Ματωμένες γιορτές - Έκλειψη πάνω από την Λιέγη

Ο δράστης και αυτόχειρας, ονόματι Νορντίν Αμράνι σκόρπησε τον τρόμο στη Λιέγη

Παπασταύρου Λίντα
Ματωμένες γιορτές - Έκλειψη πάνω από την Λιέγη







από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Φανταστείτε την Πλατεία Συντάγματος στολισμένη και «φορτωμένη» με κόσμο κι έναν τύπο να ρίχνει χειροβομβίδες στο ανυποψίαστο πλήθος... Αυτό ακριβώς συνέβη στην αγορά της Λιέγης, την ώρα (περίπου στις 12:30) που ο κόσμος έκανε τα ψώνια του και ο απολογισμός των θυμάτων είναι επιπλέον τραγικός, αν αναλογιστούμε ότι ανάμεσα τους είναι μωρά και ηλικιωμένοι.

Είναι βέβαιο πως η σκιά των πρόσφατων εκλείψεων έπεσε βαριά πάνω στην πόλη κι αυτό φαίνεται από το ωροσκόπιο της πιο πρόσφατης Σεληνιακής, της 10ης Δεκεμβρίου, στο οποίο για τις συντεταγμένες της Λιέγης, το αστρικό Μεσουράνημα πέφτει «καρφί» πάνω στον τροπικό Πλούτωνα. Και το θέμα εδώ είναι ότι ο Πλούτωνας την ίδια στιγμή έκανε ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Άρη σε μια μοίρα (12η) του μεταβλητού σταυρού, που όπως θα δούμε συνδέεται άμεσα με τον δράστη.

Όσον αφορά τον χάρτη για τις 12:30 που ξέσπασε η βία, το μάτι πέφτει αμέσως πάνω στον διελαύνοντα Ωροσκόπο στους Ιχθύες, ο οποίος είναι «ζωσμένος» από τα τρία «θεριά», τον αστρικό Ουρανό στο ίδιο ζώδιο, τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη και τον τροπικό Άρη στην Παρθένο. Η διαδοχική επιρροή των τριών πλανητών πάνω στον Ωροσκόπο κράτησε από τις 12:30 έως τις 12:43, το χρονικό διάστημα δηλαδή που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Ο δράστης και αυτόχειρας, ένας Βορειοαφρικανός ονόματι Νορντίν Αμράνι δεν είχε ούτε «ιδεολογικό» προφίλ, ούτε ανήκε σε κάποια εξτρεμιστική οργάνωση. Λάτρης των όπλων και σεσημασμένος για πληθώρα παραβάσεων, είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση αλλά βγήκε λόγω καλής διαγωγής. Μαθημένος στις «παρτίδες» με τον νόμο, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα «έπρεπε» να πάθει ότι έπαθε και να αιματοκυλήσει στα καλά καθούμενα την Λιέγη. Και όλη η μεθοδολογία του υποδηλώνει πως «κάτι» επέδρασε επάνω του και τον έσπρωξε να ξεπεράσει τα ήδη ακραία όρια του. Αν αυτό το «κάτι» ήταν μια άγνωστη λεπτομέρεια της ζωής του, όπως για παράδειγμα το ότι προσπάθησε να εργαστεί και απορρίφθηκε, ίσως αποδειχθεί ύστερα από τις ανακρίσεις. Σίγουρα όμως έχει μια ενεργειακή διάσταση που αποτυπώνεται στον γενέθλιο χάρτη του.

Σκορπιός γεννημένος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 15 Νοεμβρίου του 1978, έχει στον γενέθλιο χάρτη του ανάλογες ενδείξεις με εκείνες του Νορβηγού Μπρέιβικ που σκόρπισε τον τρόμο στην χώρα του πριν από μερικούς μήνες. Και στις δύο περιπτώσεις Ήλιος, Άρης και Ουρανός συνεργάστηκαν στενά ώστε να αποδώσουν τα χειρότερα με καμβά τους μια προβληματική προσωπικότητα.

amrani

Ο Αμράνι είχε σύνοδο Ήλιου-Ουρανού στον Σκορπιό, μια ένδειξη υπέρβασης των ορίων αλλά η πρόσθεση του αστρικού Άρη μετέτρεψε μια απλή ιδιορρυθμία με εν δυνάμει πολλές εφαρμογές, σε έναν δολοφονικό μηχανισμό. Ο Μπρέιβικ -Υδροχόος και γεννημένος τρεις μήνες μετά τον Αμράνι- έχει στον γενέθλιο χάρτη του σύνοδο Ήλιου-Άρη, με τους δύο πλανήτες να σχηματίζουν τετράγωνα με τον Ουρανό.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ακούει στο όνομα Κρόνος, αφού ο Αμράνι τον έχει σε τετράγωνο με το Άρη και φυσικά σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Ουρανό. Κατά την γνώμη μου η επιρροή του Κρόνου ήταν και η αιτία που ο Αμράνι τελικά αυτοκτόνησε, συντετριμμένος ανάμεσα στο αμόκ και τις ενοχές και επιπλέον στην παρούσα φάση με την συνδρομή και όλων των υπόλοιπων ενεργειακών πιέσεων, ήταν το κρίσιμο σημείο αναφοράς -η κρίσιμη μοίρα- που δρομολόγησε την τραγωδία.

Ο γενέθλιος Κρόνος του Αμράνι στις 12 και 33΄ περίπου της Παρθένου δέχθηκε όλη την πίεση του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα, με τον πρώτο να βρίσκεται σε σύνοδο και τον δεύτερο -ως αστρικό- σε τετράγωνο ακριβείας, ανάλογο με αυτά που μας έχει «συνηθίσει» η σύνθετη μέθοδος σύγκρισης αστρικών και τροπικών θέσεων. Και κάτω από αυτό το βάρος ο κρίκος έσπασε αφήνοντας εντελώς ελεύθερη την μανία του δίπολου Άρη-Ουρανού.

Το επίσης αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Αμράνι είναι ότι η πρόσφατη Σεληνιακή έκλειψη λειτούργησε πάνω του ως αστρική, «πιάνοντας» τον Ήλιο του στον Σκορπιό, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον δράστη -και κάποια από τα θύματα- ενός άλλου μακελειού που είχε γίνει στην Τουσόν της Αριζόνα στις αρχές του χρόνου.

Και βέβαια το δίδαγμα από αυτό είναι πως μπορεί η επιρροή των εκλείψεων στους τροπικούς μας χάρτες να υπερτονίζει -θετικά ή αρνητικά- κάποιες τάσεις και να δίνει κρίσιμα γεγονότα αλλά στην αστρική τους εκδοχή όταν είναι «φορτωμένες» με σκοτεινή ενέργεια είναι πραγματικά για να τις φοβάσαι...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved