Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Από το ένα άκρο στο άλλο

Σε επηρεάζει περισσότερο αν ανήκεις σε ένα εκ των «σταθερών» ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος)

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Από το ένα άκρο στο άλλο

Η Νέα Σελήνη της 21ης Ιανουαρίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας κρίσιμης περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να αλλάξουν πολλά τόσο στη δική σου «κανονικότητα», όσο και στο κοινωνικοπολιτικό σκηνικό.
Με μια πρώτη ματιά τα εξάγωνα του Δία με τον Ήλιο και τη Σελήνη δεν «μιλάνε» για κάτι τέτοιο, αντίθετα όπως θα έλεγε κάποιος «χαρά στους τυχερούς», ωστόσο, η παρουσία του αστρικού Κρόνου επάνω στα Φώτα βάζει μια εντελώς διαφορετική σφραγίδα στις εξελίξεις καθιστώντας το… πρόβλημα κοινό παρονομαστή!

Μάλιστα, βλέποντας τη σύνοδο Ήλιου-Κρόνου στις 16 Φεβρουαρίου -λίγο πριν δηλαδή «εκπνεύσει» ο μήνας του Υδροχόου- το όλο σκηνικό θα μπορούσε να αποδοθεί με την παράφραση της γνωστής αρβανίτικης παροιμίας: «Με τον Κρόνο τα μπάζω, με τον Κρόνο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;»

Εντάξει, θα πεις, ακόμη ένας Κρόνος στο κεφάλι σου, σαν όλους αυτούς που… μαζεύτηκαν τα τελευταία χρόνια! Το «μυστικό» όμως είναι αλλού και συγκεκριμένα στην ενέργεια του Ουρανού, που θα μπει στο «κάδρο» στα μέσα περίπου της διαδρομής. Η Πανσέληνος της 5ης Φεβρουαρίου θυμίζει μια άλλη παροιμία, ότι δηλαδή «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», αλλά η ουσία είναι ότι η αντιπαράθεση Κρόνου κι Ουρανού θα ενισχύσει τη δυναμική τους, πηγαίνοντας τα πράγματα στα άκρα. Περιορισμό εσύ, επανάσταση εγώ. Αντίδραση εσύ, καταπίεση εγώ!
Έτσι λοιπόν και η δική σου ζωή μπορεί να πάει από το ένα άκρο στο άλλο, πολύ περισσότερο αν ανήκεις σε ένα εκ των «σταθερών» ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος). Εξ άλλου, αμφότερες οι Σεληνιακές φάσεις του μήνα «κάθονται» πάνω στις εκλείψεις του φθινοπώρου, ενεργοποιώντας τις κι αν η Ηλιακή του Οκτωβρίου δεν «τρομάζει» και τόσο, η Σεληνιακή του Νοεμβρίου είναι να… τη βλέπεις και να κάνεις το σταυρό σου!

Ο, δε, Ουρανός έχει κι ένα «κρυφό χαρτί» να παίξει τον Ιανουάριο, αφού η σύνοδός του με τον αστρικό Άρη είναι συνώνυμη με το «κεραυνός εν αιθρία».

Όσον αφορά στις γενικότερες εξελίξεις, το αστρολογικό μομέντουμ παραπέμπει σε έκρυθμες ή «πραξικοπηματικές» καταστάσεις κι εδώ «χωράνε» όλα: Πολιτική, Οικονομία κι ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. To «κερασάκι» το βάζει ο αστρικός Πλούτωνας, που όλη αυτήν την περίοδο θα κάνει τετράγωνο με τον τροπικό Δία στον Κριό. Χρηματιστήρια ακούτε;

Σημείωση: Η αστρική θέση της Νέας Σελήνης είναι στις 7 και 22΄του Αιγόκερω, που σημαίνει ότι μπορεί να σε «πιάσει» κι αν ανήκεις σε ένα εκ των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) αλλά μόνον αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 26/3, τις 26/6, τις 29/9 ή τις 28/12 αντίστοιχα (συν, πλην 2-3 ημέρες). Για την Πανσέληνο, ισχύουν τα ανάλογα (αστρική θέση στις 22 και 30΄του Αιγόκερω) αλλά περισσότερα για αυτήν, όταν… έρθει η ώρα της!

Διάβασε επίσης:

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: Αυτά τα ζώδια θα κάνουν μια καινούργια αρχή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved