Η Ευρωζώνη σε κρίση

Η Ευρώπη στο χείλος της διακρατικής διάσπασης και του κραχ

Η Ευρωζώνη σε κρίση


Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Μάρτης 1957: Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία ιδρύουν την Ε.Ο.Κ, βάζοντας τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας φιλίας και συνεργασίας. Μέσα στους στόχους τους ήταν η κοινή ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και τελικά ένα κοινό νόμισμα. Η Ελλάδα μπήκε στο «κλαμπ» αρκετά χρόνια αργότερα κι συγκεκριμένα το 1981 με προσωπικές προσπάθειες του Κων/νου Καραμανλή.

Η Ελλάδα όμως έχει πολλές ιδιαιτερότητες που «έδειξαν» στην πορεία, αφού κανείς δεν τις έλαβε υπόψη του. Είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και πρέπει να εξοπλίζεται συνεχώς έναντι της Τουρκικής κι όχι μόνο απειλής. Εξοπλίζεται με Αμερικανικό-γερμανικό εξοπλισμό, αναλαμβάνοντας μόνη της ένα δυσβάστακτο κόστος την ίδια στιγμή που είναι φυσικό σύνορο της Ευρώπης και μέλος του ΝΑΤΟ. Ίσως το σύνθημα της δεκαετίας του 80 που έλεγε « ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» να ήταν πέρα για πέρα προφητικό και κυρίως αληθινό.

Και στις σημερινές συνθήκες για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Ελλάδα χρειάζεται ότι βοήθεια πήρε η Γερμανία μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δηλαδή 10 με 15 χρόνια περίοδο χάριτος, ευρύτατες διαγραφές των χρεών της (από ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία) με βάση την συνθήκη του Λονδίνου το 1953. Το Σχέδιο Μάρσαλ της εξασφάλισε τεράστια βοήθεια για έργα υποδομής, ενώ με το Σχέδιο Σούμαν συγχωνεύονταν η Γερμανική και η Γαλλική παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Είναι φανερό πως χωρίς όλα αυτά τα ταυτόχρονα σχεδόν μέτρα-ευεργεσίες η Γερμανία σήμερα θα ήταν μια ίσως...λίγο πιο εξελιγμένη Ελλάδα. Γιατί στην ουσία ο «παράδεισος» της Γερμανίας είναι φτιαγμένος με υλικά, δηλαδή δολάρια, Αμερικής και «κρέας» μεταναστών.

Η ισότητα των μελών της Ευρωζώνης είναι μόνο στα χαρτιά

Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση έχει καταντήσει σε ένα Γερμανικό προτεκτοράτο που τα πάντα γίνονται με βάση αυτά που επιθυμεί η Γερμανία και τα «τσιράκια» της. Η Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια, είτε από θέμα φυσικών πόρων είτε για γεωστρατηγικούς λόγους αποτελεί ζωτικό χώρο όπως η Κρακοβία μετά το 1939, όπου η Γερμανία τοποθέτησε μια «Γενική Διοίκηση για τα κατεχόμενα Πολωνικά εδάφη» (Generalgouvernement f­r die deutschbesetzteGebiete). Οι κινήσεις τους, συνεπώς είναι προβλέψιμες αρκεί να θυμόμαστε πως «παρόμοιες καταστάσεις κάτω από παρόμοιες συνθήκες παράγουν παρόμοια αποτελέσματα».


Δείτε όμως τώρα κάποια συγκριτικά στοιχεία για το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης (Νοέμβριος 2011)

Ελλάδα

ΑΕΠ: 0,2 τρις ευρώ

Χρέος: 0,4 τρις. ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 38.073 ευρώ

Ιρλανδία

ΑΕΠ: 0,7 τρις ευρώ

Χρέος: 1,7 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 391.000 ευρώ

Πορτογαλία

ΑΕΠ: 0,2 τρις ευρώ

Χρέος: 0,4 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 38.081 ευρώ

Ιταλία

ΑΕΠ: 1,2 τρις ευρώ

Χρέος: 2 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 32.875 ευρώ

Ισπανία

ΑΕΠ: 0,7τρις ευρώ

Χρέος: 1,9 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 47.366 ευρώ

Γερμανία

ΑΕΠ: 2,4 τρις ευρώ

Χρέος: 4,2 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 50.659 ευρώ

Γαλλία

ΑΕΠ: 1,8 τρις ευρώ

Χρέος: 4,2 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 66.508 ευρώ

Ηνωμένο Βασίλειο

ΑΕΠ: 1,7 τρις ευρώ

Χρέος: 7,3 τρις ευρώ

Χρέος ανά κάτοικο: 117.580 ευρώ

Η Ευρώπη στο χείλος της διακρατικής διάσπασης και του κραχ

Η συνθήκη της Ρώμης άρχισε να ισχύει στις 1/1/1958, ώρα 00:00:01 στις Βρυξέλλες και με βάση αυτά τα στοιχεία θα δουλέψουμε.

Οι εξισώσεις που «τρομάζουν» είναι αυτές του Kronos (συμβολίζει την ηγεσία τις πράξεις κι τις αποφάσεις της ), ενώ δυσοίωνη είναι και η ενεργή συμμετοχή του transit Hades που από τέλη Απριλίου 2012 έρχεται να ανακατέψει την «τράπουλα» με τον πλέον επώδυνο τρόπο. Ανάλογα προβληματίζουν οι εξισώσεις του προοδευμένου Admetos, του Ποσειδώνα, του Asc και του MC.

Οι εξισώσεις

Kronos (SARC) = Cupido/Apollon = Σελήνη/Cupido = Ουρανός /Cupido = Ποσειδώνας/Kronos = Κρόνος/Kronos = MC= MC/ASC (radix):

Λαμβάνοντας μέσα από συγκυρίες προνόμια. Η επιβολή μιας συνεργασίας. Μια μεγάλη εξαπάτηση. Η αναθεώρηση –η ακύρωση διαταγμάτων και νόμων. Εκτοπισμός και εξορία. Η απέλαση. Οι απώλειες που σχετίζονται οι Αρχές, οι Ένοπλες δυνάμεις. Η εξορία. Η απώλεια ατόμου μεγάλου σε ηλικία ή κύρους. Παρεμπόδιση του να δράσει κάποιος αυτόνομα. Ένα άτομο διοικητικά ανεπαρκές.

Τώρα προσέξτε πως αλλάζει η ερμηνεία με την συμμέτοχη του transit Hades:

Hades (transit) = Kronos (SARC) = Cupido/Apollon = Σελήνη/Cupido = Ουρανός /Cupido = Ποσειδώνας/Kronos = Κρόνος/Kronos = MC= MC/ASC (radix):

Ο μεγάλος εγκληματίας. Στυγνός εκβιασμός. Εμπόδια που προκαλούνται από μια επιστημονική ένωση ή που προκαλούνται από μια μεγάλη οργάνωση. Μια τραγωδία μεγάλων διαστάσεων. Φτώχεια. Μια εταιρία ή ένας ηγέτης που καταστρέφεται από την κακοτυχία. Καταστροφή στην κυβέρνηση. Κατάρρευση των ανεξάρτητων ιδρυμάτων. Για να υποστεί τις εχθρότητες, χυδαίες πράξεις από ανεπαρκή ισχυρά πρόσωπα. Υπόγειες δραστηριότητες. Κακοτυχία. Φτώχεια σε ευρύτερη κλίμακα.

Έχουμε επίσης:

Admetos= Κρόνος= Ποσειδώνας = Κρόνος/Ποσειδώνας= Σελήνη/Δίας= MC/Admetos = ASC/Admetos= Ήλιος/Poseidon = Δίας/Ουρανός = Wi/Admetos =Ποσειδώνας/Hades:

Κατάθλιψη. Απάτη, κλοπή. Απώλειες. Η ακινητοποίηση. O πάγος. Μια χρόνια πάθηση που οδηγεί στο θάνατο. Το τέλος της χαράς. Ευτυχία που «μολύνεται» μέσω της αναλήθειας ή του λάθους. Ασωτία. Να υπομείνει ένα δίλημμα. Ένας που είναι διακριτικός και δύσκολο να εξαπατηθεί. Ένα ταλέντο. Ξαφνικές απώλειες. Ιδεολογική αντίσταση, Αμετακίνητες πεποιθήσεις και στάση ζωής. Βαλσάμωση. Παρέχοντας στήριξη. Ναυάγιο. Ασθένειες που προκαλούνται από το κρύο και την υγρασία.

Κρόνος = MC= MC/ASC= Ήλιος/Ποσειδώνας = Ήλιος/Κρόνος = Wi/MC= Wi/ASC:

Παρεμπόδιση. Απώλειες μέσω εξαπάτησης ή αδυναμίας. Απόσυρση. Παραίτηση. Το να αποχωριστείς κάποιους δικούς σου ανθρώπους. Εμφάνιση ή συμπεριφορά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδέξια ή ακόμα και αποκρουστική. Το «στήσιμο» του ατόμου προδιαθέτει τους άλλους για εγκατάλειψη.

MC= Αφροδίτη/Kronos = Apollon/Admetos= Σελήνη/Admetos = Ήλιος = Ουρανός/Admetos:

Έλλειψη φιλοδοξίας. Μια ζωή με λύπη. Θλιμμένος λαός. Η ημέρα και η ώρα του θανάτου. Η προσωπική στάση αντιμετώπισης του θανάτου. Ακινησία.

Παραπληγία. Βίαιες αναταραχές. Ημέρες της φυσικής απειλής. Ξαφνικές φυσικές βίαιες αναταραχές και εκρήξεις όπου η ζωή διακυβεύεται. Ο σεισμός. Το άτομο που καταστρέφει, χωρίζει, γυρίζει κάτι ανάποδα ή που οργώνει το έδαφος. Αναδευτήρας.

Συμπέρασμα: Από την στιγμή που λειτουργεί ο συγκεκριμένος χάρτης, η ΟΝΕ θα υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα. Οι εξισώσεις αναφέρονται σε αποχωρήσεις, επαναστάσεις και αναταραχές.

Εδώ είναι Βαλκάνια ….κυρία Μέρκελ!

ΤΕΛΟΣ Α΄ Μέρους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved