Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Τα «εγκαίνια» μιας διαφορετικής εποχής που ξεκινά στις 21/12

Όπως όλα δείχνουν, η νέα χρονιά θα είναι δυναμική και ενδιαφέρουσα!

Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Τα «εγκαίνια» μιας διαφορετικής εποχής που ξεκινά στις 21/12

Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο και η σχέση του με τις μεγάλες αλλαγές

Κάθε χρόνο κατά την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερω καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος μοιάζει με ένα είδος χάρτη επιστροφής. Ο χάρτης του χειμερινού ηλιοστασίου, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιείται στην Κοσμική Αστρολογία για να περιγράψει τα γεγονότα του ερχόμενου έτους.

Έχει ισχύ μέχρι την παραμονή του επόμενου χειμερινού ηλιοστασίου και καταστρώνεται για ημερομηνίες γύρω στις 21 Δεκεμβρίου.

Είναι σημαντικό εργαλείο διερεύνησης τάσεων, το οποίο μαζί με άλλες προγνωστικές μεθόδους βοηθά να σχηματίσουμε μια ιδέα για την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση και πως εκείνη κατευθύνεται.

Αυτός ο χάρτης δύναται να χρησιμοποιηθεί και σε σύγκριση με τον ατομικό γενέθλιο χάρτη και να δώσει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο φετινός χάρτης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθόσον το χειμερινό ηλιοστάσιο συμπίπτει με τη σύνοδο Δία – Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου.

Ο Ήλιος κάνει την είσοδό του στον Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου στις 12:03 μμ ώρα Ελλάδος, οπότε ο χάρτης έχει ωροσκόπο στις 21ο38’ μοίρες των Ιχθύων και το μεσουράνημά βρίσκεται στις 25ο19’ μοίρες του Τοξότη.

Παρατηρούμε ότι ο Ήλιος σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Ερμή βρίσκονται στον 10ο οίκο, πάνω στην ακμή του ωροσκόπου βρίσκεται τοποθετημένη η σύνοδος Σελήνη – Ποσειδώνα και η σύνοδος Δία – Κρόνου, η οποία συμπτωματικά λαμβάνει χώρα την ίδια μέρα.

Πραγματοποιείται στον 11ο οίκο του χάρτη του ηλιοστασίου, στην ακμή του οποίου βρίσκεται ο Πλούτωνας.

Έχουμε δηλαδή τρεις συνόδους, οι οποίες πραγματοποιούνται σε εξωστρεφείς οίκους, καθιστώντας τη νέα χρονιά δυναμική και ενδιαφέρουσα.

Η σύνοδος Ήλιου – Ερμή σε τετράγωνο με το Χείρωνα από τον Κριό τονίζει τις κυβερνητικές κινήσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες με στόχο την επιβολή κανόνων σε θέματα ακίνητης περιουσίας, ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μεταναστευτικών ροών κλπ.

Επαναπροσδιορίζονται θέματα διακυβέρνησης και ίσως να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και κάποια κυβερνητικά σχήματα όχι και τόσο συνηθισμένα.

Η παρουσία της συνόδου Σελήνης - Ποσειδώνα επάνω στον ωροσκόπο του χειμερινού ηλιοστάσιου φανερώνει σύγχυση, νεφελώδη ατμόσφαιρα, απάτη, λαό που παρασύρεται από πλάνες, ελπίδες που αποδεικνύονται χίμαιρες, παραπλάνηση και άφθονα ψέματα.

Αυτή η όψη «πέφτει» ακριβώς κοντά στο γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης – Αφροδίτης του ωροσκοπίου της Ελλάδας και είναι πιθανό να υπαινίσσεται ένα επίπλαστο κλίμα ευφορίας στην κοινωνία.

Αυτό το κλίμα ουδόλως δικαιολογείται και το οποίο ίσως χρησιμοποιηθεί ως μέσο χειραγώγησης για αλλότριους σκοπούς, ενδεχομένως για την περιστολή διαμαρτυριών ή και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Μια κοινωνία σε αποχαύνωση δεν έχει τη διάθεση ούτε να πολεμήσει, ούτε να διαμαρτυρηθεί, ούτε να εξεγερθεί, ωστόσο αυτό δε θα συμβαίνει για πάντα και συνήθως μετά από τέτοιες χρονικές περιόδους επέρχεται ανώμαλη προσγείωση.

Η περίφημη «βασιλική» σύνοδος Δία – Κρόνου στον Υδροχόο είναι η πρώτη από μια σειρά συνόδων που πρόκειται να λάβει χώρα στο τρίγωνο των ζωδίων του Αέρα και «εγκαινιάζει» μια εποχή, όπου θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο μετασχηματισμό της οικονομίας.

Μάλιστα ήδη μιλάνε κάποιοι για νέα βιομηχανική επανάσταση και μετάβαση σε ψηφιακού τύπου τρόπων και μέσων παραγωγής.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το διαδίκτυο θα καταστεί αντίστοιχο της ηλεκτρικής ενέργειας και θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή, με αποτέλεσμα να αλλάξει τα πάντα, από τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις έως τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο.

Αν η πληροφορική κατά τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 ανέτρεψε τα παραδοσιακά πρότυπα ζωής και απασχόλησης που συνδέονται με το φορντικό μοντέλο της μαζικής βιομηχανικής κοινωνίας, τότε μετά το 2024 αναμένεται να διαμορφωθεί ένα νέο οικονομικό υπόδειγμα.

Η σύνοδος του Δία και του Κρόνου αποτελεί το πρελούδιο της εισόδου του Πλούτωνα στον Υδροχόο, όπου και τα αιτήματα της αλλαγής κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου θα λάβουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σε πολύ γενικές γραμμές ένας «νέος γενναίος ψηφιακός κόσμος» αναδύεται με ταχύτητα, καθώς το διαδίκτυο κι άλλες συναφείς τεχνολογίες εξαπλώνονται.

Σημειώνεται το οριστικό τέλος των μοντέλων του 20ο αιώνα, κυρίως στα πεδία της εκπαίδευσης, της ψυχαγωγίας, των έντυπων μέσων ενημέρωσης και της βιομηχανικής παραγωγής.

Στον παρόντα χάρτη η σημασία του άξονα 5ου – 11ου είναι τονισμένη καθώς ο Πλούτωνας από τις 23ο μοίρες του Αιγόκερω σχηματίζει τετράγωνο ακριβείας με τον Άρη και την Έριδα από τον Κριό.

Έχει τονιστεί επανειλημμένα η σημασία του πλανητικού συνδυασμού με τη γέννηση και την εξάπλωση της πανδημίας του Covid19 και είναι αναμενόμενο ότι το θέμα θα μας απασχολεί και το 2021.

Όλη αυτή η μάζωξη πλανητών στον 11ο οίκο φέρνει στο προσκήνιο υποθέσεις που σχετίζονται με το κοινοβούλιο, τα κόμματα, τις πολιτικές παρατάξεις και γενικότερα κοινότητες και συλλογικότητες.

Η χρονιά που ανατέλλει θα θέσει επί τάπητος πολλαπλά προς τις συλλογικότητες και τη στόχευσή τους και επειδή το ζώδιο του Υδροχόου είναι απρόσωπο, δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιου είδους «επανάσταση» απέναντι σε αυθεντίες.

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο έχει χαρακτηριστεί ως ο ζηλωτής ιδεολόγος και η «συνομιλία» του με τον Άρη από τον 1ο οίκο γεννά εκρηκτικές καταστάσεις, φανατισμό και επιθετικότητα.

Ωστόσο, δεν είναι μια επανάσταση που έρχεται ξαφνικά, όπως αυτή του Ουρανού, αλλά σιγοβράζει καιρό και θα εκδηλωθεί τα χρόνια που έρχονται.

Γνωρίζοντας τα πλαίσια αντίδρασης, αναθεωρώντας τις μέχρι πρότινος αξίες μας και επιχειρώντας κάτι διαφορετικό από την πεπατημένη, είναι δυνατό να σημειωθεί μια μεγάλη αλλαγή.

Είναι πολύ προτιμότερο να προκαλέσουμε εμείς αυτήν την αλλαγή, για να μην μας προλάβουν εξ’ απήνης οι κοσμικές εξελίξεις.

Έχει έρθει η στιγμή να επιλέξουμε τόσο στον μικρόκοσμό μας, όσο και σε ένα ανώτερο επίπεδο και καλό είναι να κάνουμε σωστές επιλογές.

Κατερίνα Μωραίτου – Αρχαιολόγος

Απόφοιτη της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved