Τι φέρνει η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς, στον Αιγόκερω;

Καλείσαι να συνθέσεις τα αντίθετα κι όχι να σταθείς είτε στο ένα είτε στο άλλο άκρο

Τι φέρνει η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς, στον Αιγόκερω;

Χώρια και αντάμα

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω γίνεται την Κυριακή, στις 2 Ιανουαρίου και χαρακτηρίζεται από την εκ παραλλήλου επιρροή του Ουρανού στον Ταύρο και του Χείρωνα στον Κριό. Τρίγωνο με τα Φώτα ο πρώτος, τετράγωνο ο δεύτερος κι ο καθένας τους βέβαια θέτει τα δικά του προαπαιτούμενα και τις δικές του κατευθύνσεις, που κείνται μάλλον… απέναντι η μια από την άλλη, ορίζοντας ενδιαφέροντα δίπολα!

Το παραδοσιακό και το νεωτεριστικό, η δέσμευση και η ανεξαρτησία. η ενσυναίσθηση κι ο κυνισμός, το οικείο και το ξένο, η περιχαράκωση κι η οικουμενικότητα, η αποδοχή και η αμφισβήτηση είναι μερικά από αυτά κι εσύ καλείσαι να συνθέσεις τα αντίθετα κι όχι να σταθείς είτε στο ένα, είτε στο άλλο άκρο. Το χώρια και το αντάμα να γίνουν κίνητρο ζωής κι όχι μισητοί εχθροί.

Αυτός που διακρίνει και διαχωρίζει με φανατισμό, είναι κι ο πιο βαθιά διχασμένος μέσα του κι ας μην το αναγνωρίζει. Πάντα βλέπει στους άλλους την αντανάκλαση της δικής του αντινομίας και την πολεμάει λυσσαλέα επειδή ακριβώς δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτήν, είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα του. Ο εσωτερικός εμφύλιος γίνεται δηλαδή και εξωτερικός κι αυτό βέβαια το εκμεταλλεύεται κάθε μορφή εξουσίας.

Σε βάζει απέναντι στον συνάνθρωπό σου για να βασιλεύει ανενόχλητη. Πόσο πιο δύσκολο θα ήταν όμως αυτό, αν ήσουν συμφιλιωμένος με τις δικές σου αντιθέσεις; Θα ήταν αδύνατον, στο υπογράφω αλλά αν ήσουν θα είχες και διαφορετικούς να σε κυβερνούν.
Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα της Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω αλλά χρονιάρες μέρες που είναι δεν υπάρχει λόγος να το… ζορίζουμε περισσότερο. Έχεις κι εσύ τα δικά σου, θα κλείσω λοιπόν με κάτι νοσταλγικό και διαχρονικό συνάμα, σαν ένας Χείρωνας κι ένας Ουρανός μαζί.

«Στην πηγή μια κοπέλα», από τους Poll και το μακρινό 1971

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο την εποχή του Αιγόκερω

Αυτά τα 4 ζώδια θα έχουν έναν υπέροχο Ιανουάριο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved