«Κοινωνική Συμφωνία»- Εναλλακτική λύση Νο 3

Η όλη υπόθεση θυμίζει το «παρ’ το πάλι από την αρχή»

Παπασταύρου Λίντα
«Κοινωνική Συμφωνία»- Εναλλακτική λύση Νο 3

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Εν μέσω του «Μεγάλου Τριγώνου» στα ζώδια της Γης αποφάσισαν να αναγγείλουν την ίδρυση του νέου κόμματος η κ Κατσέλη και ο κ Καστανίδης. Από αυτήν την άποψη το εγχείρημα έχει τις προδιαγραφές για να πετύχει και να κερδίσει μερικά έδρανα στο ταλαίπωρο Ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο η εικόνα του χάρτη για την ώρα της ανακοίνωσης έχει και πολλά καθοριστικά «αγκάθια».

Κατ’ αρχάς η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ωροσκόπο υποδηλώνει πως ουσιαστικά η πορεία του νέου πολιτικού φορέα εξαρτάται άμεσα από τους άλλους (πχ από το ΠΑΣΟΚ) και όχι από τις δικές του προσπάθειες. Επιπλέον, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον ανάδρομο Ερμή αφ’ ενός δείχνει μια επικοινωνιακή δυστοκία και αφ’ ετέρου λειτουργεί μηδενιστικά σε σχέση με τις διαδικασίες που επιβάλλονται για να συγκροτηθεί ένας «κανονικός» πολιτικός φορέας. Η όλη υπόθεση θυμίζει το «παρ’ το πάλι από την αρχή», πολύ περισσότερο που στο «κόλπο» μπαίνει και ο ανατρεπτικός Ουρανός σε όψη κι αυτός (σύνοδο) με τον Ερμή αλλά και ως αστρικός με τον Άρη.

Με την συνδρομή μάλιστα του Ποσειδώνα (σε σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο) το όλο σχήμα γίνεται καθ’ όλα διαλυτικό ή... ανύπαρκτο και μόνον αν ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και δοθεί παράταση ζωής θα μπορέσει να λάμψει το πολλά υποσχόμενο «άστρο» της Δήμητρας στον 10ο οίκο (σε σύνοδο με τον αστρικό Δία).

Το τέλειο για την «Κοινωνική Συμφωνία» θα ήταν να αντικαταστήσει στην συνείδηση των ψηφοφόρων το -έτσι κι αλλιώς «πεθαμένο» ΠΑΣΟΚ- καρπούμενη μεγάλο μέρος των στελεχών και των ψηφοφόρων του. Σίγουρα έχει την δυνατότητα να το πετύχει, μέχρι να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η ίδια να σταθεί στα πόδια της, αντιμετωπίζοντας εσωτερικούς και εξωτερικούς «δαίμονες».

Υπάρχει και κάτι ακόμη... Περιέργως πως, φαίνεται ότι από οικονομική υποστήριξη... πάει καλά, όμως εδώ προκύπτουν και τα ερωτηματικά για την ύπαρξη της και τον σκοπό που εξυπηρετεί. Διότι το γαρ πολύ του... Πλούτωνος γεννά εξαρτήσεις και διασυνδέσεις του τύπου είτε «ο θάνατος σου η ζωή μου» είτε «η επιστροφή της μούμιας», ενώ η παρεμβολή του Ποσειδώνα παραπέμπει σε «Δούρειο Ίππο».

Και τελικά όλα αυτά μου θυμίζουν την «Εναλλακτική λύση Νο 3», ένα σενάριο που είχε κυκλοφορήσει την δεκαετία του 70 -αν δεν απατώμαι- και ήθελε κάποιους ισχυρούς της Γης να προετοιμάζουν την έξοδο τους, αν κάτι πήγαινε εντελώς στραβά στον πλανήτη (πχ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα). Όπου ως «πλανήτης» στην προκειμένη περίπτωση μπορεί αβίαστα να νοηθεί το ΠΑΣΟΚ.

koinwniki_symfwnia
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved