Αναδιάρθρωση: Μετά το χρέος, σειρά έχουν οι πολιτικοί

Το PSI «έσωσε» την Ελλάδα και στο βάθος... γλυκοχαράζουν οι εκλογές.
Παπασταύρου Λίντα
Αναδιάρθρωση: Μετά το χρέος, σειρά έχουν οι πολιτικοί

γράφει ο Karl Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Το PSI «έσωσε» την Ελλάδα και πλέον στο βάθος... γλυκοχαράζουν οι εκλογές. Εκλογές που είναι «περίεργες», αφού από τη μια έχουμε την διαμόρφωση ενός αντιστασιακού ρεύματος και από την άλλη τα «καλά» που σχεδιάζουν οι προστάτες μας, για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον «αστάθμητο» λαϊκό παράγοντα. Γιατί είναι ικανοί να τις...καταργήσουν τις εκλογές αν δεν τους «βγαίνουν» τα κουκιά.

Όσο για το γιατί ντε και καλά ήθελαν να «σώσουν» την Ελλάδα, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε ότι είναι μια... απίστευτα πλουτοπαραγωγική χώρα -κι ας μας το έκρυβαν μέχρι τώρα- και είναι προφανές ότι όπως συμβαίνει σε κάθε ιστορική περίοδο οι «μεγάλοι» θέλουν να υφαρπάξουν το φυσικό -κι όχι μόνο- πλούτο. Διότι δεν θα ήταν άσχημο για την Γερμανία να αποκτήσει εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μερικές χώρες σε στυλ Κίνας ή Ταιβάν. Δηλαδή, φτηνά εργατικά χέρια που κάνουν τα προϊόντα της πιο ανταγωνιστικά.

Όπως και να χει το πράγμα η Ελλάδα βρέθηκε να έχει σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο της ιστορίας της, κυβερνώντες πολιτικούς τουλάχιστον ανίκανους αν όχι ριψάσπιδες ή διαπλεκόμενους. Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και επειδή η Φύση απεχθάνεται τα κενά, δεν αργεί η ώρα και η στιγμή που κάποιοι εναπομείναντες πατριώτες θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Ας δούμε τώρα τα προβλεπόμενα για την Οικονομία αλλά και την Πολιτική, μέσα στους επόμενους μήνες.

Ξεκινάμε μάλλον στραβά, αφού μέσα στο Απρίλιο ο Vulcanus αλλά κι ο Κρόνος είναι επάνω στο Local Meridian της Αθήνας. Δηλαδή LM=Κρόνος / Vulcanus: Η φυλάκιση. Εργασία υπό καθεστώς εποπτείας.

O τράνζιτ Ουρανός συναντά τον Kronos (Ουρανός/Kronos: Τα διατάγματα και οι αποφάσεις) που δείχνει μια ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό διότι:

Kronos=Zeus= Ήλιος/Cupido: Ο άξονας της ισχυρής δημιουργίας. Πυροπροστασία. Εμπόριο ή κατασκευή μηχανημάτων. Τα πολεμικά και εξοπλιστικά προγράμματα. Η Κρατική επέμβαση. Ένας νέος κοινωνικός ηγέτης. Επαφές με τεχνοκράτες.

Παράλληλα επίσης, ο τράνζιτ Ουρανός συναντά και τον Zeus (Ουρανός /Zeus: Ο άξονας της θέλησης. Τα τύμπανα του πολέμου. Η προετοιμασία για αυτόν. Οι νόμοι της φύσης. Παύσατε και άρξαστε το πυρ. Πυρκαγιές).

Άρα έχουμε την τελική εξίσωση Ουρανός= Kronos =Zeus = Ήλιος/Cupido: Δημιουργικοί συνεταίροι. Για να είναι κάποιος ένας κοινωνικός ηγέτης.

Έχουμε ακόμη, Zeus = MC/Βόρειος Δεσμός (radix)= Ουρανό/Ποσειδώνα (sarc): Νοητική εξέγερση. Το πλήθος που ξυπνά. Μια επανάσταση που αναπτύσσεται επιτυχώς. Εκρήξεις και εμπρησμοί αυτοκινήτων κι αερίων.

Ο Vulcanus ισούται MC/Άρης= Cupido= MC/ASC= Apollon= Ήλιος/Ποσειδώνας (radix)= Πλούτωνας/Poseidon= Αφροδίτη/ Ποσειδώνας (sarc):

Το άτομο με την μεγάλη θέληση. Ένα άτομο που θέλει να ενεργήσει. Η δύναμη που ασκείται σε κάποιον. Κοινή πρακτική. Η ένωση των δυνάμεων για ένα κοινό σκοπό. Επιτυχία μεγάλου μεγέθους. Η ανταπόκριση του κοινού. Αυτός που «είχε Άγιο» σε μια δύσκολη στιγμή. Η δυνατότητα να αισθανθεί το μέλλον.

Ο Apollon= Wi/Κρόνος = Admetos/Poseidon= Ήλιος/Kronos = Zeus: Εμπορική ύφεση. Εκπαιδεύομαι για τις νέες συνθήκες. Εργασία κάτω από συνθήκες που δεν ικανοποιούν. Η Απομάκρυνση από πολλούς ανθρώπους.

Ο Sarc Kronos ισούται με Ήλιος/Αφροδίτη = MC= Ήλιος/Apollon = Ερμή/Ουρανό: Ο «Μεγάλος»! Το «αφεντικό». Το να υπερβεί μα και να απορρίψει κανείς τον μέσο όρο. Οι Αρχές του Κράτους (**όχι αστυνομία και στρατός διότι αυτές ως Αρχές έχουν κατασταλτικό και επεμβατικό χαρακτήρα και είναι άλλη εξίσωση). Το να ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος. Η τοποθέτηση σε μια δημόσια –κρατική ή κυβερνητική θέση. Μεγάλη επιτυχία. Κρατικές παροχές θα ξαναέρθουν πάλι σε ισχύ μετά από 18 μήνες.

Φαίνεται λοιπόν ότι «διά πυρός και σιδήρου» συγκροτείται ένας πόλος που μπορεί να πετύχει πολλά, κοντράροντας το ίδιο το σύστημα. Και η εικόνα γίνεται ακόμη πιο σαφής αν ανατρέξουμε στο εγγύς μέλλον.

Η ανάκαμψη

Όπως γράφει και ο εξαίρετος συνάδελφος και φίλος ο Ιωάννης Μπαρδόπουλος η Ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες. Και σε πείσμα όσων υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι «τελειωμένη» σας παραθέτω τις εξισώσεις του Ετήσιου χάρτη (Annual) μιας «τυχαίας» χρονιάς για την Ελλάδα, του 2016.

MC= WI/ASC= Δίας/Kronos = Πλούτωνας/Hades= Σελήνη/Hades = Vulcanus= Δίας /Cupido = Ήλιος /Zeus:

Γνωριμίες και επαφές. Μεγάλη ευτυχία. Το τέλος ενός κύκλου. Οι άλλοι ζηλεύουν κι μου δημιουργούν προβλήματα. Βιομηχανικές περιοχές. Ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Μια τυχερή συνεργασία. Δύναμη κι επιρροή στους άλλους. Ο κατάλληλος ηγέτης. Δυνατή ηγεσία. Η δύναμη της εντολής.

Kronos = MC/Ουρανός = Zeus/Admetos = Ήλιος/Βόρειος Δεσμός = Άρης /Vulcanus = ASC/Hades = Δίας:

Μια ξαφνική εντολή. Μια απόφαση- ένα διάταγμα. Για να αρχίσει κάτι μεγάλο. Αλλαγμένοι όροι κι συνθήκες που παρουσιάζονται από την κυβέρνηση. Σχέσεις με ανώτερους υπαλλήλους, τους ανωτέρους και τους ικανούς ανθρώπους. Ορθή λειτουργία του Κράτους. Ευτυχής και ικανοποιητική δραστηριότητα υπό τους διαφορετικούς όρους. Ικανοποιητική νέα κατάσταση για το Έθνος. Χαρά από τα επιτυχή αποτελέσματα μιας πράξης. Το Κράτος φροντίζει για την εργασία όλων. Βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες που έχουν έλλειψη αγαθών.

Κι ακόμη...

Apollon= Άρης /Πλούτωνας = Σελήνη/Άρης = ASC/Apollon = Cupido/ Admetos= Ερμής /Vulcanus= Κρόνος /Vulcanus:

Διαμόρφωση σχεδίων. Επιστημονικές μελέτες. Υπογραφή σύμβασης εργασίας. Ανανέωση σύμβαση εργασίας, πολλές ώρες απασχόλησης. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ευτυχία του λαού. Πελάτες που έρχονται από απόσταση. Νοιώθοντας ένα αίσθημα ισότητας. Ζητήματα που σχετίζονται με την επιστήμη ή το εμπόριο. Συνεργασία με λίγους κι καλούς. Αντιμετωπίζοντας τις κακές πράξεις με επιτυχία. Κίνδυνοι από εχθρούς χωρίς επιτυχία. Το να δείξει στους άλλους τον δρόμο. Παράδειγμα προς μίμηση.

Ας πάρουμε λοιπόν βαθιές ανάσες...

Eurozone_debt_crisis_cartoon

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved