Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 18/1

Ο γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σύγκρουση 2 τρένων στο Δοξαρά, γέννηση του Κέβιν Κόστνερ

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 18/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

18 Ιανουαρίου 1965 - Παντρεύονται η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

24fb7b7ee1be4802425fa21400981534_M

Με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, γνωρίζονταν από τη Δραματική σχολή. Έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στον κινηματογράφο στην "Αστέρω", το 1958, ενώ στο θέατρο στην "Κολόμπ", το 1964. Η είδηση του γάμου τους έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού από τη σχολή και κατά τα γυρίσματα των πρώτων τους ταινιών μάλωναν συνεχώς. Ο γάμο τους, έγινε στις 18 Ιανουαρίου το 1965 στους Δελφούς όπου οι θαυμαστές τους κατέφθασαν ακόμα και πάνω σε γαϊδουράκια απ’ όλη την Ελλάδα. Το 1969, κατά τα γυρίσματα της ταινίας "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" η Αλίκη διαπιστώνεται ότι είναι έγκυος. Παίρνει άδεια εννιά μηνών και τελικά, μετά από καισαρική τομή φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το Γιάννη, στις 4 Ιουνίου 1969. Ο γάμος της Αλίκης και του Δημήτρη, τελειώνει μετά από δικαστικούς αγώνες στις 4 Ιουλίου 1975.

Αργότερα η Αλίκη, το 1986 σε κοινή τους συνέντευξη θα πει: «Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές, ένα διαζύγιο και τραύματα που μας δημιούργησε, αναθρέψαμε σωστά το παιδί μας μ' όλη μας την αγάπη και τη φροντίδα και σήμερα πρώτα το παιδί μας κι ύστερα η αγάπη για τη δουλειά θα μας ενώνει για πάντα. Έτσι δεν είναι Δημήτρη μου; Είναι ένας έρωτας αυτός, δεν τελειώνει καημένε μου ποτέ. Και να θέλουμε να ξεφύγουμε ο ένας από τον άλλο, δεν γίνεται»...

Για περισσότερα διαβάστε το σχετικό άρθρο του queen.gr

Αστρολογικά: Ο γάμος έγινε με τον Ήλιο στον Αιγόκερω και την Σελήνη στον Λέοντα, με τις θέσεις των δύο ουρανίων σωμάτων να «φωτογραφίζουν» τις διακεκριμένες προσωπικότητες της νύφης (η Σελήνη) και του γαμπρού (ο Ήλιος).

Η ανοικτή αντίθεση του Δία με τον Ποσειδώνα συνέβαλε στην δημιουργία ενός «μυθικού» ζευγαριού της εγχώριας show biz , αφού οι δύο πλανήτες σχημάτιζαν «κρυφά» τετράγωνα με την Σελήνη (ο Δίας) και τον Ήλιο (ο Ποσειδώνας).

Όμως η επιρροή δύο άλλων πλανητών πάνω στα Φώτα, αποδείχτηκε καταλυτική στο διαζύγιο τους, που εκδόθηκε επισήμως δέκα χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1975. Τότε, ο διελαύνων Ουρανός έκανε τετράγωνο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, ενώ πάνω στην αστρική Σελήνη στον Καρκίνο βρισκόταν ο Κρόνος.

18 Ιανουαρίου 1972 - Φονική σύγκρουση τρένων στο Δοξαρά της Λάρισας

Από τα χειρότερα περιστατικά στην ιστορία του ΟΣΕ ήταν η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στο Δοξαρά της Λάρισας τον Ιανουάριο του 1972, με συνέπεια το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 39. Το γνωστό τότε "Ακρόπολις", που είχε κατεύθυνση την Αθήνα συγκρούστηκε μετωπικά με το τρένο Αθηνών-Θεσσαλονίκης που έπιανε όλους τους σταθμούς (γνωστό ως πόστα). Από τότε και μετά δόθηκε εντολή από τον Παττακό για προμήθεια ραδιοτηλεφώνων στα τρένα, που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν.

Αστρολογικά: Η τραγωδία συνέβη δύο ημέρες μετά από μια Ηλιακή έκλειψη, η οποία έγινε στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος, με τα Φώτα να βρίσκονται επίσης στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης. Ο Ερμής, το αστρικό Μεσουράνημα και τα Φώτα στην αστρική τους εκδοχή σχημάτιζαν τετράγωνα με τον Πλούτωνα στον Ζυγό, δίνοντας το μέτρο μιας δυσάρεστης εξέλιξης σε σχέση με τα θέματα του οίκου μεταφορές, επικοινωνίες).

Ρόλο στο δυστύχημα φαίνεται πως έπαιξε και η ανοικτή αντίθεση του Άρη (στον Κριό) με τον Ουρανό (στον Ζυγό), η οποία στην αστρική της εκδοχή (δηλαδή στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου) σχημάτιζε ένα τ-τετράγωνο με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους. Ωστόσο πολύ πιο κρίσιμο ήταν το τετράγωνο του προοδευμένου Άρη προς τον γενέθλιο Άρη στον Τοξότη και τον 7ο οίκο, το οποίο ελλείψει κάποιας εξωτερικής διαμάχης «ξέσπασε» σε ένα μεταφορικό μέσον.

18 Ιανουαρίου 1955 - Γεννήθηκε ο Κέβιν Κόστνερ

kevin-costner

Ο Kevin γεννήθηκε στο Lynwood της Καλιφόρνια, στις 18 Ιανουαρίου 1955 και ήταν το τρίτο παιδί του Bill και της Sharon Costner. Η δουλειά του πατέρα του τους ανάγκαζε να μετακομίζουν τακτικά, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα μοναχικό και ονειροπόλο. Ως έφηβος, τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία των Βαπτιστών, έγραφε ποιήματα και πήρε μαθήματα γραφής. Στα 18, έφτιαξε το δικό του κανό και κωπηλατούσε στους ποταμούς Lewis & Clark. Παρά το ύψος του στο γυμνάσιο κατάφερε να γίνει ένα αστέρι στο μπάσκετ, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ. Το 1973, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Fullerton, όπου ειδικεύτηκε στις επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​ο Kevin αποφάσισε να λάβει μαθήματα υποκριτικής, πέντε νύχτες την εβδομάδα. Αποφοίτησε με πτυχίο στη Διοίκηση επιχειρήσεων το 1978 και παντρεύτηκε την αγαπημένη του στο κολέγιο, Cindy Costner. Πήρε αρχικά μια δουλειά μάρκετινγκ στο Orange County αλλά όλα άλλαξαν, όταν συνάντησε τυχαία τον Richard Burton σε μια πτήση από το Μεξικό. Ο Burton τον συμβούλεψε να κάνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί, αν και ήταν αργά. Τότε εγκατέλειψε τη δουλειά του και μετακόμισε στο Hollywood. Αμέσως μετά οδήγησε ένα φορτηγό, εργάστηκε σε αλιευτικό σκάφος και έγινε ξεναγός σε εκδρομές με λεωφορείο στα σπίτια των διάσημων αστεριών. Αφού έκανε μια ταινία soft πορνό, ορκίστηκε να μην ξαναπαίξει, αν αυτά ήταν τα μόνα έργα που θα μπορούσε να κάνει. Έμεινε χωρίς δουλειά για σχεδόν έξι χρόνια, ενώ ο ίδιος περίμενε για την κατάλληλη ευκαιρία που τελικά ήρθε με την ταινία «The Big Chill» του 1983. Με την Cindy χώρισε το 1994 και ξαναπαντρεύτηκε με την Christine Baumgartner στις 25 Σεπτεμβρίου 2004. Έχει 6 παιδιά, τρία από κάθε γάμο.

Αστρολογικά: Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός γεννήθηκε στις 21:40, στο Lynwood της Καλιφόρνια.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζουν το τ-τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα και τη σύνοδο Δία-Ουρανού, που πρακτικά ευθύνεται για την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία αλλά και η γωνιακή Δήμητρα (στον 4ο οίκο), που ήταν για τον ίδιο ένα ακόμη διαβατήριο προς την επιτυχία.

Είναι χαρακτηριστικό της «ιδιαίτερης» λειτουργίας του Κρόνου στους χάρτες των Αιγόκερων, το ότι κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση (και δύο Όσκαρ) με την ταινία «Χορεύοντας με τους λύκους», καθώς ο Κρόνος ήταν στον Αιγόκερω και στην Ηλιακή επιστροφή του 1991 όπου πήρε και τα Όσκαρ, έκανε σύνοδο με τον Ήλιο του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Κέβιν Κόστνερ γεννήθηκε σε περίοδο εκλείψεων, με την Ηλιακή (24/12/1954) να περιέχει το σπέρμα μιας καλλιτεχνικής «φουρνιάς» (τα Φώτα στον 4ο οίκο, σε τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα). Και μάλλον δεν είναι τυχαίο το ότι ο Ωροσκόπος του Κόστνερ στην Παρθένο, ταυτίζεται σχεδόν με εκείνον του χάρτη της έκλειψης (έχουν 3 μοίρες διαφορά).

Στην προσωπική του ζωή ο Κόστνερ υπήρξε εξαιρετικά ...δραστήριος. Η παρουσία του Άρη στον 7ο οίκο και η Σελήνη με την Αφροδίτη στον Τοξότη (σε τετράγωνο με τον αστρικό Άρη) συνετέλεσαν ώστε να έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο γάμους και έξη παιδιά από τρεις διαφορετικές γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες (φιλμογραφία κ.α.) πατήστε εδώ

costner

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved