Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/1

Πυρηνικός εφιάλτης στην Ισπανία, οι Σεισμοί Northridge και Hanshin
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

17 Ιανουαρίου 1966 - Πυρηνικός εφιάλτης στην Ισπανία

Palomares_H-Bomb_Incident

Το 1966 στις 17 Ιανουαρίου ένα Β-52G βομβαρδιστικό της USAF συγκρούστηκε με KC-135 δεξαμενόπλοιο κατά τον εναέριο ανεφοδιασμό του στα 31.000 πόδια (9.450 μ.) πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ισπανίας στην περιοχή Palomares. Το KC-135 καταστράφηκε ολοσχερώς, όταν το φορτίο καυσίμου του αναφλεγεί, προκαλώντας το θάνατο στα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Το Β-52G διαλύθηκε, σκοτώνοντας τρία από τα επτά μέλη του πληρώματος στο πλοίο. Από τις τέσσερις βόμβες υδρογόνου που μετέφερε τρεις βρέθηκαν στην ξηρά κοντά στο μικρό ψαροχώρι του Palomares στο Δήμο Cuevas del Almanzora στην Αλμερία της Ισπανία. Η τέταρτη, η οποία έπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακτήθηκε άθικτη μετά από 2 ½ μήνες αναζήτησης. Για να εκτονώσει τις αντιδράσεις της μόλυνσης, στις 8 Μαρτίου ο Ισπανός Υπουργός Πληροφοριών και Τουρισμού Manuel Fraga και ο πρέσβης των ΗΠΑ Angier Duke Biddle κολύμπησαν στο Mojácar, ένα θέρετρο και στη συνέχεια στην παραλία Quitapellejos του Palomares. Παρά το κόστος και τον αριθμό του προσωπικού που ασχολήθηκε με τον καθαρισμό, σαράντα χρόνια αργότερα, εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη της μόλυνσης π.χ. στα σαλιγκάρια έχουν παρατηρηθεί ασυνήθιστα επίπεδα ραδιενέργειας. Πρόσθετες εκτάσεις γης, επίσης, έχουν διατεθεί για τον έλεγχο και την περαιτέρω καθαρισμό. Ωστόσο, καμία ένδειξη όσον αφορά στα θέματα υγείας δεν έχει παρατηρηθεί στον τοπικό πληθυσμό. Σαράντα χρόνια αργότερα, στην πόλη της Palomares, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ξεχάσουν το περιστατικό, και απλά ονόμασαν ένα δρόμο «17 Γενάρη 1966». Στις 11 Οκτωβρίου 2006, το Reuters ανέφερε ότι εντοπίστηκαν υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ραδιενέργειας και σε άλλα άγρια ​​ζώα στην περιοχή, αναφέροντας ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη επικίνδυνες ποσότητες ραδιενεργού υλικού υπόγεια. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε από τον CIEMAT, τον Οργανισμό ενέργειας της Ισπανίας και της έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας. Οι ΗΠΑ και η Ισπανία συμφώνησαν να μοιραστούν το κόστος της αρχικής έρευνας. Τον Αύγουστο του 2010, μια ισπανική κυβερνητική πηγή αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ έχουν σταματήσει τις ετήσιες πληρωμές που έκαναν στην Ισπανία, καθώς η διμερής συμφωνία που ίσχυε εξαιτίας του ατυχήματος «εξέπνευσε το προηγούμενο έτος».

Αστρολογικά: Η έκρηξη στα αεροπλάνα έγινε περίπου στις 10:30 UTC, με τον Άρη στον Υδροχόο να πρωταγωνιστεί, αφού ο «κόκκινος πλανήτης» σχημάτιζε όψεις με τον Δία στους Διδύμους (τρίγωνο), τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό (τετράγωνο) αλλά και τον αστρικό Κρόνο (σύνοδος). Σε αυτές τις όψεις σκιαγραφείται μια ανάφλεξη (Άρης-Δίας), καυσίμων (εδώ μπαίνει ο Ποσειδώνας), που οφείλεται σε μηχανική αστοχία (Άρης-Κρόνος), ενώ η θέση του Άρη στον Υδροχόο παραπέμπει σε επικίνδυνες καταστάσεις εν πτήσει.

Επιπλέον, ο Δίας σχημάτιζε δύο τετράγωνα με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στην Παρθένο, τους δύο πλανήτες που με την σύνοδο τους στην Παρθένο μπορούν να θεωρηθούν οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για αυτό το μοναδικό όσο και εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό, που μόλυνε σε μεγάλη έκταση την επαρχία της Αλμερίας αλλά και την θάλασσα.

Η θέση της Σελήνης στην 9η μοίρα του Τοξότη υπονοεί την εμπλοκή των δύο εκλείψεων που προηγήθηκαν στον άξονα Τοξότη-Διδύμων και πράγματι υπάρχουν σε αυτές τα σχετικά δεδομένα, ωστόσο η εικόνα γίνεται πολύ πιο καθαρή αν βάλουμε στο «παιχνίδι» τον γενέθλιο χάρτη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (3/9/1783) αλλά στην αστρική του εκδοχή.

Στον διπλό κύκλο που σας παραθέτω μπορείτε να δείτε τον ...χαμό που γινόταν σε σχέση με το γενέθλιο τ-τετράγωνο Άρη-Ουρανού-Ποσειδώνα των ΗΠΑ.(στον εσωτερικό κύκλο).

Γενικότερα, εκείνα τα χρόνια ήταν εξαιρετικά έντονα και ακραία για τις ΗΠΑ τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό μέτωπο (μόνον το Βιετνάμ να θυμηθεί κανείς, αρκεί) αλλά το δυστύχημα πάνω από το Palomares ήρθε να επιβεβαιώσει πως τα «παιχνίδια πολέμου», ακόμη κι αν πρόκειται για «ψυχρό», μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.

syn_usa_palomares

17η Ιανουαρίου - Ημέρα μεγάλων σεισμών

800px-Port_of_Kobe_Earthquake_Memorial_Park2

-Ο σεισμός Northridge ήταν ένας μεγάλος σεισμός που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 1994, στις 4:31 Ώρα Ειρηνικού στη Reseda, μια γειτονιά στην πόλη του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο οποίος διήρκησε για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα. Ο σεισμός είχε μέγεθος 6.7 Ρίχτερ αλλά η επιτάχυνση του εδάφους ήταν μία από τις υψηλότερες που καταγράφηκαν ποτέ σε μια αστική περιοχή στη Βόρεια Αμερική. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε σε συνολικά 57 ανθρώπους, και υπήρχαν πάνω από 8.700 τραυματίες. Επιπλέον, ο σεισμός προκάλεσε περίπου 20 δισ. δολάρια σε ζημιές, καθιστώντας τον έναν από τις πιο δαπανηρές φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ. Το πραγματικό επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Reseda, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Reseda και Strathern Street. Ωστόσο, χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να εντοπίσουν το επίκεντρο με ακρίβεια, και εν τω μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης τον είχαν ήδη βαπτίσει "Ο σεισμός Northridge."

-Ο μεγάλος σεισμός Hanshin, ή Kobe σημειώθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 1995, στις 05:46 JST (16 Ιανουαρίου στις 20:46 UTC) στο νότιο τμήμα του Νομού Hyogo στην Ιαπωνία. Η μέτρηση έδειξε ότι ήταν 6,8 USGS και 7,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός διήρκεσε για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 16 χιλιόμετρα κάτω από το επίκεντρό του, στο βόρειο άκρο της Awaji νησιού, 20 χλμ. από την πόλη του Kobe. Περίπου 6.434 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (τελική εκτίμηση της 22ας Δεκεμβρίου 2005). Περίπου 4.600 από αυτούς ήταν από το Κόμπε. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός στην Ιαπωνία τον 20ο αιώνα μέχρι εκείνη την στιγμή μετά το μεγάλο σεισμό Kanto το 1923, που στοίχισε 140.000 ζωές. Προκάλεσε περίπου ¥ 10.000 δισεκατομμύρια ($ 100 δισ.) σε ζημία, το 2,5% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

Αστρολογικά: 1994-Λος Άντζελες

Ο σεισμός έγινε στις 4:31 τα ξημερώματα (PST) με τον αστρικό Ωροσκόπο να βρίσκεται ακριβώς επάνω στον τροπικό Πλούτωνα αλλά γενικότερα οι όψεις της ημέρας προδιέθεταν σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή (ο Άρης σε σύνοδο με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τον Κρόνο).

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αστρολόγους το Λος Άντζελες είναι Παρθένος με Ωροσκόπο στον Ζυγό (4/9/1781, 9:11 PST) και έχει τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, στον 4ο οίκο και τον Δία στον Σκορπιό στον 1ο. Η αναφορά στους συγκεκριμένους πλανήτες δεν είναι τυχαία, αφού στο Ηλιακό τόξο για το 1994 ο προοδευμένος Ουρανός ήταν πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα, ενώ ο προοδευμένος Άρης έκανε τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία, όπως φαίνεται και στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω (ο γενέθλιος χάρτης του L.A. στον εσωτερικό κύκλο)

LA_sol_arc_1994

1995 Κόμπε

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Εγκέλαδος «επισκέφτηκε» το Κόμπε στην Ιαπωνία -αυτή τη φορά με χιλιάδες θύματα- και όπως καταδεικνύεται από τον χάρτη του σεισμού, οι «ένοχοι» ήταν πάλι ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα, τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Ο σεισμός έγινε ακριβώς στην Πανσέληνο, με τα τέσσερα ουράνια σώματα (Ουρανό, Ποσειδώνα, Ήλιο και Σελήνη) να συμπίπτουν στην αστρική τους εκδοχή με τον άξονα Ωροσκόπου-Δύσης στην 4η μοίρα Αιγόκερω-Καρκίνου.

Η «μαύρη» σφραγίδα όμως, μπήκε από το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα, το οποίο έγινε σε πλήρη ανταπόκριση με την γενέθλια σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα της Ιαπωνίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω (το ωροσκόπιο του σεισμού στον εξωτερικό κύκλο), ο διελαύνων Πλούτωνας ήταν απέναντι από τον γενέθλιο Ποσειδώνα στο τέλος του Ταύρου, ενώ ο διελαύνων ανάδρομος Άρης στην Παρθένο τετραγώνιζε (και) τον γενέθλιο Πλούτωνα στις αρχές των Διδύμων.

syn_jap_kobe

Η συγκεκριμένη ζωδιακή ζώνη (πρακτικά, η μηδενική μοίρα των μεταβλητών) είναι αποδεδειγμένα ευαίσθητη για την Ιαπωνία, αφού εκεί φιλοξενείται και το γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης-Άρη (Δίδυμοι-Ιχθύες) της Ιαπωνίας στην αστρική του εκδοχή. Δηλαδή ο αστρικός Άρης βρίσκεται στις 2 και 55΄των Ιχθύων, ενώ η αστρική Σελήνη στις

Αυτό πιστοποιήθηκε -δυστυχώς- και στην περσινή τραγωδία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο για τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ

https://www.astrology.gr/kosmiki/item/3039-8,9-richter-h-iapwnia-antimetwph-me-ton-fysiko-ths-daimona

Γενικά, οι όψεις Άρη-Πλούτωνα, είτε συμβατικές, είτε «κρυφές», ξυπνούν θεούς και δαίμονες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Πάντως, τα σπέρματα της τραγωδίας υπήρχαν και στον χάρτη της Νέας Σελήνης (1/1/1995), με τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Δία να έχουν «καταλάβει» τις γωνιακές ακμές σχηματίζοντας ένα «πακέτο» καθοριστικών «κρυφών» όψεων: Ο Δίας σε τετράγωνο με τον Άρη και το δίδυμο Ουρανού-Ποσειδώνα σε αντίθεση με την αστρική Δήμητρα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved