Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

30 Δεκεμβρίου 2006-Η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν
Saddam-Execution

Η δι’ απαγχονισμού εκτέλεση του πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, στις 30 Δεκεμβρίου 2006, με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και οπτικού υλικού από τη στιγμή της εκτέλεσης προκάλεσαν ενθουσιασμό στους Σιίτες και ποικίλες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα, ενώ αδιαμφισβήτητα σημάδεψε το 2006.

Οι ιρακινές αρχές δε δίστασαν να παρουσιάσουν σε βίντεο τις τελευταίες στιγμές του πρώην ηγέτη.

Με ψυχρό βλέμμα και κρατώντας στα χέρια του το Κοράνι, στιγμές πριν το απαγχονισμό του, ο Σαντάμ Χουσεΐν οδηγείται στο ικρίωμα από κουκουλοφόρους. Θα αρνηθεί να φορέσει καλύπτρα στο κεφάλι και με το πέρασμα μερικών δευτερολέπτων θα κάνει ένα βήμα μπροστά. «Ο Θεός είναι μεγάλος. Το έθνος θα νικήσει και η Παλαιστίνη είναι αραβική», είναι τα τελευταία του λόγια.

Η κηδεία του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως επέβαλαν τα θρησκευτικά τοπικά έθιμα, πραγματοποιήθηκε 24 ώρες μετά την εκτέλεσή του. Η σορός του μεταφέρθηκε με αμερικανικό ελικόπτερο από τη Βαγδάτη στο χωριό Άουτζα, όπου και ετάφη. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται και οι τάφοι των δύο γιων του, Ουντάι και Κουσάι, που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τα στρατεύματα των ΗΠΑ το 2003

Πηγή: cosmo. gr

Αστρολογικά

Η εκτέλεση έγινε περίπου στις 5:45 τοπική ώρα με τον διελαύνοντα Ωροσκόπο στον Τοξότη σε σύνοδο με τον Άρη.

Η ώρα γέννησης του Σαντάμ Χουσεΐν (γεν 28/4/1937 στο Τικρίτ) δεν είναι επιβεβαιωμένη (το astrotheme.com δίνει 7:05 πμ με Ωροσκόπο στους Διδύμους αλλά παλαιότερες πηγές τοποθετούν τον ωροσκόπο του στον Λέοντα) γι' αυτό είναι μάλλον άσκοπο να επικεντρωθούμε σε αστρολογικές λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατο του.

Όσον αφορά πάντως τις προοδευτικές ενδείξεις σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη του Σαντάμ Χουσεΐν είναι μάλλον εντυπωσιακό το ότι στο τροπικό Ηλιακό τόξο οι πλανήτες ήταν σε ακριβές τετράγωνο με τις αστρικές γενέθλιες θέσεις τους.

Ας δούμε τώρα τις τρεις πλανητικές όψεις που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την άνοδο και την πτώση του.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό στον Ταύρο, όσον αφορά την πολιτική παραπέμπει σε ένα επαναστατικό πνεύμα, αναστατώσεις και ακραίες πρακτικές. Γενικά είναι δύσκολο να υπάρξει «Ουράνιος» πολιτικός που να μην συνδέσει το όνομα του με αλλαγές και κάποιου είδους αναταραχή, είτε αυτή προέρχεται από τον ίδιο, είτε προκύπτει από τις εξελίξεις.


Τον Μάρτιο του 2003, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ, ο διελαύνων αστρικός Ουρανός ήταν στην 6η μοίρα του Υδροχόου, σε τετράγωνο δηλαδή με την γενέθλια θέση του και τον Ήλιο του Σαντάμ.

Μία ακόμη σύνοδος, αυτή της Σελήνης με τον Άρη στον Τοξότη, προδίδει ιδιαίτερες ηθικές αντιλήψεις και έναν διπολικό δυναμισμό, ικανό να εκφραστεί τόσο στην κατεύθυνση μιας πνευματικής αναζήτησης, όσο και ως εκδήλωση πρωτόγονων ενστίκτων. Ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του Ιράκ, υπό την ηγεσία του Σαντάμ αλλά και οι αγριότητες που διαπράχτηκαν σε βάρος των πολιτικών ή θρησκευτικών αντιφρονούντων κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν οι κυριότερες εφαρμογές αυτής της όψης.
Με δεδομένο το ότι ο αστρικός Άρης και η αστρική Σελήνη βρίσκονται στην 11η μοίρα του Σκορπιού, απέναντι δηλαδή από τον Ήλιο και τον Ουρανό, είναι φανερό πως αυτές οι δύο σύνοδοι δημιούργησαν έναν ενεργειακό κόμβο μέγιστης ευαισθησίας, ενοποιώντας την δυναμική τους.

Τέλος, η αντίθεση του Δία με τον Πλούτωνα στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου, φαίνεται πως ήταν «υπεύθυνη» για τον ηγετικό του ρόλο όχι μόνον στο Ιράκ αλλά και στον Αραβικό κόσμο, έχοντας ως επιπλέον «μπόνους» την σύνοδο του Δία με την αστρική Δήμητρα.

30 Δεκεμβρίου 2004 - Πυρκαγιά στο κλαμπ "Republica Cromanon" του Μπουένος Άιρες

tumblr_le9umfsPpB1qb489lo1_500
Ήταν μια πραγματική εθνική τραγωδία για την Αργεντινή, αφού από τα εγκαύματα ή τις αναθυμιάσεις έχασαν την ζωή τους 194 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Το κοινό παρακολουθούσε μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Los Callejeros και η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στα εύφλεκτα υλικά της στέγης έπεσαν πυροτεχνήματα που το κοινό συνήθιζε να χρησιμοποιεί στις εμφανίσεις του γκρουπ.

Η χωρητικότητα του κλαμπ ήταν περίπου χίλια άτομα αλλά την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά (γύρω στις 22:50) πρέπει να βρίσκονταν στο χώρο πάνω από 4.500.



Η τραγωδία είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία της Αργεντινής και αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες. Η κυβέρνηση επανεξέτασε συνολικά το καθεστώς των κλαμπ και των dancehalls, με αποτέλεσμα το κλείσιμο ενός μεγάλου αριθμού από αυτούς.

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι ο σύλλογος ανήκε στην υπεράκτια (ofshore) εταιρεία «Shell corporations», o Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Μπουένος Άιρες, Ricardo Nissen, πάγωσε στη συνέχεια 20 εκατομμύρια δολάρια, και κατόπιν απαγόρευσε τις υπεράκτιες εταιρείες που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πραγματική οικονομική δραστηριότητα στις χώρες στα μητρώα των οποίων είναι εγγεγραμμένες. Μια τέτοια απαγόρευση είναι η πρώτη που εφαρμόστηκε σε παγκόσμια κλίμακα.

Στις 19/8/2009 το δικαστήριο επέβαλε βαρύτατες ποινές σε πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, ενώ τον Απρίλιο του 2011 καταδικάστηκαν σε 11ετή κάθειρξη και τα έξι μέλη του συγκροτήματος, που θεωρήθηκαν συνυπεύθυνα για την τραγωδία.

Αστρολογικά

Στο ωροσκόπιο της στιγμής, ο Ωροσκόπος και η Σελήνη στον Λέοντα, έκαναν τετράγωνα με τον διελαύνοντα αστρικό Πλούτωνα (στις 28 και 43 του Σκορπιού), υποδεικνύοντας τον έναν από τους τέσσερις ουράνιους ενόχους.

Εκείνη την περίοδο ο τροπικός Πλούτωνας στον Τοξότη έκανε αντίθεση με την γενέθλια Αφροδίτη της Αργεντινής στην 22η μοίρα των Διδύμων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γεγονός που θα γέμιζε με πένθος την χώρα. Επιπλέον, ο αστρικός διελαύνων Δίας στην 23η μοίρα της Παρθένου σχημάτιζε ένα τ-τετράγωνο με την γενέθλια Αφροδίτη και τον διελαύνοντα τροπικό Πλούτωνα, μεγιστοποιώντας το μέγεθος μιας ενδεχόμενης καταστροφής.

Πάνω σε αυτόν τον ουράνιο καμβά ήρθε και το τετράγωνο του Άρη στον Τοξότη με τον Ουρανό στους Ιχθύες, το οποίο όχι μόνον συμμετείχε στην εκδήλωση και την εξέλιξη της πυρκαγιάς (ο διελαύνων Ωροσκόπος μπαίνοντας στην Παρθένο «έπεσε» πάνω στους δύο πλανήτες 20 λεπτά μετά την εκδήλωση της) αλλά έπαιξε και αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο ενεργοποιώντας κρίσιμα σημεία στον γενέθλιο χάρτη της Αργεντινής (25/5/1810, Μπουένος Άιρες, ώρα άγνωστη).

Όπως μπορείτε να δείτε στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω -με το ωροσκόπιο της πυρκαγιάς στον εξωτερικό κύκλο- το συγκεκριμένο τετράγωνο έγινε πάνω στον γενέθλιο Ήλιο και (κατ’ εκτίμηση) την Σελήνη της Αργεντινής.

disco_fire

Ο Άρης στον Τοξότη έχει μια δυσάρεστη παράδοση σε πυρκαγιές και στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε με βάση τόσο το transit τετράγωνο του με τον Ουρανό (ανάφλεξη-έκρηξη), όσο και την αντίθεση του με τον Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη της Αργεντινής (προσβολή από τοξικά αέρια).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved