Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Tο πνεύμα της Ανθρωπότητας είναι ακόμη ζωντανό

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και στις δύσκολες μέρες που περνάς αξίζει να σου μεταφέρω κάτι που έγινε πριν από τριάντα περίπου χρόνια στο Σεράγεβο την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.Η πόλη βομβαρδιζόταν διαρκώς κι υπήρχαν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων αλλά μέσα σε αυτήν την τραγωδία και πάνω στα ερείπια της κεντρικής πλατείας, ένας τσελίστας είχε τη δύναμη να παίζει κάθε βράδυ κλασική μουσική, αδιαφορώντας για τις βόμβες που έπεφταν γύρω του.

Το όνομα του είναι Vedran Smailovic κι όταν ρωτήθηκε για αυτήν την «αποκοτιά» του απάντησε ότι ήθελε να δείξει πως παρά τις αποδείξεις για το αντίθετο, το πνεύμα της Ανθρωπότητας ήταν ακόμη ζωντανό σε αυτήν την πόλη. Όπως ελπίζω να είναι ζωντανό και μέσα σου, παρά τον φόβο που σε σκιάζει και τις εκατόμβες των θυμάτων από την covid 19.

Ο Vedran Smailovic είναι Σκορπιός και η ιστορία του ενέπνευσε μεταξύ άλλων και τον Ιχθύ Paul O Neill, μουσικό παραγωγό και ιδρυτή του συγκροτήματος Transiberian Orchestra.
Το κομμάτι Christmas Eve / Sarajevo είναι ο φόρος τιμής σε αυτήν την ελπίδα που βρίσκει πάντα τρόπο να τρυπώσει στην ψυχή σου, ακόμη κι όταν όλα γύρω σου είναι σκοτεινά.

Διάβασε επίσης: Μια Χριστουγεννιάτικη ευχή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved