Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/1

Γεννιέται το πρώτο «μωρό του σωλήνα» στην Ελλάδα, συντριβή της πτήσης 148 της Air Inter, γεννήθηκε ο Λορέντζο Λάμας

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

20 Ιανουαρίου 1982 - Γεννιέται το πρώτο «μωρό του σωλήνα» στην Ελλάδα

exosomatikh_20_1_2011.jpg

Η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον βρετανό γυναικολόγος και μαιευτήρα Πάτρικ Στέπτοου, σε συνεργασία με τον βιολόγο και φυσιολόγο Ρόμπερτ Έντουαρτς. Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1978, στο νοσοκομείο Όλνταμ της Αγγλίας, υπό την επίβλεψη του δόκτορος Στέπτοου. Η κυρία Λέσλι Μπράουν έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τη Λουίζα, βάρους 2 κιλών και 600 γραμμαρίων. Η γέννηση της Λουίζ Μπράουν έγινε πρώτη είδηση σχεδόν σε όλα τα Μέσα Ενηµέρωσης ενώ στον «πατέρα» της εξωσωματικής γονιμοποίησης, δρ. Ρόμπερτ Έντουαρτς, απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής. Στην Ελλάδα, το πρώτο παιδί με in vitro γονιμοποίηση γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1982, με καισαρική τομή και βέβαια την παρουσία του δρ. Στέπτοου, ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα, Στέλλα Ιορδανίδου, μαζί με ένα επιτελείο των ελλήνων επιστημόνων, με επικεφαλής τους Αλκ. Κόλλια και Στ. Κτενά. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε, η Χριστίνα Ιορδανίδου ήταν το 1ο μωρό του σωλήνα στην Ελλάδα και το 13ο παγκοσμίως.

Αστρολογικά: Ο προθάλαμος του μαιευτηρίου ήταν γεμάτος από κόσμο, που αδημονούσε για το ευτυχές γεγονός το οποίο άνοιγε το δρόμο σε χιλιάδες γονείς με πρόβλημα υπογονιμότητας. Η «μεγαλειοτάτη» μπέμπα -τότε- Χριστίνα Ιορδανίδου, θα «κουβαλάει» πάντα μαζί της τις αποσκευές αυτής της πρωτιάς για την Ελλάδα κι ας ήταν το ...γρουσούζικο 13ο «παιδί του σωλήνα» παγκοσμίως!

Υδροχόος με Σελήνη στον Τοξότη, ήρθε στον κόσμο το απόγευμα, με τον Ωροσκόπο μάλλον στον Λέοντα κι αν είναι πράγματι έτσι πρόκειται για την ουσιαστική αποτύπωση μιας μοναδικότητας.

Το γεγονός συνέβη σε περίοδο εκλείψεων, αποτυπώνοντας την διακεκριμένη φύση του αλλά αυτήν την φορά σε μια θετική κατεύθυνση.

Στις όψεις της ημέρας ξεχωρίζει η σύνοδος του Δία με τον αστρικό Ουρανό στον Σκορπιό, που συσχετιζόμενη με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (στον 6ο οίκο της Ιατρικής και σε τετράγωνα με τον γενέθλιο Ουρανό και τον Ήλιο στον Υδροχόο), έδωσε το μέτρο μιας επαναστατικής εφαρμογής

Σε ανάλογο μήκος κύματος αλλά πολύ πιο «αυστηρά» επιστημονική ήταν η αντίθεση του Άρη στον Ζυγό με την Έριδα στον Κριό (κι αυτή στον άξονα 6ου-12ου της Ελλάδος), μια όψη που παρά την «εχθρική» σχέση των δύο πλανητών βρήκε μια αίσια εφαρμογή εξ αιτίας της συμβολής -πάλι- του Δία που ως αστρικός ήταν «πάνω» στην αντίθεση τους.

Θυμίζω πως η Έρις δείχνει να συνδέεται άμεσα με τον μικρόκοσμο, τις επιστήμες και ιδιαίτερα την Ιατρική.

20 Ιανουαρίου 1992-Συντριβή της πτήσης 148 της Air Inter στο Στρασβούργο

3_copy

Η Πτήση 148, με κυβερνήτη τον Christian Hecquet και πρώτο αξιωματικό τον Joël Cherubin, αναχώρησε από το Αεροδρόμιο Satolas (γνωστό σήμερα ως Αερολιμένας Lyon-Saint Exupéry) της Λυών της Γαλλίας. Ενώ είχε μπει σε πορεία για προσέγγιση του διάδρομου 05 στο Στρασβούργο, συνετρίβη στις 19:20:33 CET (18:20:33 UTC) στα βουνά, σε υψόμετρο 2620 ποδιών (800 m). Οι πιλότοι δεν είχαν καμία προειδοποίηση για την επεκείμενη σύγκρουση γιατί η Air Inter δεν είχε εξοπλισμένα αεροσκάφη με συστήματα προειδοποίησης προσέγγισης εδάφους (GPWS). Αυτό έγινε διότι η Air Inter αντιμετώπιζε άγριο ανταγωνισμό με τη TGV (υψηλής ταχύτητας τρένα της Γαλλίας), ενθαρρύνοντας τους πιλότους της να πετούν γρήγορα σε χαμηλό επίπεδο (μέχρι 350 κόμβους κάτω από 10.000 πόδια, ενώ άλλες αεροπορικές εταιρείες κατά κανόνα δεν υπερβαίνουν τους 250 κόμβους). Η Πτήση 148 ήταν η τρίτη κατά σειρά σε ατυχήματα που προκλήθηκαν εν μέρει, τουλάχιστον από ό, τι πιστεύεται, από την έλλειψη εξοικείωσης των πιλότων με το υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της Airbus A320. Η Bureau d' Enquêtes et d' Analyses pour la Sécurité de l'aviation civile (BEA) πιστεύει ότι η πτήση 148 συνετρίβη επειδή οι πιλότοι άφησαν ακούσια τον αυτόματο πιλότο σε κάθετη λειτουργία Speed ​​(αντί για λειτουργία Angle Flight Path) και τέθηκε στη συνέχεια "33" αντί για "3.3 ° γωνία καθόδου» που για τον αυτόματο πιλότο ερμηνεύεται ως ποσοστό κάθοδος 3.300 ποδιών (1.000 m) ανά λεπτό. Διερευνητές ατυχημάτων διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κύρια αιτία του ατυχήματος, καθώς υπήρχαν πολλαπλοί παράγοντες που συνέβαλαν στην συντριβή, όπως π.χ. ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προειδοποίησε εσφαλμένα το πλήρωμα για το ότι είχαν μπει σε πορεία του διαδρόμου. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι, μετά από μικρές αναταράξεις, ένα από τα συστήματα ασφαλείας του αυτόματου πιλότου είναι να αυξάνει περαιτέρω την κάθοδο, με αποτέλεσμα να προστεθεί στην αλυσίδα των γεγονότων που προκάλεσαν τη συντριβή. Στη συγκεκριμένη πτήση έχασαν τη ζωή τους 87 άτομα εκ των οποίων τα 5 ήταν μέλη του πληρώματος.


Αστρολογικά: Όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, επρόκειτο σίγουρα για μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνδυασμού οριακών σφαλμάτων ή συμπτώσεων, με το ηλεκτρονικό σύστημα διακυβέρνησης να γίνεται τελικά ο καταλυτικός παράγοντας της συντριβής του αεροσκάφους.

Στο ωροσκόπιο της στιγμής (19:20:33), υπάρχουν τα σημάδια μιας ηλεκτρονικής παραδοξότητας ή «παρεξήγησης» κυρίως μέσα από τις συνόδους του Ερμή με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, οι οποίες σημειωτέον στην αστρική τους εκδοχή «πέφτουν» στον Τοξότη, στο ζώδιο δηλαδή που σχετίζεται άμεσα με τα ταξίδια και τις πτήσεις.

Κατά τα άλλα όμως απουσιάζουν οι «κλασσικές» ενδείξεις μιας αεροπορικής τραγωδίας, όπως για παράδειγμα η όψη Άρη-Ουρανού ή η συσχέτιση ενός εκ των δύο πλανητών με τις γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου (τροπικές ή αστρικές).

Και το ότι όλα συνέβησαν σε περίοδο εκλείψεων, ανάβει το πράσινο φως για την διερεύνηση των αιτίων προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον «αστερίσκο» μιας ενδεχόμενης προσβολής στον γενέθλιο χάρτη της Γαλλίας.

Στο ωροσκόπιο της Ηλιακής έκλειψης της 5ης Ιανουαρίου, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής, το Μεσουράνημα «πέφτει» στην 8η μοίρα του Καρκίνου κι εδώ είναι που γίνεται αισθητή η σχέση ανάμεσα στην έκλειψη και την συντριβή της πτήσης 148. Γιατί αυτή συνέβη καθώς ο διελαύνων Άρης βρέθηκε στον Αιγόκερω, ακριβώς απέναντι από το Μεσουράνημα της έκλειψης.

Στο ωροσκόπιο της έκλειψης ο Άρης σχηματίζει μια σύνοδο με τον Ερμή στον 3ο οίκο και τον Τοξότη (πάλι τα ταξίδια...), η οποία συνδυάζεται με την πολυαστρία Ήλιου, Σελήνης, Ουρανού και Ποσειδώνα στην αστρική της εκδοχή, στην 20η μοίρα του Τοξότη.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο πως στο ωροσκόπιο της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας (6/10/1958, ώρα 18:30 στο Παρίσι), στην ίδια ακριβώς μοίρα βρίσκεται ο Κρόνος στον 9ο οίκο...

Στον χάρτη που σας παραθέτω στον εσωτερικό κύκλο είναι το ωροσκόπιο της Γαλλίας και στον εξωτερικό το ωροσκόπιο της Ηλιακής έκλειψης στην αστρική του εκδοχή.

flight_148_syn_france_ecl

20 Ιανουαρίου 1958 - Γεννήθηκε ο Λορέντζο Λάμας

image

Tv περσόνα και ηθοποιός, με πλούσια αγωνιστικά προσόντα, γεννήθηκε στις 15:13 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Η καλλιτεχνική του σταδιοδρομία υποδηλώνεται από το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, που στην αστρική του εκδοχή συνδυάζεται με τον τροπικό Ερμή και την ακμή του 7ου οίκου.

Με τους δύο συναισθηματικούς του δείκτες (Σελήνη και Αφροδίτη) ...τρελαμένους (στον Υδροχόο, σε αντίθεση με τον Ουρανό) ήταν φυσικό και επόμενο να μην μπορεί να καταλήξει εύκολα στον τύπο γυναίκας που του ταιριάζει. Πριν καλά-καλά κλείσει τα σαράντα του χρόνια ...πρόλαβε να κάνει τέσσερις γάμους και έναν αρραβώνα, με τις εκάστοτε νύφες να ξεχωρίζουν για το νεαρό της ηλικίας τους.

Σύντομα ακολούθησαν ο ...πέμπτος και ο έκτος με την 24χρονη Shawna Craig, να είναι από τις 30/4/2011 η τελευταία «τυχερή» νύφη.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν τόσο ο Ερμής στον 7ο οίκο, όσο και οι αντιθέσεις της αστρικής Σελήνης και της αστρικής Αφροδίτης με την τροπική Δήμητρα στον 1ο οίκο, ενώ η ...σύγχυση έγινε ακόμη μεγαλύτερη από την παρουσία του Δία και του Ποσειδώνα στον 5ο οίκο. Και τα έξη παιδιά του ήρθαν βέβαια για να ...πιστοποιήσουν το «ζωηρόν του χαρακτήρος του»...

Ο Λορέντζο Λάμας μετά την επιτυχία του στο σήριαλ «Φάλκον Κρεστ» συνέχισε να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το μέσον που τον ανέδειξε, συμμετέχοντας σε διάφορα ριάλιτι.
Τέλος δεν περνά απαρατήρητη η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στον 6ο οίκο, που τον ώθησε να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες (καράτε και τάε κβο ντο) ένα στοιχείο το οποίο αξιοποίησε συχνά πυκνά και στις ταινίες του.

Για περισσότερες πληροφορίες, φιλμογραφία, φωτό κ.α. πατήστε εδώ

lamas_lorenzo
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved