2012 Παγκόσμιες Προβλέψεις Α΄ μέρος

Παγκόσμιες Προβλέψεις για το 2012 σύμφωνα με την Uranian αστρολογία
Παπασταύρου Λίντα
2012 Παγκόσμιες Προβλέψεις Α΄ μέρος

Urano-σκοπεί ο Karl-Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

Το 2012 είναι στην πόρτα μας. Μια χρονιά όπου όλοι ευχόμαστε να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες αλλά κάτι οι Μάγιας και κάτι οι «πολιτικοί-μάγοι» και «ευφυΐες» έχουν κάνει τον κόσμο να μην είναι αισιόδοξος. Κάποιοι θα πουν μα καλά δεν υπάρχει φως; Δεν υπάρχει ελπίδα; Ασφαλώς και υπάρχει. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η Ανθρωπότητα είναι δεμένη ως άλλος Προμηθέας Δεσμώτης, οι τράπεζες ως «αετοί» της τρώνε το συκώτι αλλά ο Ηρακλής πλησιάζει για να δώσει την Ελευθερία.

Ο Πλούτωνας σε μια ζωδιακή θέση (Αιγόκερως) που μπορεί να θεωρηθεί η έξαρση του (αυτή βέβαια είναι μεγάλη κουβέντα, θα την αναλύσουμε σε κάποιο άρθρο) φέρνει ανατροπές στα ζητήματα εξουσίας βγάζοντας στην επιφάνεια καταστάσεις που υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό αλλά που η ανθρωπότητα τις κάλυπτε κάτω από ένα επίπλαστο καθεστώς.

Σύμφωνα με την αξονική θεωρία των κύκλων έχει αποδειχθεί ιστορικά πως οι αργοί πλανήτες, όταν βρίσκονται στις ίδιες ή στις αντιδιαμετρικά απέναντι θέσεις, παράγουν ανάλογα ή παρεμφερή γεγονότα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πολιτική αστάθεια -αρχής γενομένης το 2009- σε σύγκριση με τα «Ιουλιανά» του 1965. Εάν δει κανείς τις πλανητικές θέσεις για το 1929 που συνέβη το χρηματιστηριακό κραχ, είναι εύκολο να διαπιστώσει πως στις μέρες μας ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας βρίσκονται στις αντιδιαμετρικές θέσεις (Παρθένος και Καρκίνος τότε, Αιγόκερως και οσονούπω Ιχθύες) ενώ την ίδια θέση (Κριός) θα βρείτε τον Ουρανό.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου για τις παγκόσμιες εξελίξεις, θα διερευνήσουμε τις προοπτικές δύο εκ των «μεγάλων παικτών» της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής, της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Και οι δύο είναι εκτός των 26 της Ευρωζώνης και από αυτήν την άποψη μπορούν είτε να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις σε μια ενδεχόμενη κρίση, είτε να την ...προκαλέσουν!

1965-2009_copy
1929-2012_copy_copy

Ρωσία: Ρυθμίζοντας τις εξελίξεις

Η Ρωσία βιώνει μια δύσκολη περίοδο της Ιστορίας της μιας και οι ξένες δυνάμεις δεν θέλουν να δουν τον Vladimir Putin ξανά πρόεδρο της Ρωσίας. Τα δυτικά μέσα προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του Putin και αυτό που είναι εντελώς «τρελό» είναι πως το ποσοστό που πήρε στις εκλογές (50%) επιχειρήθηκε να περαστεί ως μεγάλη... αποτυχία! Φυσικά και είναι πρόβλημα η απώλεια της εκλογικής δύναμης σε ένα ποσοστό 15% αλλά από την άλλη, ποιό Ευρωπαϊκό κόμμα παίρνει τέτοια ποσοστά, με τον δεύτερο μάλιστα (τους Κομμουνιστές) να κυμαίνεται μόλις στο 21%; Η πραγματικότητα που ακόμη δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι δυτικοί είναι πως όταν μέσα σε δέκα χρόνια ξανακάνεις υπερδύναμη ένα κατ’ ευφημισμόν κράτος αποτελεί μια επιτυχία μεγάλου βεληνεκούς, που θα σε ακολουθεί ...αιωνίως! Ασφαλώς τέτοια επιτεύγματα δεν γίνονται με νηστείες και προσευχές και επειδή είναι πρόσφατο ένα ακόμη πλήγμα κατά της Μόσχας, θα δούμε ποιά θα είναι η απάντηση της Ρωσικής «αρκούδας» στην οριστική ματαίωση του σχεδίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Πρώτα απ’ όλα όμως η Ρωσία χρειάζεται να βοηθήσει το καθεστώς στην Συρία όπου δρομολογείται μια ακόμη «Άνοιξη», με την συνδρομή των διεθνών ΜΜΕ που δεν παραλείπουν να υπερτονίζουν μια εξέγερση, στοχεύοντας στην ανατροπή του Άσαντ και την αντικατάσταση του από έναν δυτικόφρονα ηγέτη.

Η Ρωσία που έχει βάση και ισχυρά συμφέροντα στην Συρία, έκανε μια διπλωματική κίνηση ματ υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας, στοχεύοντας επιπλέον και στον κοινό «εχθρό» που δεν είναι άλλος από την Τουρκία. Ο Ερντογάν στην παρούσα φάση παίζει το παιχνίδι του, θέλοντας να αναδειχθεί σε «προστάτη» των αραβικών-μουσουλμανικών πληθυσμών αλλά με τον Πούτιν στην πλάτη του, πάει γυρεύοντας για «χοντρές» ιστορίες.

Ρωσία-Annual MC=ASC=Κρόνος/Poseidon=Ουρανός/Cupido=Αφροδίτη/Ουρανός=MC/Ερμής= Δίας /Kronos:

Διαφοροποιώντας την θέση μου από το γενικό σύνολο. Ξεκινώντας μια επιχείρηση. Εκφράζοντας δημόσια την άποψη μου για κάποιους. Αισθανόμενοι ευτυχία. Επαφές με κορυφαία κι διάσημα άτομα.

Μια ιδιαίτερη προβληματική όμως είναι η εξίσωση Zeus/Poseidon=ASC που δείχνει έναν νοητικό εξαναγκασμό που ισχύει και θα εξακολουθήσει να ισχύει μέχρι και τις 22/2/2012. Αυτό μας παραπέμπει, τόσο στα «κόλπα» του Πούτιν -στην KGB ήταν, ας μην το ξεχνάμε- όσο και στο κίνημα των «αγανακτισμένων» της Μόσχας που μόνο αυθόρμητοι δεν είναι. Είπαμε, πολλοί θα ήθελαν να... εξαφανιστεί ο Πούτιν!

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη την εξίσωση Vulcanus = ASC/Zeus(04.37) = Βόρειος Δεσμός(04.40) = Δίας/Hades(04.50)= ASC/Admetos(04.52)= Wi/Βόρειος Δεσμός(04.56)= Wi/ASC(04.58)= Ήλιος/Πλούτωνας (05.08) φαίνεται πως μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2012 θα έχουμε «καυτές» εξελίξεις.

Ιδιαίτερα μεταξύ Ιανουαρίου – αρχές Μάιου έχουμε:

Διαχειριζόμενος μια κατάσταση ακόμα και με την επιβολή βίας. Από την σκλαβιά στην απελευθέρωση. Επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Προβλήματα και εγκλήματα για το χρήμα. Κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση δια μέσω των όπλων.

Εκ των άνωθεν, θεωρώ πως η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο εξωτερικό, με το σενάριο μιας πολεμικής εμπλοκής να «παίζει» δυνατά.

Ηνωμένο Βασίλειο, ο νέος στόχος των αγορών

Προβλήματα πάνω από το Λονδίνο

Κάθε πολιτική κίνηση ασφαλώς έχει και τα ρίσκα της. Έτσι η Αγγλία είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στην νομισματική ένωση γνωρίζοντας το τι θα επακολουθούσε. Από την άλλη, δεν μπορούσε να μην έχει το αυτοδιοίκητο στο City του Λονδίνου όπου είναι το Νο 2 πιο ισχυρό κέντρο χρηματιστηριακών συναλλαγών και αποφάσεων μετά την Wall Street.

Επίσης, ο James Cameron που είναι ο πλέον επιτυχημένος Συντηρητικός από την εποχή της Θάτσερ, με μια κίνηση περισσότερο συμβολική παρά ουσίας απέσυρε το κόμμα του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αγγλία ήταν και θα είναι μια «ιδιαίτερη» περίπτωση για την Ευρώπη.

Ο δρόμος της Ευρωπαϊκής «απομόνωσης» έχει τα πλεονεκτήματα του, μιας και ο βασικός κανόνας του sales management λέει πως όσο ελαχιστοποιείς την κυκλοφορία αυξάνεις την ζήτηση και κατά συνέπεια την αξία. Αυτό όμως ισχύει στην θεωρία...

Η εξίσωση MC=Πλούτωνας/Cupido μας λέει για την ένταξη της Αγγλίας σε μια άλλη κοινότητα ή λόμπι. Προφανώς και θα κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα έντονη στους Μερκοζί! Αυτό όμως δεν θα «βγει» καλά. Ειδικά μεταξύ Μαρτίου-Οκτωβρίου όπου θα σχηματιστεί η εξίσωση MC=Πλούτωνας /Hades=ASC/Admetos, προβλέπονται τα εξής:

Το να καταστεί κάποιος αναξιόπιστος ή ανέντιμος. Η πτώση. Παρακμή. Κάνοντας τους άλλους να νοιώθουν μειονεκτικά. Ακόμα και ο Apollon που γενικά δίνει ευεργεσίες στις εξισώσεις, τελικά απλά «προσπαθεί» να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Apollon= Wi/Hades= Σελήνη/Kronos= MC/Ποσειδώνας= Hades/Vulcanus= Ήλιος /Ποσειδώνας

Διαδεδομένη ένδεια. Εμπορικές συμφωνίες σε σχέση με ορυκτέλαια. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Μεγάλη απάτη. Το «Colpo Grosso». Εκτεθειμένη στην διαφθορά και κακές πράξεις. Αποτυχία στο λιανικό και βιομηχανικό εμπόριο. Η πρόγνωση κάποιων μελλοντικών γεγονότων με βοηθά να λάβω μέτρα.

Κατά συνέπεια η Αγγλία τείνει να αποτύχει οικονομικά, χειροτερεύοντας το βιοτικό της επίπεδο ίσως και με τις «ευλογίες» της Ευρωζώνης. Δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος των κερδοσκόπων, κάτι που θα την φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Συνεχίζεται...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved