Άρης, Ουρανός και Πλούτωνας οι «δήμιοι» στην τραγωδία της Sierre

Βαρύ το πένθος για το Βέλγιο και ιδιαίτερα για τις πόλεις Lommel και Heverlee

Παπασταύρου Λίντα
Άρης, Ουρανός και Πλούτωνας οι «δήμιοι» στην τραγωδία της Sierre

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Στο άκουσμα της είδησης πάγωσε όλος ο κόσμος. Ένα τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με μαθητές, έγινε τάφος από λαμαρίνες σε ένα τούνελ στην Sierre της Ελβετίας. Κι όταν στον τραγικό απολογισμό ενός δυστυχήματος συμπεριλαμβάνονται 22 δωδεκάχρονα παιδιά, κάθε σχόλιο περιττεύει. Βαρύ το πένθος για το Βέλγιο και ιδιαίτερα για τις πόλεις Lommel και Heverlee από όπου κατάγονταν οι μικροί εκδρομείς.

Ακόμη έξι ενήλικες έχασαν την ζωή τους, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 24 τραυματίες, οι οποίοι είχαν την τύχη να κάθονται στις πίσω θέσεις του τουριστικού λεωφορείου. Το μπροστινό τμήμα του στην κυριολεξία διαλύθηκε, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το βαρύ όχημα προσέκρουσε με δύναμη πάνω στον τοίχο του τούνελ.

Το κακό συνέβη στις 21:15 τοπική ώρα, με το αστρικό Μεσουράνημα να «σημαδεύει» τον Πλούτωνα, ο οποίος ήταν και ο ένας από τους «υπεύθυνους» της τραγωδίας. Το τρίγωνο του με τον Άρη «φωτογραφίζει» κατά κάποιο τρόπο το είδος του δυστυχήματος (μέσα σε τούνελ), ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες που διασαφηνίζουν περισσότερα, τουλάχιστον από αστρολογική σκοπιά.

bus_crash_swi

Για παράδειγμα, οι αστρικές θέσεις του Πλούτωνα στον Τοξότη και του Άρη στο Λέοντα είναι εξαιρετικά «εύγλωττες», υποδεικνύοντας μια καταστροφή που έχει σχέση με παιδιά αλλά και ένα μακρινό ταξίδι. Στις όποιες ενστάσεις για το ότι ένα τρίγωνο θεωρείται αρμονική όψη και δεν θα μπορούσε να «δώσει» ένα τέτοιου είδους γεγονός, κατ’ αρχάς μπορώ να αντιτείνω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια θεωρητικά «αρμονική» όψη συμπεριφέρεται ανάλογα, πολύ περισσότερο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η φύση των δύο πλανητών κάνει τον όποιο συνδυασμό τους «ύποπτο». Επιπλέον όμως, η παρέμβαση του Ουρανού ήταν εκείνη που ουσιαστικά προκάλεσε το δυστύχημα, αφού αν παρατηρήσετε αυτές τις ημέρες έχουμε μια αντίθεση ακριβείας ανάμεσα στον τροπικό Άρη και τον αστρικό Ουρανό. Σε αυτήν την όψη «κρύβονται» η σπανιότητα αλλά και το μέγεθος της τραγωδίας.

Φυσικά, υπάρχει παράλληλα και μια αξιοσημείωτη «ανταπόκριση» στον γενέθλιο χάρτη του Βελγίου (19/4/1839), όπου οι ίδιοι πλανήτες (ο Άρης και ο Ουρανός), όντας ως τροπικοί περίπου στις ίδιες μοίρες που βρίσκονται και σήμερα -ο Άρης στις 11 της Παρθένου και ο Ουρανός στις 15 των Ιχθύων- σχηματίζουν ένα τ-τετράγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη. Και όσον αφορά το σήμερα, το ότι ο διελαύνων αστρικός Πλούτωνας στον Τοξότη «ακούμπησε» τον γενέθλιο Ουρανό (με τετράγωνο), είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους μηχανισμούς πυροδότησης. Όμως δεν είναι μόνον αυτό...

Η Σεληνιακή έκλειψη

Ένα διακεκριμένο δυστύχημα μπορεί να σχετίζεται πρακτικά με ενεργειακές διαταραχές στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Και όλες οι παραπάνω ενδείξεις «έδεσαν» με την Σεληνιακή έκλειψη του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία έχει «στρώσει το χαλί» για μια σειρά από τραγωδίες στα μαζικά μέσα μεταφοράς, όπως της Αργεντινής και της Πολωνίας (και οι δύο με τρένα) που προηγήθηκαν.

Για μια ακόμη φορά δηλαδή, βλέπουμε ότι η επιρροή μιας έκλειψης δεν εξαντλείται τον μήνα που συμβαίνει αλλά μπορεί να απλώσει τα «πλοκάμια» της τουλάχιστον για μερικούς μήνες ακόμη.

Στον χάρτη της συγκεκριμένης έκλειψης του Δεκεμβρίου, πέρα από την διέγερση του άξονα των μεταφορών (Δίδυμοι-Τοξότης) από το τ-τετράγωνο ανάμεσα στα Φώτα και τον Άρη (στην Παρθένο), υπήρχε ακόμη ένα τετράγωνο ακριβείας του Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα (στον Τοξότη), με τον πρώτο να βρίσκεται -ορθόδρομος τότε- στην 13η μοίρα της Παρθένου, σε «απ’ ευθείας σύνδεση» δηλαδή με την γενέθλια αντίθεση Άρη-Ουρανού στον γενέθλιο χάρτη του Βελγίου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved