Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 9/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 9/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

9 Δεκεμβρίου 1946 - Ξεκινά η «Δίκη των Γιατρών» στην Νυρεμβέργη

Gerhard_Rose_during_the_Doctors_Trial

Η Δίκη των Γιατρών ήταν μία από τις επακόλουθες Δίκες της Νυρεμβέργης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν τις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητος και διεξαγωγή ιατρικών πειραμάτων, χωρίς τη συναίνεση του υποκειμένου, σε αιχμαλώτους πολέμου και πολίτες κατεχομένων χωρών και συμμετοχή σε μαζικές δολοφονίες κρατουμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι ποινές ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο του 1947, με επτά από τους κατηγορούμενους να καταδικάζονται σε θάνατο.

Αστρολογικά: Η δίκη των εγκληματιών πολέμου ξεκίνησε σε περίοδο εκλείψεων (συγκεκριμένα την επόμενη της Σεληνιακής έκλειψης της 8ης Δεκεμβρίου), έχοντας γι’ αυτόν τον λόγο έναν σπάνιο και διακεκριμένο χαρακτήρα. Οι αντιθέσεις του Ουρανού με τον Άρη και τον Ήλιο στον Τοξότη περιγράφουν ικανοποιητικά μια νομική διαδικασία με χαρακτηριστικό ή αντικείμενο της τις ηθικές ακρότητες, ωστόσο το «μαύρο» τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Δία, την Δήμητρα και τον Πλούτωνα στοχεύει κατευθείαν στην ουσία της υπόθεσης, ιδιαίτερα αν «μετρήσουμε» τις αστρικές θέσεις των πλανητών. Ο Δίας στον Ζυγό, η Δήμητρα στον Αιγόκερω και ο Πλούτωνας στον Καρκίνο δίνουν την άμεση εικόνα μιας μεγάλης δίκης με αντικείμενο την κατάχρηση εξουσίας και τα εγκλήματα που έγιναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


9 Δεκεμβρίου 1965 - Πτώση UFO στο Kecksburg της Πενσυλβάνια

519px-Kecksburg_UFO

Το ιπτάμενο αντικείμενο που έπεσε φλεγόμενο και έγινε ορατό σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά, έγινε «ανάρπαστο» από τον στρατό που απέκλεισε την περιοχή και σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες φόρτωσε ένα κωδωνοειδές σκάφος σε φορτηγό μεταφέροντας το σε ειδικό στρατόπεδο. Ωστόσο κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να επισκεφτούν το σημείο της πτώσης πριν τον στρατό και οι καταθέσεις τους συνέβαλαν στο να σπάσει ο κύκλος της επίσημης σιωπής και παραπλάνησης. Ακόμη και η ΝΑΣΑ παραδέχτηκε ύστερα από χρόνια ότι οι τότε εξηγήσεις της περί μετεωρολογικού δορυφόρου ή μετεωρίτη, δεν ευσταθούσαν. Το γεγονός θεωρείται εφάμιλης αξίας με εκείνο του Roswell και αποτελεί ένα από τα κύρια αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη των UFO, ότι κι αν είναι τελικά.


Αστρολογικά: Οι δύο αργοί πλανήτες ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές και στον χάρτη της έκλειψης, αφού σχημάτιζαν έναν «σταυρό» με τα Φώτα και την Δήμητρα. Επίσης τα τρίγωνα του Άρη με τους δύο αργούς πλανήτες παραπέμπουν σε μια «καταστροφή στον αέρα», αφού ο «αρμονικός» χαρακτήρας της όψης δεν παρεμποδίζει ανάλογα φαινόμενα, αντίθετα όπως έχει δείξει η αστρολογική εμπειρία, τα ενθαρρύνει.

Στο πολύ «εύγλωττο» για ένα τέτοιο γεγονός ωροσκόπιο της πτώσης του UFO, αξίζει να σημειωθεί και η αντίθεση του αστρικού Ωροσκόπου με τον τροπικό Ποσειδώνα, μια όψη που έβαλε στο «παιχνίδι» και τον πλανήτη της παραπλάνησης-συγκάλυψης.

ufo_kecksburg

9 Δεκεμβρίου 1953 - Γεννήθηκε ο Τζων Μάλκοβιτς

colormekubrick1.jpg_w450h296

Ηθοποιός σκηνοθέτης και παραγωγός, γεννήθηκε στις 23:39, στην πόλη Κρίστοφερ του Ιλλινόις.

Το ωροσκόπιο του είναι αρκετά προνομιακό με το Δία στο 10ο οίκο σε αντίθεση με τον Ήλιο. Και τα καλά για το Μάλκοβιτς ξεκίνησαν από νωρίς με την οικογένεια του να ξεχωρίζει στην τοπική κοινωνία, τόσο με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όσο και με τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.

Η «κοσμοπολίτισσα» Δήμητρα στον 1ο οίκο, εκτός από το πλεονέκτημα αναγνωρισιμότητας που πρόσφερε στο Μάλκοβιτς, έγινε και εκφραστής των ιδιοτήτων της συνόδου Άρη-Ποσειδώνα, που ως αστρικοί «πέφτουν» επάνω της.

Πρακτικά σε αυτήν την σχέση «χρωστάει» την καριέρα του, αφού ο Ποσειδώνας δεν κάνει καμία άλλη όψη με προσωπικό πλανήτη.

Από μικρός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα σπορ και τη μουσική, ξεχωρίζοντας σαν τη ...μύγα μες στο γάλα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Το πολύ ξεχωριστό ατού που διαθέτει είναι η φωνή του, κάτι που μάλλον οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ερμή στο Σκορπιό (σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα) και την επικουρική παρουσία της Αφροδίτης στον 3ο οίκο.

Φυσικά με τέτοιον Ερμή η καυστικότητα και η ειρωνεία του ...περισσεύουν.

malkovich_john

Αστρολογικά: Παρότι είναι Τοξότης, ο Μάλκοβιτς μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως «Πλουτώνιος» εξ αιτίας της συνόδου του αστρικού ωροσκόπου με τον Πλούτωνα (αυτή η όψη εμπερικλείει και κάποιους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του, επειδή ο τροπικός Πλούτωνας βρίσκεται στο 12ο οίκο).

Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον αστρικό Ήλιο βάζει μια ακόμη ...μαύρη πινελιά στο προφίλ του αλλά παράλληλα συνδέεται και με την αναγκαστική φυγή του, μετά από δεκαετή παραμονή, από τη Γαλλία (μια χώρα που αγαπά ιδιαίτερα) για φορολογικούς λόγους.

Το τ-τετράγωνο που σχηματίζεται με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, του αστρικού Ήλιου και του αστρικού Δία, συνδέεται γενικότερα με την οικονομική και κοινωνική ισχύ της οικογένειας του αλλά παράλληλα υπονοεί ότι ο Μάλκοβιτς συμμετέχει σε κάποιο είδος μυστικής οργάνωσης.

Η «ψυχαναλυτική» Σελήνη στον Υδροχόο στον 5ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Κρόνο έχει συμβάλλει στο να θεωρείται ένας από τους πιο «ποιοτικούς» καλλιτέχνες της γενιάς του, ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο ο Κρόνος με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στο 2ο οίκο του στοίχισαν αρκετά όταν έπεσε θύμα του διαβόητου απατεώνα Bernard Madoff.

Η ισχυρή επιρροή του Κρόνου και του Πλούτωνα στο ωροσκόπιο του, εκτός των άλλων είχε σαν αποτέλεσμα και τις απόλυτες (υπέρ-συντηρητικές) πολιτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις του.

Ο Ουρανός δεν είναι καθόλου ανενεργός στο χάρτη του (έχει τετράγωνο με τον Άρη και τον Ποσειδώνα) αλλά στο θέμα αυτό υπάρχει προηγούμενο και με έναν άλλο «Ουράνιο» Τοξότη, τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, που εξάντλησε-κι αυτός-το πρωτοποριακό πνεύμα του αποκλειστικά και μόνον στη δουλειά του.

Ο Μάλκοβιτς ήταν παντρεμένος αλλά ο γάμος του χάλασε όταν τα έφτιαξε με τη Μισέλ Φάιφερ, συμπρωταγωνίστρια του στις «Επικίνδυνες Σχέσεις». Το 1989 στα γυρίσματα του «Sheltering Sky» συνάντησε την Νικολέτα Πεϊράν και παρότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ η σχέση τους ...έδεσε και σήμερα είναι πατέρας δύο παιδιών.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved