Τετράγωνο Ήλιου-Ερμή στο Σκορπιό με Κρόνο στον Υδροχόο: Λυπάμαι, ατυχήσατε

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και η μικρή ατυχία τους τυχερούς

Τετράγωνο Ήλιου-Ερμή στο Σκορπιό με Κρόνο στον Υδροχόο: Λυπάμαι, ατυχήσατε

Σχεδιάζεις να ξεκινήσεις κάτι σημαντικό; Να αγοράσεις μήπως κανένα συνολάκι ή ακόμα χειρότερα λαχείο; Καλύτερα από Δευτέρα… Τα διαδοχικά τετράγωνα του Κρόνου με τον Ερμή και τον Ήλιο στο Σκορπιό, στις 10 και 11 Νοεμβρίου καθιστούν την κοινώς εννοούμενη τύχη είδος υπό εξαφάνιση, ενώ συνάμα μπορεί να σου προκύψουν ποικίλα προβλήματα, που θα σου στοιχίσουν σίγουρα σε χρόνο, ενίοτε και σε χρήμα.

Πας, ας πούμε, να βάλεις μπροστά το όχημα… νέκρα. Σκέψου όμως να έμενες και στη μέση του πουθενά, γιατί πάντα υπάρχουν τα χειρότερα. Τα ξέρεις τώρα. Παίρνεις την ασφάλεια κι ύστερα από μια ώρα αναμονής και αδιάκοπα πήγαινε-έλα σε γραμματείς και φαρισαίους μαθαίνεις ότι ''να ξέρετε αυτό το πρόγραμμα που πήρατε δεν καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις, υποπαράγραφος 3, σημείωση 15, πέμπτος αστερίσκος αριστερά και μετά όλο ευθεία…'' Ή πάλι, να καίγεσαι να πας σε προκαθορισμένο ραντεβού και λίγο παρακάτω κάποιος που δε στροφάρει και τόσο να έχει κλείσει όλο το δρόμο, λύνοντάς σου την απορία γιατί τόσο μποτιλιάρισμα. Φουσκώνεις, ξεφουσκώνεις, αλλά μην αγχώνεσαι, έτσι κι αλλιώς μεθαύριο θα φτάσεις.

Το σύμπαν, που τα πάντα εν σοφία εποίησε, εξαπολύει καθυστερήσεις, εμπόδια, δογματισμούς, εμπλοκές κι επιπλοκές για να σου πει… ''στοπ'' δεν ήρθε ακόμα η ώρα και μην αγανακτείς γιατί δύο τετράγωνα πιο κει μπορεί να σε περιμένει συνεργείο της τροχαίας, που έχει πάρει την εντολή σήμερα παιδιά βγαίνουμε για να κάνουμε τζίρο. Τα χαρτιά σας παρακαλώ κι άντε τώρα να ψάχνεις για «μπαρμπάδες» να σου σβήσουν το πρόστιμο, επειδή λέει φορούσες ανατρεπτικό μπλουζάκι.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και η μικρή ατυχία τους τυχερούς.
Έλα όμως και λίγο στη θέση εκείνου/ης, που ασκεί με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του. Τι να κάνει, δηλαδή, ο άνθρωπος; Διατάξεις εφαρμόζει, όπως ορκίστηκε να πράττει κι αν καμιά φορά παραείναι αυστηρός, άνθρωπος είναι κι αυτός με προβλήματα στο σπίτι και τη δουλειά, κάπου πρέπει να ξεσπάσει.
Να παρακαλάς μόνο μη σου τύχει και βρεθείς κατηγορούμενος/η μπροστά σε δικαστή και εισαγγελέα κι ας λες όσο θες ότι το 5ευρο, περί ου ο λόγος, το χάρισες σε φτωχό. Και που είναι η απόδειξη αγαπητέ/η; Εγγράψου τώρα στο ποινολόγιο για να μάθεις.
Τα παραστατικά μην τα υποτιμάς και μην τα αγνοείς για κάτι τέτοιες μέρες τα χρειάζεσαι.
Αν πάλι σου κατέβει η φαεινή να αγοράσεις ένα ρουχαλάκι, επειδή είναι σε προσφορά να ξέρεις ότι όλο και κάποιο ελάττωμα θα έχει κι αν δεν έχει θα είναι γκαντέμικο. Φορώντας το θα απολυθείς, φορώντας το θα φας χιλόπιτα, δεν το συζητώ δε καν για τζογαδόρικες δουλειές. Άπατες θα πάνε.
Ένα ακόμη δίλημμα των ημερών είναι το αν προτιμάς να μείνεις χωρίς λεφτά ή να σου φάει την κάρτα το ΑΤΜ αλλά σε όλα αυτά τα δύστροπα και τα στενόχωρα, υπάρχει και αντίλογος.

Καταρχάς, ως εκπρόσωπος των -ήντα έχεις πολύ βάσιμες ελπίδες να ανοίξει η τύχη σου κι αν κερδίσεις το οτιδήποτε άσε τα έξαλλα νιάτα να σκούζουν μα σε αυτόν/η βρήκε να τα δώσει; Ο καθείς στο είδος του και ο Κρόνος με τα «γερόντια» του.
Αν πάλι η δουλειά σου είναι να διορθώνεις βλάβες και γενικότερα να λύνεις προβλήματα με το αζημίωτο, όλοι σε σένα θα προστρέξουν. "Περάστε κόσμε, ανοίξαμε και σας περιμένουμε"

Χρυσές δουλειές θα κάνεις και ως σύμβουλος, αρκεί να κόψεις τα πολλά-πολλά με αυτούς/ες που σου φορτώνονται στο τζάμπα. Κι οι ψυχολόγοι, αστρολόγοι κλπ δηλαδή τι θα κάνουν, άνεργοι θα μείνουν; Εξ άλλου ό,τι δίνεις δωρεάν συνήθως δεν εκτιμάται, άσε που θα καλομάθουν και θα σου έρχονται συνέχεια για ψύλλου πήδημα.
Μπορεί ακόμη να διαπιστώσεις ότι το "μάζευε κι ας είν και ρώγες" δεν ειπώθηκε τυχαία. Μια και μόνο ταπεινή βίδα που κάποτε περιμάζεψες από το δρόμο και τη φύλαξες ως ιερό κειμήλιο, αρκεί για να δικαιωθείς.

Υπάρχουν κι άλλες σοφές παροιμίες που σπρώχνονται για το ποια θα πρωτομπεί στη ζωή σου, όπως εκείνη με των πεινασμένων τα παιδιά, η άλλη με τη στερνή τη γνώση και φυσικά η κορυφαία όλων κάθε εμπόδιο για καλό.

Γιατί η δουλειά του Κρόνου είναι να σε εκπαιδεύσει για να γίνεις καλύτερος/η κι όχι να την περνάς ζάχαρη και να σου τα φέρνουν όλα έτοιμα. Τον ανηφορικό και δύσβατο δρόμο με τα στροφιλίκια τον πρωτολάνσαρε ο Ηρακλής -ο ημίθεος ντε- και σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξερε. Μέσα από βιώματα που σε κάνουν σοφότερο/η θα αργήσεις μεν λίγο να ολοκληρώσεις αλλά ως γνωστόν το καλό πράμα αργεί να γίνει…

Χρειάζεται σωστή προετοιμασία κι εξονυχιστικός έλεγχος κι όχι βέβαια μισές δουλειές. Είναι όλα εντάξει ή μήπως λείπει εκείνη η καταραμένη αγοραία βίδα; Εξετάσεις δίνεις και μην αφήσεις κενά γιατί όπως τότε στο σχολείο θα σου πέσει το μοναδικό θέμα που δε διάβασες.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, το θέμα της κοσμικής δικαιοσύνης. Αυτός "ο περίφημος οφθαλμός που τα πανθ’ ορά" ανοίγει 5-6 φορές το χρόνο και τώρα είναι μια από αυτές. Καλό είναι βέβαια η Νέμεσις να ασχοληθεί και με καμιά σοβαρή περίπτωση κι όχι μόνον με τους φτωχοδιάβολους. Αν κάποιος «μεγάλος» πρέπει να τιμωρηθεί για τις ανομίες του. αν όχι τώρα, πότε;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved