Άρης στους Διδύμους: Μην ξύνεις πληγές

Μπορεί εύκολα να ξυπνήσουν «εφιάλτες από το παρελθόν»

Άρης στους Διδύμους: Μην ξύνεις πληγές

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου ο τροπικός Άρης στους Διδύμους σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Χείρωνα στους Ιχθύς κι από αυτή τη συνάντηση μπορεί εύκολα να ξυπνήσουν «εφιάλτες από το παρελθόν» ή να σε πάρουν αμπάριζα τα απωθημένα σου.

Ξέρεις ότι ο Άρης είναι συνυφασμένος με την ένταση. Ο Χείρωνας πάλι είναι το λιμάνι σου, το σπίτι σου, η οικογένειά σου, το καταφύγιό σου. Ή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το χωριό σου, η πατρίδα σου. «Έγιναν από δυό χωριά, χωριάτες», λέει η παροιμία, φωτογραφίζοντας το δίπολο Άρη-Χείρωνα.

Ο κίνδυνος βρίσκεται εντός των τειχών, η ειρήνη σου, δηλαδή, απειλείται κυρίως από εσωτερικούς «εχθρούς», απειλείται όμως κι από τον δικό σου φανατισμό μπροστά στο ξένο, το διαφορετικό.

Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιον/α που ζει κάτω από την ίδια στέγη, που είναι αίμα σου αλλά φαίνεται να έχει χάσει τα λογικά του ή -όπως έλεγαν οι παλιοί- μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η φυγή είναι ίσως η καλύτερη λύση.

Μεταξύ άλλων, μια όψη Άρη-Χείρωνα παραπέμπει στην βίαιη ή επείγουσα εκκένωση ενός χώρου, που μπορεί να είναι το σπίτι σου, τα πάτρια εδάφη, αλλά και οποιοδήποτε περίκλειστο σύστημα, ακόμη κι ένα οικοδομικό τετράγωνο. Τα αίτια μπορεί να είναι ανθρωπογενή, μπορεί όμως και όχι, αφού συχνά τα στοιχεία της φύσης αναλαμβάνουν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Ένας σεισμός, μια πλημμύρα ή ό,τι άλλο σκαρφιστεί ο κακός μας ο καιρός. Για αυτά βέβαια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, αν σου τύχουν. Για τα άλλα όμως, τα δικά σου και της οικογένειας-κοινωνίας σου υπάρχει τρόπος να τα προλάβεις κι αυτός είναι ο κύριος στόχος σου αυτές τις μέρες.

Αναζήτησε αυτά που σε ενώνουν και μην ξύνεις πληγές.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved