Αφροδίτη στους Ιχθύς σύνοδο με Ποσειδώνα: Τα φτερά της φαντασίας

Τούτη η Αφροδίτη δεν φυλακίζεται

Αφροδίτη στους Ιχθύς σύνοδο με Ποσειδώνα: Τα φτερά της φαντασίας

Την αντιγράφουν βέβαια οι έμποροι των συναισθημάτων και σου την σερβίρουν σε ροζ περιτύλιγμα. Valentine’s day. Σαν το τεχνητό αηδόνι του Αυτοκράτορα στο παραμύθι του Άντερσεν. Κελαηδούσε κατ’ εντολή, έτρεφε τη ματαιοδοξία του, μα όταν χάλασε, ο χάρτινος πύργος των προσδοκιών του κατέρρευσε. Τον κυρίευσε η μελαγχολία, γιατί έχασε τη φτιασιδωμένη ευτυχία του.

Το αληθινό αηδόνι τον αγάπησε χωρίς όρους, μα δεν το είχε κάτω από τον απόλυτο έλεγχό του, δεν μπορούσε ούτε να το αγοράσει, ούτε να το πουλήσει.

Το πραγματικό λάθος γίνεται, όταν αρχίζεις να δίνεις στον Ποσειδώνα σου μια συμφεροντολογική διάσταση. Όταν αρχίσεις να αναρωτιέσαι «τι θα κερδίσω εγώ από αυτό», τότε αυτόματα το όνειρο σβήνει και οι προσδοκίες σου γκρεμίζονται πριν καν ενηλικιωθούν.

Τούτη η Αφροδίτη πετά με τα φτερά της φαντασίας. Εκείνα που θα σε σηκώσουν ψηλότερα από τον υλικό κόσμο που σε περιβάλλει και θα σε μεταφέρουν μαγικά στον κόσμο των ονείρων σου. Εκεί που όλες οι επιθυμίες σου πραγματοποιούνται χωρίς αντίτιμο. Απλά αγαπάς, χωρίς όρους. Δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις.

Ερωτεύεσαι και πετάς στα σύννεφα.
Κρατάς ανοικτό το παράθυρο της διαφυγής σου από την μιζέρια.

Κάποιοι λένε πως πλανάσαι, πως κάνεις λάθος και ζεις μια ουτοπία, μα σκέψου το λίγο. Πόσο ουτοπικό είναι αυτό που σε εμψυχώνει και σου δίνει δύναμη; Πόσο ψέμα είναι αυτό που γεννά θαύματα;

Οι θησαυροί των παραμυθιών έχουν μεταφορική έννοια, μα σου έχουν μάθει να τα παίρνεις με την κυριολεκτική τους. Και να οι πρίγκιπες, να οι βασιλοπούλες, που στο μυαλό σου παίρνουν σάρκα και οστά… Σου γνέφουν για να αγγίξεις το όνειρο κι όταν πια αποδειχθούν ένας αντικατοπτρισμός της προσήλωσής σου στα γήινα, εσύ θυμώνεις με τον εαυτό σου, "πάλι την πάτησα" λες κι ορκίζεσαι να μην ξαναδώσεις σημασία σε πλάνες υποσχέσεις.

Ξεχνάς πως έζησες την ευτυχία, ξεχνάς την έκσταση που σε πήγε στα ουράνια και σε έκανε άλλον άνθρωπο, μα αν θλίβεσαι που το όνειρό σου γειώθηκε, είναι γιατί εσύ πήγες να το φυλακίσεις, να το κατεβάσεις στον εμπορεύσιμο κόσμο σου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved