Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 24/1

Ο Voyager 2 προσεγγίζει τον Ουρανό, η 17Ν «εκτελεί» τον Μ.Βρανόπουλο, γεννήθηκε η Ναστάζια Κίνσκι

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 24/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

24 Ιανουαρίου1986 - Ο Voyager 2 «ακουμπάει» τον Ουρανό

766px-Voyager

Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 είναι το διαστημόπλοιο 722 κιλών που ξεκίνησε από τη NASA στις 20 Αυγούστου 1977 για να μελετήσει το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και το διαστρικό διάστημα. Μέχρι σήμερα λειτουργεί για 34 χρόνια, 5 μήνες και 4 ημέρες, λαμβάνει εντολές ρουτίνας και μεταδίδει τα δεδομένα στο Deep Space Network. Μέρος του προγράμματος Voyager (με το ίδιο και το Voyager 1) που ισχύει ακόμα είναι ο εντοπισμός και η μελέτη για τα όρια του ηλιακού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης Kuiper, της ηλιόσφαιρας και του διαστρικού διαστήματος. Η πρωταρχική αποστολή του έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 1989, αφού εξέτασε το σύστημα του Δία το 1979, του Κρόνου το 1980, του Ουρανού το 1986 και το Ποσειδώδιο σύστημα το 1989. Η εξερεύνηση του Ουρανού έχει γίνει, μέχρι σήμερα, αποκλειστικά μέσα από διαστημικό σκάφος Voyager 2 της NASA. Η πιο κοντινή προσέγγιση στον Ουρανό συνέβη στις 24 Ιανουαρίου 1986. Το Voyager 2 ανακάλυψε10 άγνωστα φεγγάρια. Μελέτησε την κρύα ατμόσφαιρα του πλανήτη και εξετάζοντας το σύστημα δακτυλίων του, ανακάλυψε δύο νέα δαχτυλίδια. Επίσης, παίρνοντας εικόνες από τα πέντε μεγάλα φεγγάρια του Ουρανού, αποκαλύφτηκε ότι η επιφάνειά τους καλύπτεται με κρατήρες και φαράγγια. Έχουν προταθεί κι άλλες διερευνητικές αποστολές για τον Ουρανό αλλά καμία δεν έχει εγκριθεί επίσημα για την ώρα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την αποστολή των Voyager 1 και 2

Αστρολογικά: Η τρίτη «στάση» του Voyager 2 στον Ουρανό έγινε καθώς ο Δίας βρισκόταν στον ...Υδροχόο, το ζώδιο δηλαδή που κυβερνά ο πλανήτης!

Και το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως εκείνη την ημέρα ο διελαύνων Δίας ήταν σε αντίθεση ακριβείας με τον Ήλιο του Voyager στην 27η μοίρα του Λέοντα (εκτοξεύθηκε στις 20/8/1977). Αυτό βέβαια δείχνει φυσιολογικό, μόνο που επρόκειτο για την Ηλιοκεντρική θέση του πλανήτη (ο γεωκεντρικός Δίας ήταν λίγο πιο πίσω, στην 23η μοίρα του Υδροχόου).

Ουσιαστικά, δηλαδή φαίνεται πως το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο, εγκαταλείποντας τις γήινες συντεταγμένες άρχισε να «υπακούει» στις Ηλιοκεντρικές θέσεις, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και με έναν άνθρωπο που θα «έβλεπε» τους πλανήτες από κάποια άλλη γωνιά του Ηλιακού μας συστήματος και όχι από την Γη.

24 Ιανουαρίου 1994 - Η 17Ν «εκτελεί» τον Μ. Βρανόπουλο

17n

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 1994, στις 09.05 το πρωί, δολοφονείται ο Μιχάλης Βρανόπουλος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, έξω από το γραφείο του, στην οδό Σόλωνος 39 στο Κολωνάκι. Τραυματίζεται σοβαρά ο οδηγός του Νικόλαος Γρίσπος. Ο δολοφόνος του Μιχάλη Βρανόπουλου πυροβόλησε τα θύματά του, διέσχισε ανενόχλητος την οδό Σόλωνος και ανέβηκε σε «παπάκι» που οδηγούσε συνεργός του. Το «παπάκι» ακολούθησε πορεία αντίθετη προς το ρεύμα της κυκλοφορίας και έστριψε αριστερά στην οδό Λυκαβηττού. Βρέθηκε αργότερα στην οδό Πρασσά και αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένο, όπως και οι πινακίδες. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ίδιο 45άρι, με το οποίο η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν είχε διαπράξει στο παρελθόν οκτώ ακόμη φόνους.

Τι έλεγε η 17Ν

Η 17Ν ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας. Στην προκήρυξή της, που εστάλη στον ραδιοσταθμό Σκάι, τονίζεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τον Ιούνιο του 1993 και γι' αυτό το πρώτο μέρος της γράφθηκε τότε. Για διάφορους λόγους τα μέλη της δεν μπόρεσαν να διαπράξουν τη δολοφονία παρ' όλο που προσπάθησαν αρκετές φορές. Σε αυτό το πρώτο μέρος της προκήρυξης η οργάνωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί σκάνδαλο την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής («υπ' αριθμόν δύο υπεύθυνος, μετά το Μητσοτάκη, ο Βρανόπουλος» σχολίαζε η 17Ν). Στο δεύτερο μέρος, που συντάχθηκε τον Δεκέμβριο, εκτοξεύονται κατηγορίες εναντίον ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, της Δικαιοσύνης και του Τύπου. Στο τέλος η 17Ν αναλαμβάνει την ευθύνη για σχετικές επιθέσεις εναντίον Εφοριών και ανατινάξεις αυτοκινήτων διευθυντών τους και της ΥΠΕΔΑ, ενώ παράλληλα «υπόσχεται» νέες επιθέσεις όσο θεωρεί άδικο το φορολογικό σύστημα: «Θα χτυπάμε χωρίς προειδοποίηση εφοριακούς».

Αστρολογικά: Το «κτύπημα» της 17Ν έγινε κάτω από την επιρροή ενός «κακόβουλου» τετραγώνου Κρόνου-Πλούτωνα «πάνω» στον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδος στον 10ο οίκο (ανώτερα στελέχη) και με τον Άρη στον Αιγόκερω να σχηματίζει πολλές όψεις, ενδεικτικές μιας διακεκριμένης ακραίας πράξης (σύνοδο με τον Ουρανό, εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό και τετράγωνο με την Δήμητρα στον Κριό).

Η εικόνα του ουρανού ήταν το ίδιο «αγριεμένη» και στην Νέα Σελήνη που προηγήθηκε του γεγονότος (τα Φώτα σε σύνοδο με Ουρανό, Ποσειδώνα και Άρη, ωστόσο όσον αφορά την στιγμή της δολοφονίας, απουσιάζουν οι άμεσες ενδείξεις-όψεις σε σχέση με τις γωνιακές ακμές (δηλαδή τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα). Αντί αυτών οι θέσεις του transit Άρη και της transit Δήμητρας σε τ-τετράγωνο με τον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης στην 26η μοίρα του Ζυγού ήταν εξαιρετικά ...εύγλωττες. Το ίδιο σημαντική ήταν και η σύμπτωση του Μεσουρανήματος την στιγμή της εκτέλεσης με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον Τοξότη και τον 7ο οίκο, ένα στοιχείο που παραπέμπει σε μια επίθεση, υποκινημένη «έξωθεν».

Επιπλέον, η θέση του transit Δία στον Σκορπιό, πάνω στην γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδος, «μιλούσε» για ένα γεγονός της φύσης του Σκορπιού, το οποίο θα έκανε το γύρο του κόσμου.

17N_vranopoulos

24 Ιανουαρίου 1961 - Γεννήθηκε η Ναστάζια Κίνσκι

Nastassja-Kinski

Μοντέλο, ηθοποιός και ...αδιαφιλονίκητο σύμβολο του σεξ στην εποχή της, γεννήθηκε στις 00:54 στο Βερολίνο.

Στο ωροσκόπιο της (με σύστημα οικοθεσίας Πλάσιντους) ξεχωρίζει ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο (σε αντίθεση με τη Σελήνη και σε τετράγωνο με τον Ερμή), που βέβαια «ευθύνεται» άμεσα για τις καλλιτεχνικές της τάσεις.
Αντίστοιχα, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας στο 10ο οίκο προμήνυαν αλλαγές και ανατροπές τόσο στην καριέρα, όσο και στην προσωπική της ζωή. Και φυσικά ποτέ δεν έλειψαν τα προβλήματα.
Το σκάνδαλο που προκλήθηκε από τη γυμνή της παρουσία σε ταινίες -παρότι ανήλικη- είχε σαν αποτέλεσμα να δηλωθεί στις αμερικανικές αρχές ως έτος γέννησης της το 1959.
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Βιμ Βέντερς αλλά και του ...διαβόητου Ρομάν Πολάνσκι, με τον οποίο συνδέθηκε και αισθηματικά. Ο ρόλος της στην ταινία «Τες» το 1979 ήταν εκείνος που την ανέδειξε
Από το Βερολίνο βρέθηκε στις ΗΠΑ, ύστερα στη Ρώμη και πάλι πίσω στο Χόλυγουντ.

Η γωνιακή Δήμητρα και η αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος με τη σύνοδο Δία-Κρόνου συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της ενώ η συμμετοχή στο όλο σχήμα της Αφροδίτης (σε εξάγωνο με το Δία και τρίγωνο με το αστρικό Μεσουράνημα) φαίνεται ότι την προίκισε και με τα υπόλοιπα αισθητικά προσόντα της.

Η πανέμορφη Ναστάζια είναι κόρη του ...κακάσχημου Κλάους Κίνσκι και τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν καθόλου ειδυλλιακά. Μετά από διαρκείς καυγάδες (ο αστρικός Άρης σε τετράγωνο με τη Δήμητρα στον 4ο οίκο) οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν εννέα ετών και οπωσδήποτε όλη εκείνη η κατάσταση της άφησε αρκετά απωθημένα, αφού αναγκάστηκε να ζήσει με τη μητέρα της σε μια κοινότητα του Μονάχου..
Τον πατέρα της σχεδόν τον αποκήρυξε (ο αστρικός Ουρανός σε αντίθεση με τον τροπικό Ήλιο) και οι συναντήσεις τους μετά το 1971 ήταν εξαιρετικά σπάνιες.
Η ψυχική ρήξη με το πατρικό αρχέτυπο αναβιώθηκε το 1998, όταν έδωσε ...ομηρική μάχη με τον πρώην σύζυγο της Ιμπραήμ Μουσά, διαφωνώντας για την ανατροφή των δύο παιδιών τους. Μετά το ...ξύλο που έπεσε παρενέβη η αστυνομία και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στο τμήμα.
Η Κίνσκι έχει μια ακόμη κόρη από τη σχέση της με το μουσικό Κουίνσι Τζόουνς.

Τα τελευταία χρόνια είναι μάλλον ανενεργή, αφού έχει να εμφανιστεί σε ταινία από το 2006.

kinski_nastazia
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved