Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10/1

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 10/1

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

10 Ιανουαρίου1910 - Η εξαφάνιση του «Loodiana»

waipara

Το 3269 τόνων «Loodiana» κατασκευάστηκε από την William Denny & Brothers στο Dumbarton της Σκωτίας στις 19 Δεκέμβρη του 1884. Την 1η Απριλίου του 1885 το επιβατικό πλοίο ήταν έτοιμο για λογαριασμό της Steam Navigation Company των Β. Ινδιών για να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια στον Ινδικό Ωκεανό. Το Loodiana ήταν κατασκευασμένο από σίδηρο και είχε μια τριπλή ατμομηχανή. Το πλοίο ήταν 103,66 μέτρα μήκος, 12,86 μ. πλάτος και είχε ύψος πλευράς των 7,80 μέτρων. Η χωρητικότητά του ήταν 31 επιβάτες πρώτης θέσης, 12 δεύτερης και 2.023 απλούς. Τη Δευτέρα 10ο Ιανουαρίου του 1910 ξεκίνησε με 80 επιβάτες και 95 μέλη του πληρώματος από το Port Louis του Μαυρίκιου για το Κολόμπο, νησί της Κεϋλάνης. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδαν το πλοίο γιατί εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος. Οι αρχές ερευνούσαν για εβδομάδες αλλά δεν βρήκαν ούτε πτώματα ούτε συντρίμμια του Loodiana. Η αιτία της εξαφάνισής του και ο ακριβής τόπος του ναυαγίου είναι ακόμα ασαφείς οπότε και εικάζεται ότι το πλοίο έπεσε σε κυκλώνα.

Αστρολογικά: Κάθε φορά που έχουμε να κάνουμε με εξαφανίσεις και μάλιστα μυστηριώδεις, είναι βέβαιο πως έχει δράσει ο Ποσειδώνας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς συνδέεται με τα ναυάγια. Στην περίπτωση του Loodiana μάλιστα, βλέποντας κανείς τις όψεις εκείνης της περιόδου, είναι εύκολο να διαπιστώσει πως είχαμε να κάνουμε με έναν extreme σχηματισμό, που αν συνέβαινε στις μέρες μας, όλοι θα μιλούσαν για την ...συντέλεια του κόσμου! Αυτό συνέβη και το 1910 με αφορμή τον κομήτη του Χάλεϊ, ωστόσο παρότι η χρονιά ήταν εξαιρετικά ταραγμένη κοινωνικοπολιτικά, η πραγματική καταστροφή ήρθε τέσσερα χρόνια μετά...

Πρακτικά, επρόκειτο για έναν κοσμικό «σταυρό» στα παρορμητικά ζώδια με την συμμετοχή του Ουρανού στον Αιγόκερω plus Ήλιο, του Ποσειδώνα στον Καρκίνο, του Κρόνου plus Άρη στον Κριό και του Δία στο Ζυγό!

Επιπλέον, το όλο σχήμα στην αστρική του εκδοχή ήταν πάνω στον τροπικό Πλούτωνα στους Διδύμους, γι αυτό στην υπόθεση του να έπεσε το πλοίο σε τυφώνα, θα πρέπει να προσθέσουμε και την εκδοχή της θαλάσσιας δίνης.

Ανάλογες ήταν οι συνθήκες στην Ηλιακή έκλειψη της 12ης Δεκεμβρίου, η οποία προηγήθηκε της εξαφάνισης του Loodiana. Μάλιστα, για τις συντεταγμένες του Port Luis, o αστρικός Άρης ήταν στους Ιχθύες, σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο.

10 Ιανουαρίου 1983 - Υποτίμηση της δραχμής

draxmh

Ανακοινώνεται υποτίμηση της δραχμής κατά 15,5% έναντι των νομισμάτων των δυτικών χωρών και τίθενται φραγμοί στις εισαγωγές για να αποτραπεί η κατάρρευση της οικονομίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Αστρολογικά: Η δραχμή «γεννήθηκε» στις 20 Φεβρουαρίου του 1833 και ως ...γνήσια Ιχθύς επέδειξε στην πορεία της μια απίστευτη «ελαστικότητα»!

Ακόμη και σήμερα που έχει καταργηθεί, το φάντασμα της πλανάται πάνω από την Ελληνική οικονομία και πολύ σύντομα φαίνεται πως θα παιχτεί ένα ακόμη παραμύθι με πρωταγωνίστρια την ίδια: Τον προσεχή Ιούνιο θα έχουμε ένα τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, με τον δεύτερο να βρίσκεται πάνω στον Ήλιο της.

Η δεύτερη επίσημη υποτίμηση της έγινε με τον διελαύνοντα Ήλιο πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος και τον Κρόνο στις αρχές του Σκορπιού σε ανοικτή σύνοδο με τον Πλούτωνα στο Ζυγό.

Ωστόσο πρακτικά, οι αστρικές πλανητικές θέσεις ήταν εκείνες που φωτογράφιζαν άμεσα μια ανατροπή στα οικονομικά μεγέθη: Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Σκορπιό, σε τετράγωνα με τον Ήλιο και τον Κρόνο της Ελλάδος και ο αστρικός Πλούτωνας plus Κρόνος στο Ζυγό, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή με άμεση «ανταπόκριση» στο γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της Ελλάδος.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως η υποτίμηση έγινε ύστερα από δύο εκλείψεις στον άξονα 2ου-8ου οίκου του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος, με την Ηλιακή της 15ης Δεκεμβρίου να έχει ως πρωταγωνιστές τον Ποσειδώνα στον Τοξότη (σε σύνοδο με τα Φώτα), τον Ουρανό επίσης στον Τοξότη (σε σύνοδο με το Μεσουράνημα) και το δίδυμο Κρόνου-Πλούτωνα (στον 8ο οίκο του χάρτη της έκλειψης).

Όσο για την Σεληνιακή, έγινε στην 8η μοίρα του Αιγόκερω και φυσικά με δεδομένο το ότι πολύ πρόσφατα είχαμε έναν ανάλογο εκλειπτικό κύκλο, αναλογιστείτε σε τι ...κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα το πάλαι ποτέ εθνικό μας νόμισμα, αν δεν είχε αντικατασταθεί από το ευρώ.

10 Ιανουαρίου 1945 - Γεννήθηκε ο Ροντ Στιούαρτ

12512_rodStewart

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ροκ σκηνής, γεννήθηκε στις 1:17 στο Highgate της Αγγλίας.

Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει το τ-τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα-Κρόνου, που σίγουρα ευθύνεται για την τόσο χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή του αλλά και για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 1999 (καρκίνος του θυρεοειδούς), που ούτε λίγο, ούτε πολύ τον ανάγκασε να ...ξαναμάθει να τραγουδά.

Βέβαια σε αυτό το θέμα έπαιξε ρόλο και η Σελήνη στο Σκορπιό, «μανούλα» στις αναγεννήσεις, η οποία μάλιστα ως αστρική κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα.

Σε εκείνες τις δύσκολες ημέρες στηρίχθηκε κυρίως στην αγάπη του για το ποδόσφαιρο (το αστρικό Μεσουράνημα σε αντίθεση με τον Άρη), ξεπερνώντας έτσι κάθε πιθανό κίνδυνο ψυχολογικής κατάρρευσης.

Ο Ροντ Στιούαρτ έχει και αυτός πολλά από τα τυπικά αστρολογικά χαρακτηριστικά των ρόκερς όπως τις πολλές και έντονες όψεις του Άρη αλλά και την «συνήθη» ενεργειακή κόντρα μεταξύ Κρόνου και Ουρανού (η αντίθεση Άρη-Κρόνου πέφτει πάνω στον αστρικό Ουρανό).

Η επιτυχία του οφείλεται στη γωνιακή Δήμητρα και στο τετράγωνο του Δία με τον αστρικό Ήλιο.

Με την Αφροδίτη να βρίσκεται στους Ιχθύες και στον 5ο οίκο, η προσωπική του ζωή ήταν εξαιρετικά πλούσια και η ...απόδειξη είναι τα επτά παιδιά με πέντε διαφορετικές γυναίκες.

rod_stewart
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved