Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 20/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

20 Δεκεμβρίου 1821 - Η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου

1st_greek_constitution

Αρχικά, είχε οριστεί από τον Υψηλάντη το Άργος σαν τόπος για την εθνοσυνέλευση. Οι «πληρεξούσιοι» ή «παραστάτες» ορκίστηκαν στην παλαιά εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Άργους. Η Εθνοσυνέλευση άρχισε στις 20 Δεκεμβρίου 1821, στο χωριό Πιάδα (Νέα Επίδαυρος) κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο. Οι εργασίες της εθνοσυνέλευσης έληξαν στις 16 Ιανουαρίου 1822. Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, «το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», έργο του Ιταλού Vincenzo Gallina μαζί με τους, Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και Θεόδωρο Νέγρη. Σε αυτό το Σύνταγμα, ορίστηκε και το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία. Το Σύνταγμα που ψηφίστηκε προέβλεπε προστασία των ατομικών ελευθεριών, την αντιπροσωπευτική αρχή καθώς και της διάκριση των εξουσιών. Ορίστηκε ότι η «Διοίκησις» θα γινόταν από το «Βουλευτικόν» και το «Εκτελεστικόν» ενώ το «Δικαστικόν» θα ήταν ανεξάρτητο όργανο. Η απονομή δικαιοσύνης προβλεπόταν από τα «Κριτήρια» (τα δικαστήρια). Το Σύνταγμα αυτό βελτιώθηκε στη Β’ Εθνοσυνέλευση του Άστρους, το 1823. Ένα από τα σημαντικά σημεία της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης είναι η έλλειψη αναφοράς στη Φιλική Εταιρεία. Στην εθνοσυνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (Ανατολική χέρσος Ελλάδα και Δυτική χέρσος Ελλάδα όπως ήταν χωρισμένη) καθώς και από τα νησιά Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά. Επίσης συμμετείχε, ψήφισε και υπέγραψε και αντιπρόσωπος των Αλβανών. Η εκλογές για τους πληρεξούσιους, παραστάτες όπως λέγονταν, δεν ήταν τακτικές όπως δεν υπήρχε κανένας περιορισμός πόσους θα έστελνε κάθε επαρχία. Οι περισσότεροι πληρεξούσιοι ήταν από τη Στερεά Ελλάδα, αφού εκτός τους εκπροσώπους των επαρχιών, πήραν μέρος και αυτοί πού έστειλε ο Άρειος Πάγος. Οι πληρεξούσιοι χωρίστηκαν σε τέσσερις κλάσεις και ψήφιζαν σύμφωνα με τον διαχωρισμό αυτό, κάθε κλάση εξέλεξε από τρία μέλη συστήνοντας 12 μελής επιτροπή για την σύνταξη οργανικού νόμου.

Αστρολογικά: Οι εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης (1η Ιανουαρίου του 1822, με το νέο ημερολόγιο) έγιναν σε ένα άκρως επαναστατικό κλίμα με την σύνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα στον Αιγόκερω αλλά κι εκείνη του Δία με τον Κρόνο στον Κριό να δεσπόζουν στους ουρανούς.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης που πλαισίωσε την Εθνοσυνέλευση, τα Φώτα ήταν επάνω στους δύο «μεγάλους» στον Αιγόκερω, ενώ ο Ωροσκόπος στους Διδύμους και το Μεσουράνημα στον Υδροχόο περιγράφουν άριστα την «Διακήρυξη της ανεξαρτησίας» των Ελλήνων, που ήταν και το ουσιαστικό επιστέγασμα της Εθνοσυνέλευσης.

20 Δεκεμβρίου 1971 - Ιδρύονται οι «Γιατροί χωρίς σύνορα»

Msf_logo

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ή Médecins Sans Frontières είναι παγκόσμια, μη κυβερνητική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας πιο γνωστή για το έργο της σε κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές και τις αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν ενδημικές ασθένειες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 1971 από μια μικρή ομάδα Γάλλων γιατρών και δημοσιογράφων στον απόηχο της Biafra, οι οποίοι πίστευαν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία ή πολιτικές πεποιθήσεις και ότι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Η έδρα της είναι στη Γενεύη της Ελβετίας όπου το Διεθνές Γραφείο συντονίζει τις διεθνείς δραστηριότητες. Το 2007 αριθμούσε πάνω από 26.000 άτομα ως επί το πλείστον γιατρούς και νοσηλευτές ενώ περιλαμβάνει και άλλους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, υλικοτεχνικούς εμπειρογνώμονες, μηχανικούς για εγκαταστάσεις ύδρευσης και διοικητικούς υπαλλήλους και είχε προσφέρει ιατρική βοήθεια σε περισσότερες από 60 χώρες. Ιδιώτες παρέχουν περίπου το 80% της χρηματοδότησης του οργανισμού, ενώ κυβερνητικές και εταιρικές δωρεές καλύπτουν το υπόλοιπο, δίνοντας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ένα ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αστρολογικά: Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο «θεραπευτής» Ποσειδώνας στον Τοξότη, ένα ζώδιο που συνδέεται άμεσα με το εξωτερικό, ήταν εκείνος που δρομολόγησε τις εξελίξεις. Είχε όμως και την συνδρομή του Άρη και του Κρόνου, των δύο πλανητών που συνδέονται ευθέως με την ανάληψη δράσης και την ανάληψη ευθύνης.

Οι πλανητικές συνθήκες της ημέρας δίνουν ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως κάτω από «δυσαρμονικές» όψεις μπορεί να στηθεί ένα υπέροχο εγχείρημα. Γιατί εμείς είμαστε οι χρήστες της πλανητικής ενέργειας και πριν «κατηγορήσουμε» το σύμπαν για τις όποιες δυσκολίες μας φέρνει θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε τι κάναμε για να δώσουμε το δικαίωμα στους πλανήτες να μας δείξουν το καλό τους πρόσωπο.

Ο Άρης στους Ιχθύες σε τετράγωνο με τον Ήλιο στον Τοξότη, παραπέμπει απ’ ευθείας σε μια μαχητική παροχή υπηρεσιών στο εξωτερικό, δηλαδή στους ...γιατρούς χωρίς σύνορα. Όμως το πράγμα έχει και συνέχεια, αφού η συγκεκριμένη όψη στην αστρική της εκδοχή «κουμπώνει» πάνω στην αντίθεση Κρόνου-Ποσειδώνα στον άξονα Διδύμων-Τοξότη.

20 Δεκεμβρίου 1987 - Dona Paz, το πιο πολύνεκρο ναυάγιο

800px-Doa_Paz_at_Tacloban

Στις 20 Δεκεμβρίου 1987, στις 6:30 ώρα Φιλιππίνων το Doña Paz απέπλευσε από το Tacloban με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα, Μανίλα με μια ενδιάμεση στάση στο Catbalogan. Το σκάφος αναμενόταν να φτάσει στη Μανίλα στις 4:00, την επόμενη ημέρα και αναφέρθηκε ότι έκανε τελευταία επαφή μέσω ασυρμάτου περίπου στις 20:00. Γύρω στις 22:00 κι ενώ βρισκόταν στο σημείο Dumali, κατά μήκος των Στενών Tablas, κοντά στη Marinduque, το Doña Paz συγκρούστηκε με το MT Vector, ένα πετρελαιοφόρο που έκανε τη διαδρομή από Bataan προς Masbate. Το Vector μετέφερε 8.800 βαρέλια βενζίνης και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα, ιδιοκτησία της Caltex των Φιλιππίνων. Ένας επιζών αργότερα είπε ότι ο καιρός ήταν καλός εκείνη τη νύχτα αλλά η θάλασσα κυματώδης και οι περισσότερες από τους επιβάτες κοιμόνταν. Μετά τη σύγκρουση, το φορτίο του Vector πήρε φωτιά και προκάλεσε πυρκαγιά που έφτασε μέχρι το Doña Paz. Ένας από τους επιζώντες, ο Paquito Osabel, αφηγήθηκε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το πλοίο και ότι φλεγόταν ακόμα κι η θάλασσα ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι τα φώτα του σκάφους έσβησαν, οι θυρίδες με τα σωσίβια ήταν κλειδωμένες και ότι κανείς από το πλήρωμα δεν έδινε οποιαδήποτε οδηγία. Οι επιζώντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν από το πλοίο και να κολυμπήσουν ανάμεσα σε απανθρακωμένα πτώματα σε θάλασσα 545 μέτρων βάθος, γεμάτη καρχαρίες. Το Doña Paz βυθίστηκε μέσα σε δύο ώρες από τη σύγκρουση, ενώ το Vector σε τέσσερεις. Είκοσι έξι επιζώντες μαζεύτηκαν από τη θάλασσα εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερις ήταν επιβάτες του Doña Paz, ενώ οι άλλοι δύο ήταν μέλη του πληρώματος του Vector. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν σοβαρά εγκαύματα από το άλμα στα φλεγόμενα νερά. Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της Sulpicio Lines, η επίσημη λίστα επιβατών του Doña Paz κατέγραφε 1.493 επιβάτες και 60 μέλη του πληρώματος ενώ ήταν σε θέση να μεταφέρει 1.424 αλλά τα αρχεία που κυκλοφόρησαν στις 23 Δεκεμβρίου έδειξαν 1.583 επιβάτες και 58 μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, ένας ανώνυμος, υπάλληλος της Sulpicio Lines είπε συνήθως κόβονταν πολύ περισσότερα εισιτήρια παράνομα, με φτηνότερο ποσό και οι επιβάτες αυτοί δεν περιλαμβάνονταν στα δηλωτικά όπως επίσης και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων.

Αστρολογικά: Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε περίπου στις 22:00, έχοντας σαν πιο χαρακτηριστικές ενδείξεις την αντίθεση του αστρικού Ουρανού, του Κρόνου και της Σελήνης με το τροπικό Μεσουράνημα στους Διδύμους και την αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον τροπικό Πλούτωνα στον Σκορπιό. Η πρώτη αναφέρεται όντως σε ένα πιθανό δυστύχημα όχι όμως θαλάσσιο. Η δεύτερη είναι και εκείνη που οδηγεί στα αστρολογικά αίτια της τραγωδίας, σε συνάρτηση με τον γενέθλιο χάρτη των Φιλιππίνων (4/7/1946, 9:15 πμ).

Το τετράγωνο του Πλούτωνα με την γενέθλια θέση του «έδωσε» το γεγονός, αυτό όμως δεν γίνεται κατανοητό χωρίς την χρήση της ιδιοσυναστρίας.


philippines

Στον γενέθλιο χάρτη της χώρας , ο Πλούτωνας στον Λέοντα και τον 12ο οίκο κάνει μια αντίθεση με την Δήμητρα (μια γενικά δυσοίωνη όψη σε σχέση με μεγάλες καταστροφές), η οποία στην αστρική της εκδοχή, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στον Καρκίνο -κι αυτό έχει σημασία ως προς το ναυάγιο- σχηματίζει ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Δία στον Ζυγό.

Προσέξτε τις μοίρες που βρίσκονται οι τρεις πλανήτες:

Ο αστρικός Πλούτωνας, στις 17 και 24΄ του Καρκίνου

Η αστρική Δήμητρα στις 18 και 04 του Αιγόκερω

Ο τροπικός Δίας στις 18 του Ζυγού

Και πάνω σε αυτό το σχήμα «έδρασαν» τόσο ο ίδιος ο Πλούτωνας ως διελαύνων (η αστρική του θέση ήταν στις 17 και 59΄ του Ζυγού) , όσο και ο προοδευμένος Άρης (στο Ηλιακό τόξο) που εκείνη την περίοδο βρισκόταν κι αυτός στις 17 και 31΄ του Ζυγού, ακριβώς επάνω στο μοιραίο τ-τετράγωνο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved