Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 23/1

Ο πιο πολύνεκρος σεισμός στην Ιστορία, πεθαίνει ο Αλέξανδρος Ωνάσης, γεννιέται ο «Μαγκάιβερ»
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 23/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

23 Ιανουαρίου 1556 - Ο πιο πολύνεκρος σεισμός στην Ιστορία

753px-China_edcp_location_map.svg

Ο σεισμός Shaanxi ή Jiajing ήταν ένας καταστροφικός σεισμός και ο πιο θανατηφόρος σεισμός που έχει καταγραφεί ιστορικά σκοτώνοντας περίπου 830.000 ανθρώπους. Συνέβη το πρωί της 23ης Γενάρη του 1556 στο Shaanxi κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Jiajing, αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Περισσότερες από 97 κομητείες στις επαρχίες Shaanxi, Shanxi, Henan, Gansu, Hebei, Shandong, Hubei, Hunan, Jiangsu και Anhui επηρεάστηκαν από το σεισμό. Το επίκεντρο του σεισμού Shaanxi ήταν στην κοιλάδα του ποταμού Wei στην επαρχία Shaanxi, κοντά στις πόλεις της Huaxian, Weinan και Huayin. Στην Huaxian, κάθε κτίριο και σπίτι κατεδαφίστηκε, σκοτώνοντας περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της πόλης, με τον αριθμό των νεκρών να εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Η κατάσταση στις Weinan και Huayin ήταν παρόμοια. Σε ορισμένες περιοχές άνοιξε βαθιές ρωγμές στη γη 20 μέτρων. Η καταστροφή και ο θάνατος ήταν παντού, επηρεάζοντας μέρη ακόμα και 500 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης καθιζήσεις εδάφους, οι οποίες συνέβαλαν στον τεράστιο αριθμό των νεκρών. Σύγχρονες εκτιμήσεις, με βάση τα γεωλογικά δεδομένα, έχουν δώσει το σεισμό ότι ήταν μεγέθους περίπου 8Ρ ή XI στην κλίμακα Mercalli. Αλλά πιο πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν δείξει ότι ήταν 7.9. Μετά τον κύριο σεισμό, υπήρξαν αρκετοί μετασεισμοί που διήρκησαν ένα εξάμηνο.

Αστρολογικά:Πληροφορίες για την ακριβή ώρα του σεισμού δεν υπάρχουν, ωστόσο στον χάρτη της ημέρας είναι ορατά τα σημάδια μιας εξαιρετικά κακόβουλης κοσμικής ενέργειας: Ο Άρης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στους Ιχθύες και σε τετράγωνο με τον Δία στον Τοξότη!

Φυσικά, εκτός από τις καταλυτικές πληροφορίες -που επίσης δεν είναι διαθέσιμες- για τον όποιον γενέθλιο χάρτη της Κίνας ήταν τότε σε ισχύ, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την επιρροή των υπόλοιπων αργών πλανητών και ιδιαίτερα του Ουρανού στον Σκορπιό, ο οποίος μερικούς αιώνες αργότερα (στις 27/7/1976) και στην ίδια περίπου θέση «έδωσε» τον δεύτερο πολύνεκρο σεισμό στην Κίνα και τρίτον παγκοσμίως.

Σε αυτό το σχήμα λοιπόν Άρη, Δία, Πλούτωνα, συμμετείχαν τόσο ο Ουρανός (τρίγωνο με το δίδυμο Άρη-Πλούτωνα) αλλά και ο αστρικός Ποσειδώνας (σε αντίθεση με τον τροπικό Ουρανό), οι οποίοι σχημάτισαν μια καθ’ όλα τρομερή «διευκολυνόμενη» αντίθεση.

23 Ιανουαρίου 1973 - Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Ωνάσης

AlexanderOnassis

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης μοναχογιός και βασικός κληρονόμος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον γάμο του Αριστοτέλη με την πρώτη του γυναίκα, Τίνα Λιβανού. Τη συγκεκριμένη εποχή ήταν ερωτευμένος με μία γυναίκα κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του, την Φιόνα Κάμπελ – Τίσεν, σχέση που ο πατέρας του ήταν αντίθετος και έκανε το παν για να τους χωρίσει. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Αλέξανδρος ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τη Δευτέρα της 22ης Ιανουαρίου του 1973, το «Πιάτζιο 136» που πιλοτάριζε ο ίδιος, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ηλικία 25 ετών. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μετά το θάνατο του γιου του κατέρρευσε. Ήταν σχεδόν βέβαιος ότι δεν ήταν τυχαίο περιστατικό αλλά εγκληματική ενέργεια γι’ αυτό και είχε επικηρύξει τους δολοφόνους του για 1 εκ. δολάρια (ισχύει μέχρι και σήμερα). Και τα τρία πορίσματα μετά το δυστύχημα έδειξαν ότι τα πηδάλια κλίσεως ήταν τοποθετημένα ανάποδα, ούτως ώστε το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Αλέξανδρος θάφτηκε στο Σκορπιό ενώ ο Αριστοτέλης που τον ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα έφτιαξε εις μνήμη του το «Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης» για τη χρηματοδότηση υποτροφιών και κοινωφελών έργων.

Αστρολογικά: Για την ημερομηνία γέννησης του Αλέξανδρου υπάρχουν δύο εκδοχές, η μια για τις 20 Απριλίου και η άλλη για τις 30 του ίδιου μήνα. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ήλιος ήταν στον Ταύρο και κρίνοντας από το ενδιαφέρον του για τα αεροπλάνα, η δεύτερη δείχνει πιο πιθανή (ο Ουρανός σε σύνοδο με την Αφροδίτη στους Διδύμους και οι δύο πλανήτες μαζί, ως αστρικοί, σε σύνοδο με την τροπική Δήμητρα στο ίδιο ζώδιο).

Επιπλέον, ο Ουρανός σχημάτιζε μια ανοικτή αντίθεση με τον Δία στον Τοξότη, που έγινε πολύ πιο «κρίσιμη» εξ αιτίας της δραστικής παρεμβολής του Άρη από τον Λέοντα. Κι αυτό γιατί μια «διευκολυνόμενη» αντίθεση ανάμεσα στους συγκεκριμένους τρεις πλανήτες, με «διέξοδο» μάλιστα τον Άρη, δεν είναι και ότι πιο ασφαλές για τις πτήσεις.

Χαρακτηριστικές ήταν ίσως και οι γενέθλιες όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Λέοντα. Στο ίδιο «στυλ» είναι και ο γενέθλιος χάρτης της Αθηνάς Ωνάση -της τελευταίας κληρονόμου- και φαίνεται πως οι δύο αργοί πλανήτες έχουν κατά κάποιο τρόπο σφραγίσει την μοίρα της οικογένειας.

Ο Δίας με τον Ουρανό ήταν εκείνοι που «συνόδευσαν» τον Αλέξανδρο στην τελευταία του κατοικία (είχαν τετράγωνο στις 23/1/73) αλλά όχι μόνοι τους.

Το τραγικό δυστύχημα που όλα δείχνουν πως ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, συνέβη σε περίοδο εκλείψεων, γύρω στις 15:15 της 22ας Ιανουαρίου και οι ενδείξεις της Ηλιακής έκλειψης που προηγήθηκε σε σχέση με τον αστρικό γενέθλιο χάρτη του Αλέξανδρου ήταν εξαιρετικά δυσοίωνες. Ο ωροσκόπος της στον Καρκίνο «έπεσε» πάνω στον γενέθλιο αστρικό Κρόνο και τον γενέθλιο αστρικό Πλούτωνα του, ενώ την ίδια στιγμή ο Ουρανός και ο Δίας σχημάτιζαν ως διελαύνοντες ένα τ-τετράγωνο.

Πρακτικά δηλαδή υπήρχε ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο πάνω στην γενέθλια σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, με τον Ουρανό να αποτελεί και τον καταλυτικά ολέθριο κρίκο αυτής της ενεργειακής αλυσίδας.

alex_onassis_research

23 Ιανουαρίου 1950 - Γεννιέται ο «Μαγκάιβερ»

richard-dean-anderson-2

Ο Ρίτσαρντ Ντην Άντερσον, πολύ πιο γνωστός ως ...Μακγκάιβερ, γεννήθηκε στις 13:05, στη Μιννεάπολη της Μινεσότα.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει ο Ουρανός στον 1ο οίκο και ο Δίας στον Υδροχόο σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, δύο συνθήκες που συνέβαλαν ουσιαστικά τόσο στο «εφευρετικό» τηλεοπτικό προφίλ του, όσο και στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του.
Η καλλιτεχνική του ιδιότητα, που δεν είναι και τόσο διακριτή αστρολογικά, φαίνεται να σχετίζεται με το τετράγωνο ανάμεσα στον Ερμή και τον Ποσειδώνα κι αυτό επειδή το αστρικό Μεσουράνημα κάνει σύνοδο με τον Ερμή.
Γεγονός είναι ότι ο Ωροσκόπος του στους Διδύμους τον κάνει ικανό να ...επιβιώνει παντού και πριν καθιερωθεί ως ηθοποιός υπήρξε από μίμος και σόουμαν των δρόμων μέχρι φροντιστής φαλαινών.
Φυσικά η αντίθεση της Σελήνης (στον Κριό) με τον Άρη δεν θα μπορούσε να μείνει ...έξω από το χορό και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αμερικανός ηθοποιός λατρεύει οτιδήποτε σχετίζεται με την ταχύτητα και τα σπορ.
Σε αντίθεση με τον «σοφιστικέ» Μακγκάιβερ, στην πραγματική του ζωή ο Άντερσον είναι συνέχεια στην ...πρίζα και μετράει τουλάχιστον δύο σοβαρά κατάγματα στο χέρι (από το χόκεϊ) και το κεφάλι (από την κολύμβηση...) αλλά και δύο εγχειρήσεις στην πλάτη.

Οι γυναίκες ασκούν μεγάλη γοητεία πάνω του (η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα) αλλά ...γι’ αυτό ίσως δεν παντρεύτηκε ποτέ! Και με δεδομένες τις δυσκολίες της Σελήνης του (η αστρική κάνει επιπλέον μια αντίθεση με τον Κρόνο) μάλλον έπραξε πολύ ...σοφά, επιλέγοντας μια πιο μποέμικη ζωή, που ταιριάζει άψογα στη σύνοδο της Αφροδίτης του με το Δία.
Δεν έχει καν μόνιμη κατοικία και πηγαινοέρχεται από πόλη σε πόλη...

Ο πιο μεγάλος έρωτας του είναι η κόρη του, για το χατίρι της οποίας μάλιστα εγκατέλειψε το ρόλο του στη σειρά Stargate SG-1.

Τέλος ως ...γνήσιος Υδροχόος συμμετέχει ενεργά σε οικολογικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

anderson_richard_dean
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved