Ένα Νόμπελ στο μάτι των Μανδαρίνων

πάνω που οι διώκτες του θεώρησαν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί του ήρθε το Νόμπελ Ειρήνης

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο








Ο Liu Xiaobo γεννήθηκε στις 28/12/55 και παρά τον «συντηρητικό» χαρακτήρα του ζωδίου του (Αιγόκερως) κατάφερε να γίνει περίπου ο υπ’ αριθμόν ένα «τρομοκράτης» για τις Κινεζικές αρχές. Μετά την υπογραφή της Χάρτας 2008 που επεσήμαινε πάνω απ’ όλα το έλλειμμα δημοκρατίας στην Κίνα, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ενδεκαετή κάθειρξη, με την κατηγορία της υπονόμευσης του κράτους. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο ανυπότακτος Liu περνούσε το κατώφλι της φυλακής, όμως πάνω που οι διώκτες του θεώρησαν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί του ήρθε το Νόμπελ Ειρήνης να θυμίσει και σε εκείνους και σε μας ότι που και που η Επιτροπή των «Σοφών» της Νορβηγίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω και κατ‘ εντολήν...

Παρότι η ώρα γέννησης του δεν είναι γνωστή-κατ’ επέκταση κάθε κρίση για το ωροσκόπιο του τελεί υπό αμφιβολία-η ενεργός συμμετοχή του Liu Xiaobo στον αγώνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, φαίνεται να οφείλεται στην αντίθεση του Ήλιου του με τον αστρικό Ουρανό, μια όψη που παραπέμπει άμεσα σε μια κόντρα με το εκάστοτε κατεστημένο. Η Σελήνη στους Διδύμους-υπέρμαχη της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών-βρήκε στον Ουρανό έναν πολύτιμο «σύμμαχο» , ενώ και ο ιδεολόγος Ποσειδώνας απέκτησε πρόσβαση στις κεντρικές επιλογές του Κινέζου συγγραφέα και ακτιβιστή, σχηματίζοντας ως αστρικός ένα τετράγωνο με τον τροπικό του Ήλιο.
Συνολικά το τ-τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Ποσειδώνα είναι ενδεικτικό τόσο των δραστηριοτήτων όσο και των προβλημάτων του Liu Xiaobo.
Φυσικά, το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα δεν έμεινε με ...σταυρωμένα τα χέρια, η συμβολή του μάλιστα στη φυλάκιση του Liu Xiaobo είναι μάλλον προφανής.





Η περυσινή καταδίκη του (στις 23/12/09) έγινε με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα να δεσπόζουν στις πρώτες μοίρες του παρορμητικού σταυρού, αναπαράγοντας τις πιέσεις του γενέθλιου τετραγώνου τους, και επηρεάζοντας τόσο τον Ήλιο στον Αιγόκερω, όσο και τον γενέθλιο αστρικό Ποσειδώνα που έχει εξ ορισμού μια πιο άμεση σχέση με τις καταστάσεις απομόνωσης. Αυτές οι επιρροές δεν έχουν εκλείψει ακόμη, ωστόσο ο Liu Xiaobo δεν έχει μόνον «δυσαρμονικούς» δείκτες στο γενέθλιο χάρτη και τις προόδους του.
Το τρίγωνο του Ήλιου με το Δία, σίγουρα έβαλε το ...χεράκι του τόσο στη δημοσιοποίηση της περίπτωσης του (το θέμα του έχει διεθνοποιηθεί εδώ και καιρό), όσο και στην πρόσφατη βράβευση του.
Αρωγός σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η «πολιτευόμενη» Δήμητρα στον Υδροχόο, η οποία σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Δία. Αν μάλιστα ο Liu Xiaobo μπει σε μια «δυτικού τύπου» διαδικασία αναζητώντας την υποστήριξη του κοινού, αυτή η όψη, εξασφαλίζοντας του μια διευρυμένη δημοφιλία, είναι και το διαβατήριο του για να φθάσει σε υψηλά αξιώματα.
Η υπογραφή της Χάρτας 2008, η οποία από ότι φαίνεται ήταν και το κλειδί των εξελίξεων, έγινε καθώς ο προοδευμένος Ήλιος σχημάτιζε μια σύνοδο με την προοδευμένη Δήμητρα στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου. Στη συνέχεια, η αντίθεση του προοδευμένου Ήλιου με το γενέθλιο Δία ήταν αυτή που «οδήγησε» τη σκέψη των πέντε της Norwegian Nobel Committee-ενδεχομένως και κάποιων άλλων- πίσω από τις μπάρες της σκοτεινής «κίτρινης γωνιάς».
Βέβαια, για να μην αιθεροβατούμε, αν δεν υπήρχαν συγκεκριμένα συμφέροντα που επιθυμούν να «στριμώξουν» την ανερχόμενη Κίνα, αυτή η βράβευση δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον η έντονη παρουσία του Πλούτωνα αυτό υπονοεί...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved