Αφροδίτη στο Τοξότη - Άρης στους Διδύμους: Ζήσε την ερωτική σου έκσταση

Άσε στην άκρη τα «πρέπει», που ρίχνουν στάχτη στη δημιουργική σου σπίθα

Αφροδίτη στο Τοξότη - Άρης στους Διδύμους: Ζήσε την ερωτική σου έκσταση

Τις ημέρες που ακολουθούν η Αφροδίτη στον Τοξότη θα περάσει από μια πιο περιπετειώδη φάση, έχοντας τον Άρη στους Διδύμους αντικριστά, που… λέει και το τραγούδι! Η αντίθεση των δύο πλανητών κλείνει με ακρίβεια την 1η Δεκεμβρίου, αλλά, όπως ο Άρης είναι ανάδρομος, η όλη «φάση» δεν θα κρατήσει για πολύ. Η μια πάει κι ο άλλος έρχεται, one day stand, δηλαδή, άντε 2-3 το πολύ, αυτό όμως δε σου στερεί τη δυνατότητα να ζήσεις την ερωτική σου έκσταση. Και να τον τιμήσεις αυτόν τον έρωτά σου, τον συναινετικό, αφήνοντας στην άκρη τα «πρέπει», που ρίχνουν στάχτη στη δημιουργική σου σπίθα και παραμορφώνουν την ύπαρξή σου. Οι ορμές σου δεν είναι «φαύλες», όταν πηγάζουν από την καρδιά σου, όταν απλά εκφράζεις την αλήθεια σου κι άσε τους ηθικολόγους να λένε τα δικά τους. Εξ άλλου, αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται για την ηθική και διεκδικούν τον τίτλο του «σεβαστού» πολίτη, είναι κι εκείνοι που κάνουν τα μεγαλύτερα αίσχη.

Όταν ο έρωτας αποκτά ένα χυδαίο χαρακτήρα-κι εδώ αναφέρομαι σε όλα αυτά που ακούς και διαβάζεις το τελευταίο διάστημα- δεν είναι μόνον οι αχαλίνωτες επιθυμίες μια «άρρωστης» φύσης, που τον κάνουν να μοιάζει με τέρας. Οι πατριαρχικές δομές της κοινωνίας σου κάνουν την αρχή κι από εκεί και ύστερα η πτώση των αξιών στον κόσμο του χρήματος και της εξουσίας είναι εκείνα που αφήνουν διάπλατα ανοικτό το δρόμο για να φτάσεις εκεί που η συναίνεση στο σεξ είτε επιβάλλεται είτε εξαγοράζεται. Ο βιασμός σε όλες τις εκδοχές του είναι ο καθρέφτης του εξουσιαστή που κρύβει ο καθένας μέσα του, ενός εξουσιαστή που θέλει να «ρεφάρει» τις δικές του ήττες σε ένα κόσμο που, όπως λέει ο ίδιος, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Εσύ όμως κράτα γερά και κοίτα ψηλά, εκεί που ο έρωτας είναι κίνητρο για ζωή και υμνείται από τους αγγέλους της δημιουργίας. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα κι αν η ευτυχία σου αποδειχθεί εφήμερη, μη σκιαχτείς. Κάποιες φορές μια και μόνη εμπειρία αρκεί για να ξυπνήσει μέσα σου την αλήθεια που κάποτε καταχώνιασες γιατί «έπρεπε» κι αυτό είναι κάτι που έχει ανεκτίμητη αξία.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved