Ζοφερές Στιγμές για το Συνασπισμό

Αν λάβουμε υπόψη μας την καταληκτική ημερομηνία του συνεδρίου, ο Συνασπισμός είναι Καρκίνος με Σελήνη στους Διδύμους
Παπασταύρου Λίντα

από το Γιάννη Ριζόπουλο


Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος έγινε στις 26-28/6/92, καταλήγοντας στην εκλογή της κ Δαμανάκη στη θέση της Προέδρου.
Αν λάβουμε υπόψη μας την καταληκτική ημερομηνία του συνεδρίου, ο Συνασπισμός είναι Καρκίνος με Σελήνη στους Διδύμους κάτι που παρά την έλλειψη ακριβούς ώρας δείχνει να είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό. Η Σελήνη δείχνει να ανταποκρίνεται τόσο στην πολυγλωσσία που ταλάνισε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί το κόμμα, όσο και στην ...φοβερή παράδοση που θέλει τους περισσότερους ηγέτες του (Μ Δαμανάκη, Ν Κωνσταντόπουλος, Α. Αλαβάνος) να ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.
Δυστυχώς το ίδιο λειτουργικός δείχνει να είναι και ο Ήλιος στον Καρκίνο. Και γράφω «δυστυχώς» όχι γιατί έχει κάποιο ...κουσούρι ζωδιακά (αντιθέτως, για ένα πολιτικό φορέα που επαγγέλλεται την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι ...μια χαρά) αλλά επειδή αυτήν την περίοδο δέχεται το σκληρό πρέσινγκ του Κρόνου από το Ζυγό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.
Και βέβαια, η κρίση του Συνασπισμού είναι λογικό να επηρεάσει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τις συνιστώσες του, θέτοντας άμεσα το ζήτημα του συνολικού επαναπροσδιορισμού της λεγόμενης «Ανανεωτικής Αριστεράς».
Τα ευχολόγια για τη διατήρηση της συνοχής του κόμματος δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα και τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του θα παρακολουθούν τα διαδοχικά «συντροφικά μαχαιρώματα» και τη διαδικασία της συρρίκνωσης του.
Μοναδική όαση και ελπίδα για την αποφυγή μιας οριστικής ρήξης η έστω μιας δημιουργικής «επανεκκίνησης» είναι το τετράγωνο του διελαύνοντα Δία προς τον Ήλιο λίγο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου του 2011.
Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, τότε οι ...πανηγυρισμοί στον Περισσό θα γίνουν ακόμη πιο εκκωφαντικοί.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο Λέων Αλέξης Τσίπρας έχει τον τρόπο να βγει στον «αφρό», αξιοποιώντας το αστρολογικό πλεονέκτημα της συνόδου Δήμητρας-Δία που έχει στο γενέθλιο χάρτη του.
Η συνεργασία των δύο πλανητών παρέχει ουσιαστικά πλεονεκτήματα στον «ξενιστή» τους, ως προς την ανταπόκριση του κοινού και αργά η γρήγορα ο ...μικρός Αλέξης-που παρεμπιπτόντως θα μπορούσε να κάνει μια λαμπρή καριέρα στη showbiz-θα κληθεί να αναλάβει έναν αν μη τι άλλο πρωταγωνιστικό ρόλο.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved