Τα μυστικά του Γ. Καρατζαφέρη

Η Σελήνη στους Διδύμους στο γενέθλιο χάρτη του σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα του επιτρέπει να κάνει επικοινωνιακούς ελιγμούς
Παπασταύρου Λίντα

από το B. Παπαδολιά













Διαρκώς στο προσκήνιο θα λέγαμε ότι μένει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ, κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης. Αυτή τη φορά «στιγματίστηκε» ως ο πλουσιότερες αρχηγός κόμματος της Βουλής για το έτος 2008, βάσει των στοιχείων του πόθεν έσχες. Δεν είναι όμως τόσο η οικονομική ευμάρεια του κ Καρατζαφέρη που τον έχει κάνει γνωστό, όσο η ικανότητα του για επικοινωνιακούς ελιγμούς και τακτικές κινήσεις.

Αν και δεν είμαστε σίγουροι για την ώρα γέννησης του γνωστού πολιτικού και αναγκαστικά περιοριζόμαστε στον ηλιακό του χάρτη υπάρχουν γνωρίσματα του χαρακτήρα του που φαίνονται καθαρά από τις γενέθλιες θέσεις του. Η Σελήνη στους Διδύμους στο γενέθλιο χάρτη του σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα του επιτρέπει να κάνει επικοινωνιακούς ελιγμούς για να είναι αρεστός στον κόσμο. Ταιριάζει άλλωστε και με τη Σελήνη του χάρτη της Ελλάδας, επιτρέποντας του να λέει στον κόσμο αυτό που θέλέι να ακούσει).

Σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό του δείχνει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος των ευκαιριών στη ζωή του θα έρθει μέσα από την επικοινωνία και δεν είναι τυχαίο που στη ζωή του προόοδευσε από επαγγέλματα των Διδύμων (δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο, κλπ).

Εκτός από αυτό που δείχνει όμως μέσω αυτής της Σελήνης ο κ Καρατζαφέρης έχει και ένα άλλο πρόσωπο που δε βγαίνει και πολύ στο προσκήνιο. Με πολυαστρία στο Λέοντα και κεντρικό πλανήτη της πολυαστρίας τον Πλούτωνα, ο κ Καρατζαφέρης δείχνει να αρέσκεται στην εξουσία. Εξουσία που κερδίζει άλλοτε με την προβολή που του εξασφαλίζει η Αφροδίτη στο Λέοντα (δεν είναι τυχαίο ότι βγαίνει συνέχεια στα κανάλια) κι άλλοτε κρίνοντας την εξουσία (Κρόνος στο Λέοντα, που πάλι ταιριάζει με τον Κρόνο της Ελλάδας). Το τετράγωνο του Ήλιου του με το Δία μάλιστα τον κάνει να μην αποφεύγει ιδιαίτερα την υπερβολή στις κινήσεις.

Εντέλει όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας Πλούτωνας που διψάει για να έχει εκείνος τον τελευταίο λόγο στα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που έχει δημιουργήσει ένα προσωποπαγές κόμμα και δεν είναι κι ιδιαίτερα στις προθέσεις του να αλλάξει αυτό το χαρακτηριστικό του.

Πέρα από τις πολιτικές προεκτάσεις αυτής της πολυαστρίας όμως, υπάρχει και η μία άλλη ερμηνεία που φαίνεται κι από το τελευταίο αυτό πόθεν έσχες. Η συγκέντρωση οικονομικής δύναμης. Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα του διασφαλίζει αργή αλλά σταθερή άνοδο των επενδύσεων του, ενώ η παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης ένθεν και ένθεν, του δίνει και την ευχέρεια να κάνει και επιτυχημένες κινήσεις και συμφωνίες. Από την άλλη βέβαια οι ίδιες αυτές επενδύσεις ίσως να λειτουργούν στη ζωή του και σαν δεσμεύσεις κι ίσως να μην μπορεί να λειτουργήσει και τελείως ανεξάρτητα, καθώς οφείλει πράγματα σε ανθρώπους με οικονομική εξουσία.

Ενδιαφέρον στο χάρτη του παρουσιάζει τέλος η σύνοδος Άρη/Ουρανού που τον κάνει να έχει εκρήξεις και να αποφασίζει πράγματα ξαφνικά και απότομα. Δεν είναι άγνωστες οι ανατροπές στις αποφάσεις του, ούτε το γεγονός ότι ακολουθεί το ένστικτο του.
Οι διελεύσεις της περιόδου από το γενέθλιο χάρτη του δείχνουν μία περίοδο αναστάτωσης για τον κ Καρατζαφέρη. Το διελαύνον τετράγωνο του Δία/Ουρανού ως προς το γενέθλιο Άρη του τον κάνει να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος και να κάνει απότομες και επιθετικές κινήσεις, ενώ η διελαύνουσα σύνοδος Άρη/Αφροδίτης στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι σε τετράγωνο με τη σύνοδο Κρόνου/Πλούτωνα του, όψη που μπορεί να φέρει στο φως τον απόλυτο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την εξουσία του ή μυστικά που δε θα ήθελε ενδεχομένως να ξέρουν οι άλλοι.
Περισσότερα μπορούμε να δούμε και από την παρατήρηση των διελεύσεων στον προοδευτικό του χάρτη. Η διέλευση Άρη/Αφροδίτης αυτό τον καιρό ενεργοποιεί καταρχήν τον προοδευτικό Άρη του (συμβάλλοντας στον εκνευρισμό), ενώ στη συνέχεια θα έρθει σε σύνοδο με τον προοδευτικό Ερμή του σκληραίνοντας τη γλώσσα (ή αποκαλύπτοντας μυστικά ή κάνοντας ο ίδιος μυστικές συμφωνίες) που θα τον βοηθήσουν ενδεχομένως και στην προεκλογική του εκστρατεία.
Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε επίσης ότι η θέση αυτή του προοδευτικού Ερμή έρχεται σε τετράγωνο με τη γενέθλια σύνοδο Κρόνου/Πλούτωνα, κάνοντας το διάστημα ιδιαίτερα σημαντικό για την «αποκάλυψη» του τρόπου που διαχειρίζεται την εξουσία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved