Τι φέρνει η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου στον Σκορπιό;

Θα ζήσεις τις συνέπειες μιας κοσμικής σύγκρουσης

Τι φέρνει η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου στον Σκορπιό;

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23 και 14΄ και 35΄΄ Σκηνή πρώτη:

Ο Ήλιος και η Σελήνη -ή αλλιώς τα Φώτα- στον Σκορπιό κι απέναντι τους ο Ουρανός, έτοιμος να δώσει κυριολεκτική έννοια στο μεταφορικό... θα σου αλλάξω τα φώτα! Στον Σκορπιό είναι και ο Άρης, που πετάει την σκούφια του για καβγά κι αν προσέξεις έχει ήδη αρπάξει ένα στυλιάρι κι ετοιμάζεται για εφόρμηση. Στην δεξιά γωνία όμως στέκει ο Κρόνος με τα στρατά του, έτοιμος κι αυτός να μην επιτρέψει επ' ουδενί την διασάλευση της τάξης.

Για μια ακόμη φορά, ο Ουρανός συνηγορεί σε μια αμφισβήτηση, δίνοντας λαβή στον Κρόνο να επιβάλλει σκληρούς περιορισμούς. Ίσως πάλι να δουλέψουν τα πράγματα με αντίστροφη σειρά και η καταπίεση να φέρει ακρότητες, αλλά σε κάθε περίπτωση έτσι παίζεται το παιχνίδι, το ένα οδηγεί στο άλλο και βέβαια περί κανονικότητας... ουδείς λόγος να γίνεται! Κι αν ήσουν ένας απλός θεατής της παράστασης, θα την απολάμβανες ίσως, τρώγοντας τα ποπ κορν σου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στον πραγματικό κόσμο που καθρεφτίζεται σε αυτό το ουράνιο σκηνικό, εσύ θα ζήσεις τις συνέπειες αυτής της κοσμικής σύγκρουσης κι όχι βέβαια οι πλανήτες, ούτε καν οι εκπρόσωποι τους επί της γης που παίρνουν τις αποφάσεις, δίκην σεναριογράφου και σκηνοθέτη.

Όσο το επιτρέπεις αυτό το τελευταίο, ο διπολισμός όχι μόνο δεν θα καταλαγιάσει, αλλά θα οξυνθεί, κάτω από την διεύθυνση της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου κι αν δεν έχεις βάλει ακόμη μυαλό, θα αρχίσεις να κατηγορείς τον διπλανό σου.

Αν όμως ήσουν εσύ ο δημιουργός της παράστασης, τι θα έκανες; Αυτό είναι το ερώτημα στα αχνάρια του Σεξπιρικού, to be or not to be. Βλέπεις υπάρχουν κι άλλα σενάρια κι άλλες σκηνοθετικές αντιλήψεις, πέρα από ό,τι σου εμφανίζεται ως μονόδρομος, με βάση τα εκάστοτε συμφέροντα.

Η σύγκρουση μπορεί να καταλήξει ευκολότερα σε σύνθεση, όταν όλα διαδραματίζονται στο πνευματικό ή το δημιουργικό πεδίο. Όταν αναγνωρίζεις ότι κρατάς στα χέρια σου τον μοχλό της εξέλιξης και δεν σε κρατάει εκείνος στα δικά του.
Αυτό έπραξαν όλοι/ες εκείνοι/ες που έχεις πολλούς λόγους για να θαυμάζεις κι ήταν άνθρωποι σαν κι εσένα, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία γεννήθηκαν κάτω από έναν πολύ δύσκολο ουρανό.

Για να τους μιμηθείς βέβαια θα πρέπει πρώτα να βγάλεις τα φίλτρα από τα αφτιά σου και τις τσίμπλες από τα μάτια σου. Να νιώσεις το ότι δεν ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να καταναλώνεις την βία και τις διακρίσεις που σου σερβίρουν, αλλά για να παράγεις πολιτισμό, να συνθέτεις. Και ποιος είπε ότι αυτό δεν γίνεται, ποιος είπε ότι είσαι πολύ μικρός κι ασήμαντος, ότι το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά;

Για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, δεν υπάρχει μέτρο στην σημαντικότητα, ούτε στις δυνατότητές σου. Κι ακόμη κι όταν έχεις βουλιάξει στις παθογένειές σου, έχεις δικαίωμα να προκαλέσεις το δικό σου προσωπικό θαύμα.

Διάβασε επίσης: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό: Αυτά τα ζώδια θα έχουν απρόσμενα γεγονότα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved