Αφροδίτη στο Ζυγό - Άρης στους Διδύμους: Ένα… αλλιώτικο τρίγωνο

Ο έρωτας είναι ο αιώνιος αστάθμητος παράγοντας, ο ανίκητος επαναστάτης

Αφροδίτη στο Ζυγό - Άρης στους Διδύμους: Ένα… αλλιώτικο τρίγωνο

Το τρίγωνο της Αφροδίτης στο Ζυγό με τον Άρη στους Διδύμους δεν έρχεται μόνο του και δεν είναι μια απλή και «συνηθισμένη» περίπτωση, όσο συνηθισμένα, βέβαια, μπορεί να είναι τα ανθρώπινα πάθη. Ίσως να έχεις ακούσει, δει και διαβάσει πολλά καλά από τους αστρολόγους για την «αρμονική» σύγκλιση των δύο μυθολογικών -και όχι μόνον- εραστών, έλα όμως που η πραγματικότητα έχει να σου πει άλλα πράγματα και σε αυτό δεν φέρουν ευθύνη οι πλανήτες αλλά η ανθρώπινη φύση, που «μεταφράζει» την ενέργεια τους επί το… σκοτεινότερο.

Θα μπορούσα να επιμείνω περισσότερο στον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα ή ακόμη και το Δία, που με την αστρική ή τροπική συμμετοχή τους κάνουν τελικά αυτό το «απλό» τρίγωνο πολύ πιο σύνθετο και με πολλά παρακλάδια, η ουσία όμως είναι άλλη.

Ένα «ερωτικό έπος», βλέπεις, μπορεί άνετα να λάβει ένα «χυδαίο» χαρακτήρα, λόγω της πτώσης των αξιών στον κόσμο του χρήματος και της εξουσίας.
Πώς αλλιώς να λειτουργήσει δηλαδή το ερωτικό στοιχείο σε μια ηθικά διαβρωμένη και σάπια κοινωνία; Βιαστές παντού. Με τη βούλα ή χωρίς. Αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται για την ηθική και διεκδικούν τον τίτλο του «σεβαστού» πολίτη, είναι κι εκείνοι που κάνουν τα μεγαλύτερα αίσχη. Το ξέρεις αυτό και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει, όσο κι αν η κοινωνία «προόδευσε» γιατί η πρόοδος δεν ακούμπησε το «μέσα» της.

Περνώντας όμως από το συλλογικό σε μια πιο προσωπική σφαίρα, τη δική σου, θα σου γράψω για τον έρωτα που όποια μορφή κι αν πάρει, όπου και όπως κι αν διοχετευθεί, διατηρεί την αγνότητά του. Κι όχι, δεν εννοώ κάποιο «πλατωνικό» σχήμα. Οι ορμές σου δεν είναι ούτε «φαύλες», ούτε «παράδοξες», όταν πηγάζουν από την καρδιά σου, όταν απλά εκφράζεις την αλήθεια σου κι άσε τους ηθικολόγους να λένε τα δικά τους.

Σου έμαθαν να θεωρείς ανοσιούργημα τον «ανένταχτο» έρωτά σου, μα αυτή είναι η πραγματική του φύση: Δεν υπόκειται σε κανόνες και περιορισμούς, είναι ο αιώνιος αστάθμητος παράγοντας, ο ανίκητος επαναστάτης που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή μέσα σε μια στιγμή.

Και βέβαια η φύση του δεν είναι μόνον σαρκική, αλλά και πνευματική. «Διφυής» κατά τους Ορφικούς, έχει απεριόριστη δικαιοδοσία στα ιδανικά και τις αξίες σου. Όταν είσαι ερωτευμένος με την ίδια την ζωή, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να περιορίσει τη δημιουργική σου σπίθα κι αν αυτές τις μέρες βρεις τη «μούσα» σου, τίμησέ την, όπως της πρέπει και σου πρέπει.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved