Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 16/1

H ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου, η Κάρολ Λόμπαρντ σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 16/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

16 Ιανουαρίου 1920 - Ξεκινά η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ

Detroit_police_prohibition

Η Ποταπαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες (μερικές φορές αναφέρεται ως το Ευγενές Πείραμα) ήταν μια εθνική απαγόρευση για πώληση, κατασκευή και μεταφορά του αλκοόλ από το 1920 - 1933. Η απαγόρευση έγινε με την 18η Τροποποίηση στο Σύνταγμα και τον Νόμο Volstead στις 16 Ιανουαρίου 1920 που καθόριζε τους κανόνες για την επιβολή της απαγόρευσης, καθώς και τον ορισμό «οινοπνευματώδη ποτά» και είχε εγκριθεί από 36 Πολιτείες. Η απαγόρευση τελείωσε με την επικύρωση της 23ης Τροπολογίας στις 5 Δεκεμβρίου 1933. Το Κογκρέσο ψήφισε το νόμο παρά το βέτο του Προέδρου Γούντροου Ουίλσον στις 28 Οκτωβρίου 1919 και καθιέρωσε το νομικό ορισμό της έννοιας «μεθυστικό ποτό» καθώς και κυρώσεις για την παραγωγή του. Αν και ο Νόμος Volstead απαγόρευε την πώληση του αλκοόλ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για να την επιβάλει αφού από το 1925, μόνο στη Νέα Υόρκη υπήρχαν από 30.000 έως 100.000 κλαμπς που πουλούσαν παράνομα ποτά.

Αστρολογικά: Προσωπικά εκτιμώ πως ανεξάρτητα με το αν οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν για τις ΗΠΑ ως γενέθλιο χάρτη εκείνον της 4ης Ιουλίου, που σίγουρα «δουλεύει» σε αρκετά θέματα, υπάρχει ακόμη ένας με ανάλογη δραστικότητα. Πρόκειται για τον χάρτη της ανεξαρτησίας τους από την Μ Βρετανία (Συνθήκη των Βερσαλιών, 3/9/1783) με τον Ήλιο στην Παρθένο, μια θέση που εκτός των άλλων αιτιολογεί τις ποικίλες «υστερίες» είτε κατά του καπνίσματος, είτε κατά του αλκοόλ, όπως συνέβη το 1920.

Η ποτοαπαγόρευση ξεκίνησε με τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, κάτι που δείχνει μάλλον φυσιολογικό, πολύ περισσότερο που ο Κρόνος ήταν στην Παρθένο, σε σύνοδο με τον Ήλιο των ΗΠΑ. Όμως, όπως φαίνεται συνολικά από τις θέσεις των πλανητών, ήταν μια όλως διόλου άστοχη απόφαση, κάτι σαν μια προσπάθεια να τιθασευτεί η ...θάλασσα!

Γιατί δεν νοείται απαγόρευση σε ένα θέμα του Ποσειδώνα, ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σε σύνοδο με τον ...Δία! Επιπλέον, η σύνοδος των δύο πλανητών στην αστρική της εκδοχή σχημάτιζε αντιθέσεις με τον Ήλιο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις επεκτατικές τάσεις ... Όσο για τον κύκλο της παρανομίας και της εγκληματικότητας που άνοιξε από αυτήν την απόφαση, υποδηλώνεται από το τετράγωνο του αστρικού Πλούτωνα με τον τροπικό Κρόνο και κατά συνέπεια με τον γενέθλιο Ήλιο των ΗΠΑ.

16 Ιανουαρίου 1992 - Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου

eidiko_dikasthrio

Η διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα για το σκάνδαλο Κοσκωτά οδήγησε στο σχηματισμό του Ειδικού Δικαστηρίου και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και ορισμένων από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, όπως του Α. Κουτσόγιωργα, του Α. Πέτσου, του Π. Ρουμελιώτη και του Δ. Τσοβόλα. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1992. Με ψήφους 7 προς 6, ο Ανδρέας Παπανδρέου κηρύχθηκε αθώος, ενώ στον Δημήτρη Τσοβόλα επεβλήθη ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και στον Γεώργιο Πέτσο φυλάκιση 10 μηνών και διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για μια απλή πολεοδομική παράβαση. Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που ξεκίνησε το 1989 λειτούργησε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αφού ενίσχυσε τη συνοχή του κόμματος, που είχε κλονιστεί μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία που επανήλθε τον Οκτώβριο του 1993. Για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ η τριετία 1989 - 1992 έμεινε στην ιστορία ως «Βρώμικο '89».

Αστρολογικά: Η απόφαση εκδόθηκε σε περίοδο εκλείψεων, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, οι οποίοι μόλις είχαν «πατήσει» στον 9ο οίκο (νομικά θέματα) του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος κάνοντας μάλιστα σύνοδο με τον αστρικό Κρόνο. Αν και το αστρολογικό τοπίο είναι αρκετά περίπλοκο, μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι η βασική «αιτία» της Δίκης ανιχνεύεται στις προόδους εκείνης της περιόδου και πιο συγκεκριμένα στο Ηλιακό τόξο, όπου η γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδος «έπεσε» πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα στον 9ο οίκο. Κι αυτό βέβαια παραπέμπει σε μια -στο μεγαλύτερο μέρος της- «στημένη» υπόθεση, που εξυπηρετούσε κυρίως πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς να αποκλείεται καθόλου η παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

Επιπλέον, κρίνοντας από άλλες μεγάλες δίκες της Ελληνικής ιστορίας (την Δίκη των Έξι και την Δίκη της Χούντας), φαίνεται πως παράλληλα με τις όποιες ενδείξεις στις διελεύσεις ή τις προόδους σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος, οι όψεις του Δία με τον Ουρανό έχουν μια «ειδική» σχέση με τις παραπομπές Ελλήνων ηγετών στην Δικαιοσύνη. Το 1992 σχημάτιζαν τρίγωνο, το 1975 αντίθεση και το 1922 πάλι τρίγωνο.

16 Ιανουαρίου 1942 - Η Κάρολ Λόμπαρντ σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα

Carole_Lombard_in_Nothing_Sacred_trailer

Η Πτήσης 3 της TWA με το δικινητήριο Douglas DC-3 - 382 ήταν προγραμματισμένη πτήση εσωτερικού από τη Νέα Υόρκη στο Burbank της Καλιφόρνια με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορες Πολιτείες. Στις 16 Ιανουαρίου 1942, στις 19:20 PST, 15 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας (τώρα Nellis Air Force Base) το αεροσκάφος χτύπησε σε έναν απότομο βράχο στο βουνό Potosi, 32 μίλια νοτιοδυτικά του αεροδρομίου, σε υψόμετρο 7.770 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και συντρίφθηκε. Και οι δεκαεννέα επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων της διάσημης ηθοποιού Carole Lombard, τη μητέρα της και τα τρία μέλη του πληρώματος, έχασαν τη ζωή τους. Η CAB που διερεύνησε το ατύχημα και στην απόφασή της ήταν απόλυτη ότι το ατύχημα προκλήθηκε από σφάλμα πλοήγησης του πιλότου. Η Carole Lombard, η μητέρα της Elizabeth Knight, και ο εκπρόσωπος της MGM, Otto Winkler, επιβιβάστηκαν στην πτήση 3 για να επιστρέψουν στην Καλιφόρνια γιατί η Lombard, ανυπομονούσε να γυρίσει στο σύζυγός της, Clark Gable στο Λος Άντζελες μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία για την προώθηση των War Bonds (Ομόλογα Πολέμου) στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου βοήθησε να αυξηθούν πάνω από 2.000.000 δολάρια για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας είναι ότι κατά την άφιξη του αεροπλάνου στο Albuquerque ζητήθηκε από την Lombard και τους συνεργάτες της να παραχωρήσουν τις θέσεις τους σε 15 άτομα της U.S. Army Air Corps που έπρεπε να πάνε στην Καλιφόρνια. Η Lombard επέμεινε ότι λόγω της προσπάθειάς της είχε συμβάλει κι αυτή κατά πολύ και έπεισε τελικά τον διευθυντή να συνεχίσει το ταξίδι μαζί με τη μητέρα της και τον πράκτορά της και οι υπόλοιποι επιβάτες να περιμένουν την επόμενη πτήση, συμπεριλαμβανομένου του βιολονίστα Joseph Szigeti. Λίγο μετά το θάνατό της σε ηλικία των 33 χρόνων ο Gable (ο οποίος ήταν απαρηγόρητος και καταστράφηκε από την απώλειά της) κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία.

Αστρολογικά: Ζυγός με Ωροσκόπο στους Ιχθύες και προικισμένη με έναν ιδιαίτερα δραστικό Δία (στον 7ο οίκο σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον Λέοντα και αντίθεση με την Σελήνη στους Ιχθύες), η χαμένη πρόωρα ηθοποιός, ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια του Χόλυγουντ και είχε μια πλούσια προσωπική ζωή.

lombard_carole

Όμως ο ευεργέτης πλανήτης, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο, ίσα-ίσα φαίνεται πως ήταν κατά το ήμισυ αυτουργός του, αφού συνδυάστηκε με ένα κατά τεκμήριο καταστρεπτικό τετράγωνο, αυτό του Άρη με τον Πλούτωνα. Μια πιο προσεκτική ματιά στις αστρικές και τροπικές θέσεις του ωροσκοπίου της αείμνηστης Λόμπαρντ αποκαλύπτει πως πάνω στον τροπικό Δία και τον Ωροσκόπο απέναντι του «κάθισε» ο Άρης κι αυτή η σύμπτωση διόγκωσε τις συνέπειες της όψης Άρη-Πλούτωνα. Επίσης, ένας συνδυασμός γενέθλιων όψεων φαίνεται πως συνέβαλε αποφασιστικά στο να φθάσουμε στην τραγωδία της 16ης Ιανουαρίου (τετράγωνο του Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης, τετράγωνο του Ήλιου στον 8ο οίκο με τον Ουρανό κ.α.) Όμως, το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα ήταν η καταλυτική ενεργειακή επιρροή.

Όσον αφορά το δυστύχημα, εκτός των άλλων (ενδείξεις στις προόδους κλπ) πολλά «υπονοούμενα» για μια επικίνδυνη κατάσταση που αφορούσε την ίδια την σταρ, περιείχε η Ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1942 με τα Φώτα και τον Ποσειδώνα να «πέφτουν» πάνω στον γενέθλιο Άρη της Λόμπαρντ και τον Ουρανό στο «έμπα» των Διδύμων να σχηματίζει ένα τετράγωνο ακριβείας με τον Ωροσκόπο της.

Πάντως, στο ωροσκόπιο για την στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους, ξεχωρίζει η σύνοδος του Μεσουρανήματος με τον Κρόνο και τον Ουρανό, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την σύμπτωση των αστρικών γωνιακών ακμών με το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα (ο αστρικός Ωροσκόπος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και το αστρικό Μεσουράνημα με τον Άρη, plus Ουρανός). Είχαμε δηλαδή «κεντραρισμένο» ένα ολέθριο πλανητικό κοκτέιλ με την «κρυφή» σύνοδο Άρη-Ουρανού να παραπέμπει απ’ ευθείας σε μια αεροπορική τραγωδία.

twa_3_crash
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved