα ακούς στο «κενό» σου, στις παύσεις σου, στις «άσκοπες» περιπλανήσεις σου, εκεί που ο θόρυβος της αναγκαιότητας κατασιγάζει. Κάποιοι σου λένε «μα πού είσαι, πού χαζεύεις, κατέβα στο τώρα», είναι όμως εκείνες οι στιγμές που θα σου αποκαλύψουν την πολυπόθητη λύση σου. Τα ακούς στον ύπνο σου μα και στις «υπνοβασίες» σου. Σταμάτα λοιπόν να θεωρείς πως το εγώ σου αρκεί κι άφησε περισσότερο χώρο στο «τυχαίο».

Αυτή είναι η πρώτη υπέρβαση, αλλά αν θες να βουτήξεις στον ωκεανό των άπειρων θαυμάτων, δεν έχεις παρά να αγκαλιάσεις κι όλα εκείνα που θεραπεύουν και απογειώνουν την ψυχή σου. Τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τη Φιλοσοφία, τα Ιδανικά και τελικά την Πίστη σου σε έναν καλύτερο εαυτό.
Να ερωτευθείς. Την ίδια τη ζωή-δημιουργία όμως, με τις λεπτές εκφάνσεις της κι όχι αυτόν/η που θα εναποθέσεις επάνω του/της όλες τις προσδοκίες σου. Να γίνει η έμπνευσή σου, ναι, η «μούσα» σου, αλλά μη ζητάς με το ζόρι άλλο αντάλλαγμα. Εξ άλλου κάθε σημαντική σχέση είναι ο καθρέφτης σου κι ανάλογα με το επίπεδο της αυτογνωσίας σου και το πόσο έχεις ανυψώσει το «μέσα» σου θα είναι και τα αποτελέσματα. Το να ξέρεις το ωροσκόπιό σου και τις ενεργειακές αντιπαραθέσεις του είναι ένα πρώτο καλό βήμα, μα πρέπει να κάνεις κι εσύ τις κινήσεις σου.
Αν, πάλι, προσφέρεις, θα το κάνεις με την καρδιά σου κι όχι για να πάρεις κι αν σκέφτεσαι πως αυτό είναι άδικο, είναι γιατί έχεις μάθει να μετράς την αγάπη με τις παροχές, του τύπου «σου δίνω-μου δίνεις». Το σύμπαν όμως έχει άλλα μέτρα και σταθμά. Το «πάρε-δώσε» δεν είναι κλειστό κύκλωμα κι όταν έρθει η ώρα που πραγματικά θα χρειάζεσαι βοήθεια, τότε θα την λάβεις από μια «άσχετη» πηγή. Καθαρή καρδιά χρειάζεσαι κι όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.
Να συγχωρέσεις για να συγχωρεθείς. Η δύναμη της Αγάπης κι η αναγνώριση της ταπεινότητάς σου είναι εκείνες που μπορούν να σε απαλλάξουν από τα κάθε λογής χρέη του κόσμου τούτου, από τα άγχη που σε βάζουν σε μια ατέρμονη διαδικασία «αποπληρωμής». Πληρώνεις το ένα, κάτι άλλο αφήνεις, που ύστερα σε «κυνηγάει», αυτός είναι ο νόμος στον κόσμο του «έχειν». Αντίθετα, αν «είσαι» και παραμείνεις κομμάτι της συμπαντικής ενότητας, όλα θα λειτουργήσουν σε μια θαυμαστή αλληλουχία.
Δύσκολα όλα τα παραπάνω -και πιο δύσκολο ίσως να τα πιστέψεις- αλλά πάρε την ευκαιρία σου.

Όσον αφορά τώρα στο πού και πώς θα σε επηρεάσει η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, το πρώτο που πρέπει να γνωρίζεις είναι σε ποιον οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σου γίνεται κι αν τυχαίνει να έχεις και κάποιον πλανήτη κοντά στην 1η μοίρα των Ιχθύων ή της Παρθένου, αυτός είναι που θα ενεργοποιηθεί.

Από τη στιγμή βέβαια που δεν κατέχεις τέτοιες πληροφορίες, θα… περιοριστείς αναγκαστικά στις τάσεις και κατευθύνσεις που προκύπτουν από το ηλιακό σου ζώδιο.

  • Αν είσαι Ιχθύς έχεις κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις την τέχνη της παραπλάνησης, έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία το κίνητρό σου. Θα το κάνεις για να εμψυχώσεις και να δώσεις ελπίδα στους κατατρεγμένους, για να «απογειώσεις» ψυχές ή για να εκμεταλλευθείς πρόσωπα και καταστάσεις; Θα το κάνεις ως δημιουργός ή ως αγύρτης; Θα γίνεις η έμπνευση που δίνει φτερά ή ένας μασκαράς;
  • Αν πάλι είσαι Παρθένος, μαθημένος/η στις μετρήσεις και τους κανόνες της λογικής, ένα πρόβλημα θα το έχεις. Υπάρχει ένα φάντασμα στη «μηχανή» σου, που θα σου βγάλει λάθος αποτέλεσμα σε μια κατά τα άλλα ολόσωστη «εξίσωση». Μπορείς όμως να συνθέσεις το πραγματικό με το φανταστικό, να δώσεις περισσότερο χώρο στη διαίσθησή σου. Να εμπνευστείς και να εμπιστευθείς το «λάθος», να αφήσεις χώρο στον «Άγνωστο Θεό». Να ζήσεις το όνειρο κι ας ξέρεις πως είναι ψέμα, αφού μόνο έτσι υπάρχει η ελπίδα να υλοποιηθεί, αλλά να ξέρεις πως αν αρχίσεις να τρέφεις «γήινες» προσδοκίες, το πιθανότερο είναι να διαψευστείς.
  • Μια δυσκολία θα την έχεις κι αν είσαι Ταύρος ή Αιγόκερως. Βλέπεις η γήινη φύση του ζωδίου σου είναι ιδιαίτερα τρωτή σε εξαπατήσεις ακριβώς επειδή οι απανταχού, επίσης… γειωμένοι απατεώνες ξέρουν πολύ καλά πως να σε πείθουν, κατέχοντας όλα τα σχετικά επικοινωνιακά μυστικά. Θα μπορέσεις άραγε να «διαβάσεις» πίσω από τις γραμμές, θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις την πλαστότητα; Ούτε όμως να προτάξεις αυστηρούς κανόνες και απαγορευτικά, αφού τότε θα την έχεις… εξασφαλισμένη την εξαπάτηση! "Ναι" θα σου λένε κι άλλα θα κάνουν πίσω από την πλάτη σου.
  • Αν αντίθετα ανήκεις στο ζώδιο των Διδύμων, είναι παιχνιδάκι για σένα να δείξεις αυτό που θέλουν να δουν οι άλλοι ή/και να κτίσεις το μύθο σου με το «τίποτα». Με τα ψέματα εξ άλλου δεν τα πας κι άσχημα, εκτός πια κι αν έχεις δυνατό Κρόνο που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από το «σωστό» και σε μια τέτοια περίπτωση να έχεις το νου σου σε «συναδέλφους» σου που… δεν τον έχουν!
  • Η προσαρμοστικότητά σου θα σε βοηθήσει κι αν είσαι Τοξότης, με τα «θα» να γίνονται βάλσαμο και σωτηρία, αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως δεν έχεις κι εσύ τα τρωτά σου. Ο Ποσειδώνας στο «σπίτι» σου μπορεί εύκολα να σου προσφέρει καταφύγιο σε ένα «παλάτι» ή σε έναν τόπο που θα «μιλήσει» στην ψυχή σου, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν τα επίσης Ιχθυακής «κοπής» νοσοκομεία και ιδρύματα. Θα τα επισκεφθείς άραγε και για ποιόν λόγο; Ή μήπως θα έχεις άρρωστο στο σπίτι;
  • Ως Ζυγός πάλι θα χρειαστεί να κατανοήσεις ότι στον μήνα των Ιχθύων δεν συμφέρει να κάνεις προγράμματα και να βάζεις χρονοδιαγράμματα στα εργασιακά σου, αφού το σύμπαν γνωρίζει καλύτερα από σένα ποιο είναι το συμφέρον σου. Κάποια πράγματα, δηλαδή, που δεν θα γίνουν θα είναι για το καλό σου κι αν το «ζορίσεις» εσύ θα χάσεις. Όσο για την υγεία σου, ούτε εκεί να βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ό,τι πρόβλημα εμφανιστεί θα… εξαφανιστεί από μόνο του, όταν αποκατασταθούν οι ισορροπίες μέσα σου κι αν κάποιος/α σου προσφέρει κάτι απλό μην το αγνοήσεις, ίσως και να είναι το φάρμακο σου.
  • Ανάλογα θέματα θα έχεις κι αν είσαι Κριός αλλά για σένα υπάρχει και κάτι ακόμα. Οι «συμπαντικές συνωμοσίες», που θα εξελιχθούν ανάλογα με τη δική σου τιμιότητα και καθαρότητα. Τα καλά επιστρέφονται, το ίδιο όμως και οι δολιότητες, άφησε λοιπόν ελεύθερο το «αγαθό» πνεύμα σου κι έχε πίστη στο φύλακα-άγγελό σου.
  • Σκορπιέ, έφτασε μια ακόμη στιγμή για να δείξεις, αν το συναίσθημά σου είναι διάφανο ή τσαλαβουτάς στα λασπόνερα μιας κατώτερης βαθμίδας. Η έμπνευσή σου είναι δεδομένη, μα θα είναι ανυψωτική και δημιουργική ή μήπως προσανατολισμένη σε μια λαφυραγωγία; Και πριν πεις ότι «προδόθηκα», σκέψου πόσο λάθος ήταν να «ντοπαριστείς» με μια προοπτική που την προκαθόρισες με το μυαλό σου.
  • Αν τώρα είσαι Καρκίνος καλείσαι να πετάξεις με τα φτερά της φαντασίας, να πιστέψεις στο ανεκδήλωτο -και στις νεράιδες αν θες ακόμη- αλλά αν στον «πραγματικό» κόσμο έχεις ανοικτά νομικά θέματα, να μην πιστέψεις τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Σε περιμένουν ακόμη πλαστά έγγραφα και κάθε λογής αποπροσανατολισμοί στις μετακινήσεις σου.
  • Απομένουν οι Λέοντες κι οι Υδροχόοι, με τον Ποσειδώνα αυτή τη φορά να μπερδεύεται σε οικονομικά θέματα, κάτι που από μόνο του ακούγεται ως παραφωνία, σου έγραψα όμως και παραπάνω ότι ο πλανήτης έχει τον τρόπο του. Καταρχάς, ισχύει το «δωρεάν έλαβες, δωρεάν θα δώσεις» Στο Ιχθυακό μοντέλο η έννοια της ιδιοκτησίας δεν υφίσταται, παρά μόνον ως κλοπή. Θες λοιπόν να χαρίσεις ανυστερόβουλα; Ελεύθερα κι όταν χρειαστείς βοήθεια, θα την έχεις. Θες να κρυφτείς από τους διώκτες σου, από τα «κοράκια»; Το ‘χεις. Θες να εκπληρωθεί μια ευχή σου; Στείλε το «γράμμα» σου και τα Ποσειδωνάκια θα σου την εκπληρώσουν, όταν έρθει η ώρα. Αν όμως αρχίσουν να ηχούν στα αφτιά σου οι Σειρήνες του κέρδους και του πλουτισμού, μάλλον την… έχεις πατήσει την πεπονόφλουδα! Το ίδιο κι αν έχεις διαπράξει ή διαπράξεις «ατιμίες» για να επωφεληθείς. Όταν το σύμπαν θέλει να σου πάρει λεφτά, δεν φαντάζεσαι πόσους τρόπους έχει…
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved