Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 13/1

Διακήρυξη της Ελληνικής ανεξαρτησίας, συντριβή Boeing 737 της Air Florida, Ορλάντο Μπλουμ
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 13/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

800px-Flag_of_Greece_1822-1978.svg

13 Ιανουαρίου 1822-Η Διακήρυξη της Ελληνικής ανεξαρτησίας
Η Διακήρυξη της Ελληνικής ανεξαρτησίας έγινε στην Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου που ξεκίνησε στις 20/12/1821 και τελείωσε στις 16/1/1822. Εκτός από το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδας, σε αυτή την Εθνοσυνέλευση ορίστηκε και το Εθνικό μας σύμβολο, η Ελληνική σημαία. Στις παραγράφους ρδ' και ρε' υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της. Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο που συνδέονταν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, η επιλογή των χρωμάτων έγιναν για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων. Η πιο διαδεδομένη θεωρία για το πλήθος των λωρίδων, είναι ότι συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε γαλάζιες τις συλλαβές Ε-λευ-θε-ρί-α και οι τέσσερις λευκές ή θά-να-τος. Οι θεωρίες για την επιλογή των χρωμάτων και το συμβολισμό των λωρίδων κρίνονται συχνά ως λαϊκοί θρύλοι. Ωστόσο, πολλές από τις σημαίες της επανάστασης έφεραν μία από τις φράσεις «Ελευθερία ή Θάνατος», «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ» ή «ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Στις 15/3/1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, Πρόεδρο του. Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:
α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού
β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή' μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού' εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν' εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι' ενός σταυρού κυανοχρόου.



Αστρολογικά:
Η συγκεκριμένη (διορθωμένη) ημερομηνία έχει προταθεί και ως εναλλακτική για τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος.
Στον χάρτη της ημέρας ξεχωρίζει βέβαια η σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, η οποία πρακτικά «υποκίνησε» την επανάσταση του 1821 αλλά μπορεί κανείς να σταθεί και στην σύνοδο Δία-Κρόνου στον Κριό, η οποία τετραγωνίζοντας τον Ήλιο και την Δήμητρα στον Αιγόκερω , έδωσε το μέτρο μιας πολιτικής πρωτοβουλίας-επαναστατικής πράξης που θα μπορούσε να ευοδωθεί μόνον μέσα από δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Af90

13 Ιανουαρίου 1982 - Περιπετειώδης συντριβή Boeing 737 της Air Florida
Η Πτήση 90 της Air Florida ήταν μια προγραμματισμένη αμερικανική εγχώρια πτήση με επιβάτες από το Washington National Airport, στο Arlington County της Virginia, με τελικό προορισμό το Fort Lauderdale - Hollywood International Airport της Φλόριντα, με μια ενδιάμεση στάση στο Tampa International Airport. Στις 13 Ιανουαρίου 1982, το Boeing 737-200 της συγκεκριμένης πτήσης συνετρίβη στη 14η Bridge Street πάνω από τον ποταμό Potomac, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες εκτός από τέσσερεις και μία αεροσυνοδό. Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 74 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, όταν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας απογείωσής του. Xτύπησε στην 14η Bridge Street, έπεσε πάνω σε επτά οχήματα, και παρασέρνοντας το προστατευτικό κιγκλίδωμα, βυθίστηκε στον παγωμένο Potomac. Το δυστύχημα συνέβη σε λιγότερο από 3 χλμ. από το Λευκό Οίκο, στο Jefferson Memorial και στο Πεντάγωνο. Από το ατύχημα επίσης σκοτώθηκαν τέσσερεις αυτοκινητιστές της 14ης Bridge Street. Οι επιζώντες διασώθηκαν από το παγωμένο ποτάμι και από πολίτες που έτυχε να βρίσκονται σε αυτό το σημείο. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) ως αιτία του ατυχήματος όρισε ότι ήταν λάθος του πιλότου.

Αστρολογικά: Το δυστύχημα συνέβη σε περίοδο εκλείψεων (ανάμεσα σε μια Σεληνιακή και μια Ηλιακή) και το «περίεργο» είναι πως τα αστρολογικά δεδομένα μιας αεροπορικής τραγωδίας υπήρχαν στο Ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε και όχι σε αυτό της Σεληνιακής έκλειψης.
Ότι δηλαδή συνέβη και στην περίπτωση του σεισμού της Αϊτής. Μάλιστα οι ομοιότητες ανάμεσα στα δύο γεγονότα είχαν να κάνουν και με την «ανταπόκριση» των γωνιακών ακμών (ο Ωροσκόπος του γεγονότος σε σχέση με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης).
Στον χάρτη λοιπόν της Νέας Σελήνης της 26ης Δεκεμβρίου 1982, για τις συντεταγμένες της Ουάσινγκτον, ο Ωροσκόπος ήταν στον Τοξότη (ταξίδια) σε σύνοδο με τον ανατρεπτικό Ουρανό και τον αστρικό Ποσειδώνα, ενώ επιπλέον ο Άρης στον 10ο οίκο, σχημάτιζε τετράγωνα με τα Φώτα στον Αιγόκερω (επίσης στον 1ο οίκο) αλλά και μια σύνοδο με τον αστρικό Πλούτωνα. Είχαμε δηλαδή και δύο «κρυφά» τετράγωνα του αστρικού Πλούτωνα με τα Φώτα και συνολικά ένα εξαιρετικά εκρηκτικό πλανητικό «κοκτέιλ».


flight_90_new_moon



Όσον αφορά τον χάρτη του δυστυχήματος (16:01 EST) ο Άρης ήταν σε άμεση σχέση με τις γωνιακές ακμές (ο τροπικός σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και ο αστρικός σε αντίθεση με το Μεσουράνημα, ενώ εντυπωσιακή ως προς την ώρα που έγινε, ήταν η αντιστροφή (αντίθεση) μεταξύ του Μεσουρανήματος της συντριβής στην 20η μοίρα των Ιχθύων και εκείνου της Νέας Σελήνης στην 20η μοίρα της Παρθένου.


TIFFGalaForElizabethtown-HzXjeet4Qul

13 Ιανουαρίου 1977 - Γεννήθηκε ο Ορλάντο Μπλουμ
Ο Orlando Jonathan Blanchard Bloom γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1977 στο Canterbury του Kent στην Αγγλία. Η πρώτη του εμφάνιση στην οθόνη ήταν ένας μικρός ρόλος στην ταινία Wilde του 1997. Δύο ημέρες μετά την αποφοίτησή του από το Guildhall το 1999, πέρασε από κάστινγκ για τον πρώτο κύριο ρόλο του ως Legolas στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» (2001-2003) όπου και κέρδισε. Μάλιστα γυρίζοντας μια σκηνή, έσπασε ένα πλευρό του μετά από πτώση από ένα άλογο, αλλά τελικά ανάρρωσε και συνέχισε τα γυρίσματα. Παράλληλα, έπαιξε ένα σύντομο ρόλο στην πολεμική ταινία Black Hawk Down, ως PFC Todd Blackburn. Η επιτυχία τόσο της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όσο και του Black Hawk Down μετέτρεψε τον Μπλουμ από έναν άγνωστο ηθοποιό σε διάσημο αστέρι. Η επόμενη μεγάλη του επιτυχία ήταν το 2003 ως ο σιδηρουργός Will Turner στους «Πειρατές της Καραϊβικής» στο πλευρό του Johnny Depp και της Keira Knightley.
Επίσης, έπαιξε τον Πάρι στην «Τροία» με τον Brad Pitt. Άλλα έργα που πρωταγωνίστησε είναι τα: Kingdom of Heaven και Elizabethtown.
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, μετά από μια ασταθή σχέση με την ηθοποιό Kate Bosworth η οποία διήρκησε από το 2002 έως το 2006, γνώρισε τη σημερινή σύζυγό του Miranda Kerr, ένα αυστραλιανό μοντέλο της Victoria’s Secret. Παντρεύτηκαν 22/7/2010 σε μια κλειστή τελετή ενώ στις 6/1/2011 γεννήθηκε ο πρώτος τους γιός, Flynn Christopher Blanchard Copeland Bloom.


Αστρολογικά: Αιγόκερως με Ωροσκόπο στον Υδροχόο, Σελήνη στον Σκορπιό και την Αφροδίτη στους Ιχθύες στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου του, θεωρείται ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της νέας γενιάς κι αυτό γιατί συνδυάζει το βάθος των συναισθημάτων της Σελήνης και την «μυθική» αύρα της Αφροδίτης με την αρρενωπότητα και τον δυναμισμό του Άρη (στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Ερμή και σε τετράγωνο με την Δήμητρα). Βέβαια, αυτός ο Άρης ευθύνεται και για τα πάμπολλα ατυχήματα του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος δηλώνει πάντα έτοιμος να ζήσει τις συγκινήσεις της «πραγματικής ζωής». Σεξουαλικά, με τόσο «φορτωμένο» 8ο οίκο δείχνει να έχει πολλές ιδιαίτερες προτιμήσεις, ωστόσο, στα συναισθηματικά θέματα, κρίνοντας από τις όψεις της Αφροδίτης του (τετράγωνο με Ποσειδώνα και αντίθεση με Κρόνο, ως αστρική) μοιάζει περισσότερο με ...θύμα παρά με «killer»!
Η καλλιτεχνική του ιδιότητα απορρέει ...αβίαστα από την σύνοδο του Ποσειδώνα με το Μεσουράνημα αλλά και τους Άρη-Ερμή ως αστρικούς. Προορισμένος να διακριθεί και σε άλλες μορφές τέχνης ή να εντρυφήσει σε φιλοσοφικές ατραπούς ((ο Δίας σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα και τον αστρικό Ποσειδώνα), καλείται ωστόσο να αντιμετωπίσει τις «βουλές» του Πλούτωνα, ο οποίος στην παρούσα φάση σκοπεύει να αναδιαμορφώσει την καριέρα και την ζωή του, είτε με το καλό, είτε με το ...ζόρι!

bloom_orlando
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved