Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/2

Η μονομερής ανεξαρτησία του Κοσσόβου, γεννήθηκε η Πάρις Χίλτον

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/2







από τη Λίντα Παπασταύρου και το Γ. Ριζόπουλο





























17 Φεβρουαρίου 2008 - Η μονομερής ανεξαρτησία του Κοσσόβου

800px-Newborn_Obelisk

Η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου διακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 17 Φεβρουαρίου 2008 και μέσα στις επόμενες ημέρες, μια σειρά κρατών (οι Ηνωμένες Πολιτείες, Τουρκία, Αλβανία, Αυστρία, Κροατία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Πολωνία και άλλες χώρες) ανακοίνωσαν την αναγνώρισή της, παρά τις διαμαρτυρίες της Ρωσίας και άλλων στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, 87 κράτη του ΟΗΕ αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξακολουθεί να διχάζεται για το θέμα (από τις 4 Ιουλίου 2008). Από τα πέντε μέλη με δικαίωμα βέτο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αναγνώρισαν την ανεξαρτησία ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει εκφράσει την ανησυχία της και η Ρωσία θεωρεί ότι είναι παράνομη. Το Κόσσοβο δεν έχει κάνει επίσημη αίτηση για την ένταξή του ΟΗΕ ακόμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το καθεστώς του Κοσσόβου αλλά αποφάσισε να αναπτύξει τον κανόνα της αποστολής κράτους δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της διεθνούς πολιτικής παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο. Από τον Απρίλιο του 2008, οι περισσότερες από τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, η ΔΕΕ και ο ΟΟΣΑ έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο. Από τις 9 Οκτωβρίου 2008, το σύνολο των άμεσων γειτόνων του Κοσσυφοπεδίου, εκτός από τη Σερβία, η Αλβανία, η Κροατία, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και η Ουγγαρία έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του.
Η σερβική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου, η οποία αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό σε απάντηση έχει σχηματίσει την Κοινοτική Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια
. Η δημιουργία της συνέλευσης είχε καταδικασθεί από τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Fatmir Sejdiu ενώ η UNMIK δήλωσε ότι η συνέλευση δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα. Στις 8 Οκτωβρίου 2008, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο μια συμβουλευτική γνώμη σχετικά με τη νομιμότητα της διακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Η γνωμοδότηση, η οποία είναι νομικά μη δεσμευτική, αλλά έφερε «ηθικό βάρος» εκδόθηκε στις 22 Ιουλίου 2010, κρίνοντας ότι διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου δεν αποτέλεσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Αστρολογικά: Τα προβλήματα από την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας διαφαίνονται από την παρουσία του Κρόνου και του Ποσειδώνα -ιδιαίτερα του δεύτερου- στον άξονα 1ου-7ου οίκου, ένα σχήμα που αρχικά αποτυπώνει ένα «μπερδεμένο» καθεστώς -κάτι σαν χρόνιο ...μπελά- που δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν ο Κρόνος κάνει μια πλήρη περιστροφή, δηλαδή ...μετά το 2030.

Από την άλλη πλευρά, η παρουσία της Δήμητρας στον 10ο οίκο, πέρα από την ενίσχυση της «μη νομιμότητας» του Ποσειδώνα (οι δύο πλανήτες σχηματίζουν τετράγωνο), υποδηλώνει πως η υπόθεση του Κοσσόβου θα απασχολήσει επανειλημμένα την διεθνή κοινότητα. Και με την διέλευση του Δία από τον Ταύρο, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και άμεσα.

kossovo

Όσο για την συνέχεια μπορούμε να σταθούμε στην διέλευση του Κρόνου από τον 4ο οίκο του Κοσσόβου (μετά το φθινόπωρο του 2012), η οποία θα ορίσει μια τριετή περίοδο δραστικών εσωτερικών εξελίξεων, με την «τακτοποίηση» των εθνοτικών εκκρεμοτήτων αλλά και την «προστασία» των Μεγάλων Δυνάμεων να είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό. Μέσα σε αυτήν την περίοδο συμπίπτει και η ενεργοποίηση του αστρικού Μεσουρανήματος στον Κριό από τον διελαύνοντα Ουρανό και τον διελαύνοντα Πλούτωνα, οπότε πάμε για μεγάλες αναταράξεις. Και σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να ανατρέξουμε στον Άρη και τις όψεις του.

Από μια συμβατική σκοπιά, η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα δεν συνδέεται με κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου (γίνεται στον άξονα 11ου-5ου οίκου), οπότε η ένταση -που είναι πολύ εύκολο να λάβει διαστάσεις τρομοκρατίας- θα εξαντληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της εντός του Κοσσόβου, με την δράση εξτρεμιστικών ομάδων να κυριαρχεί.

Ωστόσο στην ιδιοσυναστρία, οι δύο πλανήτες σχηματίζουν ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Κρόνο, επισημαίνοντας έτσι, ότι μια τέτοια δράση θα μπορούσε τελικά να έχει καταλυτικές συνέπειες για το ίδιο το Κόσσοβο, που κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει με δεξαμενή αποδοχής των κοσμικών «αποβλήτων».

Και ειρήσθω εν παρόδω, το διαφημιστικό που προβλήθηκε πρόσφατα στο CNN για την επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η μεγάλη φωτεινή επιγραφή στην κεντρική πλατεία της Πρίστινα έγραφε NEW BORN αλλά εξ αιτίας μιας βλάβης στους λαμπτήρες όλοι διάβασαν NEW PORN. Σημειολογική ευστοχία, είπαν κάποιοι...

Όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας ή των εξτρεμιστικών ενεργειών, είναι και ο Ουρανός που από τον 8ο οίκο «αβαντάρει» το όλο θέμα. Σε κρυφό τ-τετράγωνο κι αυτός με τον Δία και την Σελήνη, δείχνει αφ’ ενός μια επαναστατική διάθεση που φτάνει στα άκρα, ενώ από την άλλη ενισχύει την δυναμική του στην Οικονομία. Ιχθύες, 8ος οίκος, Ουρανός και Δίας, φτιάχνουν ένα «χαρμάνι» που μόνον σε νόμιμες δοσοληψίες δεν παραπέμπει...

Στην συναστρία του Κοσόβου με την Ελλάδα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνοδος του Ωροσκόπου του με τον γενέθλιο Κρόνο της χώρας μας, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση, η οποία μάλιστα μπορεί να εκλάβει και έναν πιο έντονο χαρακτήρα, αν έτσι θελήσουν οι «σύμμαχοι» μας, που ανέκαθεν αρέσκονταν στα γεωπολιτικά πειράματα με φόντο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Φαίνεται πως η μοίρα της Ελλάδος και του Κοσσόβου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με την διαφορά πως εμείς πλέον γνωρίζουμε πολλά γύρω από τους «προστάτες» μας ενώ οι γείτονες μας όχι, κάτι που τους επιτρέπει να ελπίζουν σε μια ...πραγματική ανεξαρτησία.

1981 - Γεννήθηκε η Πάρις Χίλτον

shooting-paris-hilton

Η άτακτη κληρονόμος και μόνιμη ...συνεργάτιδα των παπαράτσι, γεννήθηκε στις 2:30 στην Νέα Υόρκη.

Δισέγγονη του Κόνραντ Χίλτον (του ιδρυτή της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων) έχει ασχοληθεί κατά καιρούς -και συνεχίζει να το κάνει- με την ηθοποιία, το modeling, το τραγούδι και τη συγγραφή αλλά μάλλον ελάχιστοι στέκονται σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες της, τονίζοντας περισσότερο τις «ανάλαφρες» πλευρές της προσωπικής της ζωής. Όχι βέβαια πως δεν δίνει αφορμές... Από τότε που κυκλοφόρησε το βιντεάκι με τον εραστή της και την ίδια εν δράσει, ουδείς ασχολήθηκε με τα υπόλοιπα, πολύ περισσότερο που η Χίλτον φρόντιζε να ανανεώνει συχνά το ενδιαφέρον του κοινού με πιο soft αλλά ανάλογες «παραστάσεις».

Μέχρι να επιστρέψει ο Κρόνος στην γενέθλια θέση του -μια καταλυτική ως προς την συμπεριφορά και τις επιλογές μας συγκυρία- η «famous for being famous» πρόλαβε να περάσει και από την φυλακή, ενώ στο ποινικό της μητρώο έχουν ήδη καταγραφεί πολλές ώρες «εθελοντικής» εργασίας, ως καταδίκη για τα ανομήματα της. Ας όψεται ο Ουρανός στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της...

hilton_paris

Αστρολογικά, ως Υδροχόος με Σελήνη στο Λέοντα και Ωροσκόπο στον Τοξότη είναι δύσκολο να μην ξεχωρίζει, το θέμα όμως είναι με ποιόν τρόπο... Γιατί παρά τα όσα αντίθετα πιστεύονται είναι σε θέση να διακριθεί σε «σοβαρότερες» ασχολίες, διαψεύδοντας τόσο εκείνους που θεωρούν ότι είναι ένα πρόσωπο που επιδιώκει απλά και μόνο να είναι διάσημη με κάθε τρόπο, όσο και τον «κακό» εαυτό της.

Στο ωροσκόπιο της ξεχωρίζει η σύνοδος του Δία με τον Κρόνο στον 10ο οίκο, μια όψη που αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για ένα ουσιαστικό και δημιουργικό έργο, αρκεί οι δύο πλανήτες να μην παίζουν «κόντρα ρόλους».

Από κοντά και ο Πλούτωνας, ο οποίος έχει μεν μια διακριτή σχέση με το «βάρος» του ονόματος (σε πλούτη αλλά και σε ...κάρμα) αλλά επιπλέον υποδηλώνει πως οι σχέσεις της Χίλτον είναι ο μοχλός που κινεί την ζωή της και από αυτήν την άποψη ένας γάμος θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα ως προς το στυλ και τις επιλογές της.

Ο επίσης γωνιακός Ποσειδώνας συνδέεται με τις καλλιτεχνικές της τάσεις, ενώ το τετράγωνο του Ήλιου και του Ερμή με τον Ουρανό υποδηλώνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που δεν βολεύεται εύκολα σε συμβατικά σχήματα, αρέσκεται στο να προκαλεί η να αιφνιδιάζει αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και μια έντονη προσωπική ακτινοβολία.

Στην μεγάλη αναγνωρισιμότητα της συμβάλλει εκτός από το Δία και η Δήμητρα που κάνει σύνοδο με την αστρική Σελήνη, ενώ η ίδια ως αστρική σχηματίζει αντίθεση με τον Ωροσκόπο.

Η συναισθηματική-ερωτική της ζωή προσδιορίζεται από τη σύνοδο της Αφροδίτης με τον αστρικό Άρη αλλά και τον πλούσιο 8ο οίκο, κάτι που απλά σημαίνει ότι η Πάρις Χίλτον έχει ανάγκη να ζει την κάθε στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη κι αν «μπαίνει στο μάτι» ορισμένων. Έτσι κι αλλιώς ...λεφτά υπάρχουν!

Αυτήν την περίοδο, ύστερα από κάποιες ...εφήμερες σκέψεις για γάμο, είναι με τον DJ και Παρθένο Afrojack, ενώ σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στο νέο της άλμπουμ θα συμμετέχει και ο Snoop Dog.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved