Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 8/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 8/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

8 Δεκεμβρίου 1966 - Το ναυάγιο του «Ηράκλειον»

Heraklion

Ίσως η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα. Το ναυάγιο έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 1966, κοντά στην βραχονησίδα Φαλκονέρα κοντά στη Μήλο. Το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Ηράκλειον», που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς, βυθίστηκε, λόγω μετατόπισης φορτίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 224 άνθρωποι. Στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 8 έως 9 μποφόρ, σύμφωνα με το σήμα που είχε φτάσει στο Λιμεναρχείο Χανίων στις 8 το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, παρόλα αυτά το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα ένα βαρύ φορτηγό - ψυγείο, που ήταν λυμένο, παλινδρόμησε εγκάρσια και συγκρούστηκε με δύναμη με τα πλευρικά τοιχώματα και την πόρτα εισόδου. Ένα δυνατό χτύπημα έσπασε τη μία από τις δύο μπουκαπόρτες, δημιουργώντας ένα ρήγμα 17 τμ. Τα νερά εισέβαλαν ορμητικά και ο ασυρματιστής μόλις που πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου στις 2:06 πμ. Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε βάθος 600 - 800 μέτρων. Πολλοί παγιδεύτηκαν στις καμπίνες, ενώ αρκετοί έπεσαν στη θάλασσα. Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί στη Γλασκόβη το 1949 ως δεξαμενόπλοιο με το όνομα «Λέστερσαϊρ» και άνηκε στην εταιρεία Τυπάλδου η οποία έκλεισε μετά το ναυάγιο. Η τότε κυβέρνηση κήρυξε μια βδομάδα πένθους σε όλη την Ελλάδα.


Αστρολογικά: Ο απόπλους του πλοίου έγινε με τον Ωροσκόπο στον Καρκίνο και τον Άρη να βρίσκεται πάνω στην ακμή του 4ου οίκου, δηλαδή ακριβώς απέναντι από το Μεσουράνημα στον Κριό, σημάδι μιας σύγκρουσης ή ενός ατυχήματος. Αυτό όμως αναφέρεται κυρίως στην νταλίκα που έσπασε την μπουκαπόρτα (παραβίαση-ρήξη του εσωτερικού χώρου). Τα ουσιαστικά αίτια της ναυτικής τραγωδίας θα πρέπει να αναζητηθούν στις -πράγματι τρομερές- διελεύσεις εκείνης της περιόδου, του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα, από την γενέθλια Αφροδίτη και την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος, στους Ιχθύες και τους Διδύμους αντίστοιχα. Ως δείκτες συναισθημάτων αλλά και του λαού (η Σελήνη) προοιώνιζαν ένα ξαφνικό όσο και στενόχωρο γεγονός που θα μπορούσε να βυθίσει την χώρα στο πένθος.

Και η «αυτουργία» του Κρόνου του Ουρανού και του Πλούτωνα πιστοποιείται από το γεγονός ότι το ναυάγιο έγινε με τ-τετράγωνο της διελαύνουσας Αφροδίτης στον Τοξότη με τους τρεις αργούς πλανήτες, όπως μπορείτε να δείτε στον διπλό χάρτη που παραθέτω, με το ωροσκόπιο της Ελλάδος στον εσωτερικό κύκλο και τον χάρτη της στιγμής που το «Ηράκλειον« εξέπεμψε SOS στον εξωτερικό.



synastry_irakleion

Βέβαια στο στήσιμο του μακάβριου σκηνικού συνέβαλε καταλυτικά και η Ηλιακή έκλειψη της 12ης Νοεμβρίου, η οποία είχε ωροσκόπο στον 12ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος και Μεσουράνημα στον 9ο, πάνω σχεδόν στον γενέθλιο Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Ο συνδυασμός αυτός (12ος-9ος οίκος) παραπέμπει σε επικίνδυνα ταξίδια -ιδιαίτερα θαλάσσια λόγω της ενεργοποίησης του Ποσειδώνα- με το στοιχείο του εγκλωβισμού να κυριαρχεί. Επιπλέον στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης δέσποζε ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τα Φώτα και την Αφροδίτη, όντας παράλληλα σε τετράγωνο με τον αστρικό Άρη. Αυτή η τελευταία όψη, «κλασσική» για ναυτικές τραγωδίες, ενεργοποιήθηκε από την διέλευση του αστρικού Ήλιου πάνω από τον τροπικό Ποσειδώνα στις 8/12, μια «κρυφή» όψη ακριβείας που χαρακτήρισε αστρολογικά το ναυάγιο, υπονοώντας φυσικά πέραν του «λάθους» και μια μοιραία μεθόδευση, όχι μόνον από την πλευρά οικονομικών συμφερόντων, όπως είθισται να λέγεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως οι Τούρκοι, στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής τους, από το 1963 είχαν θέσει θέμα αδυναμίας της Ελλάδος να πραγματοποιεί διασώσεις στο Αιγαίο. Και προσωπικά, βλέποντας στην συναστρία Ελλάδος-ναυαγίου την διέλευση του Ήλιου πάνω από τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον 7ο οίκο και το «πάτημα» του διελαύνοντα Ποσειδώνα στην ακμή του 7ου και τον γενέθλιο αστρικό Άρη της Ελλάδος (είναι στις 23 και 38 του Σκορπιού), σκέπτομαι πως η τραγωδία του «Ηράκλειον» μοιάζει περισσότερο με δόλια έξωθεν επίθεση, ανάλογη με τον τορπιλισμό της «Έλλης» το 1940, παρά με «τυχαίο» γεγονός.


8 Δεκεμβρίου 1969 - Αεροπορική τραγωδία στην Κερατέα

398px-Oa1969

Από ένα μακάβριο καπρίτσιο της μοίρας, ακριβώς τρία χρόνια μετά το ναυάγιο του «Ηράκλειον», ένα DC-6B της Ολυμπιακής αεροπορίας, προερχόμενο κι αυτό από τα Χανιά, συνετρίβη στο όρος Πάνειο της Κερατέας, με αποτέλεσμα το θάνατο και των 90 επιβαινόντων, 85 επιβατών και 5 μελών του πληρώματος. Σύμφωνα με τις αναφορές στην συγκεκριμένη περιοχή επικρατούσε καταιγίδα με ισχυρή βροχόπτωση και το πλήρωμα είχε ειδοποιηθεί ότι χάνει επικίνδυνα ύψος. Αξιωματούχοι της Ολυμπιακής δήλωσαν ότι το αίτιο της πτώσης ήταν ένα ισχυρό καθοδικό ρεύμα αέρα. Το αεροσκάφος έκανε στην ουσία μια βουτιά και χτύπησε τη νότια πλαγιά της κορυφογραμμής περίπου στις 20:45. Το DC-6B δεν έφερε καταγραφέα στοιχείων πτήσης. Η συγκεκριμένη αεροπορική τραγωδία είναι η πιο πολύνεκρη στα χρονικά της Ολυμπιακής αεροπορίας.


Αστρολογικά: Και αυτήν την φορά σε σχέση με το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδος, εκείνος που εξαπέλυσε τις δυνάμεις της καταστροφής ήταν ο διελαύνων αστρικός Ουρανός στην Παρθένο, σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη στον Τοξότη.

Η αεροπορική τραγωδία έγινε περίπου στις 20:45 (ο ακριβής χρόνος παραμένει άγνωστος, επειδή το αεροσκάφος δεν διέθετε flight recorder) υπό το καθεστώς ενός «κρυφού» σταυρού ανάμεσα στον Ωροσκόπο, τον αστρικό Άρη, τον Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα, ένα πραγματικό «τοπίο στην ομίχλη». Η θέση του Άρη στον Υδροχόο εμπλέκεται στο είδος του δυστυχήματος, ωστόσο φαίνεται πως η γενεσιουργός αιτία του πήγασε από την Σεληνιακή έκλειψη που έγινε σχεδόν τέσσερις μήνες νωρίτερα με τον Ωροσκόπο της πάνω στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους και το Μεσουράνημα της στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή.

Επιπλέον, στο ωροσκόπιο της υπάρχουν ξεκάθαρα τα σημάδια ενός «κινδύνου στον αέρα» (ο Άρης στον 7ο οίκο σε τ-τετράγωνο με τα Φώτα και τον Ουρανό), ο οποίος εξελίχθηκε σε τραγωδία εξ αιτίας της δραστικής συμβολής του Πλούτωνα (σε όψεις με τον Ωροσκόπο, το Μεσουράνημα και την Αφροδίτη).

lunar_ecl_pre_Keratea_crash

8 Δεκεμβρίου 1974 - Το ΟΧΙ στην Βασιλεία

getImage.do

Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το πολίτευμα για την επιλογή βασιλευόμενη ή αβασίλευτης δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 69,2% υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης (3.245.111 ψήφοι υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας, ποσοστό 69,18% και 1.445.875 ψήφοι υπέρ της βασιλευόμενης, ποσοστό 30,82%). Η Κρήτη έδωσε στην αβασίλευτη το 90% των ψήφων της, ενώ σε τριάντα εκλογικές περιφέρειες το αντίστοιχο ήταν της τάξεως του 60-70%. Από την άλλη πλευρά, η βασιλευόμενη έφτασε στην Πελοπόννησο και τη Θράκη το 45%. Οι εκλογικές περιφέρειες όπου η βασιλευόμενη έλαβε τα ανώτατα ποσοστά είναι οι ακόλουθες: Λακωνία το 59,52%, Ροδόπη το 50,54%, Μεσσηνία το 49,24, Ηλεία το 46,88 και η Αργολίδα το 46,67%. Τέλος, η αποχή άγγιξε το 25,5%. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής φέρεται να δήλωσε ότι: «Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα του έθνους».

Αστρολογικά: Μετά την πτώση της Χούντας, τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα του πολιτεύματος. Ύστερα από μια μάλλον unfair διαδικασία, με τον Κωνσταντίνο να κάνει προεκλογική εκστρατεία από το ...Λονδίνο, περάσαμε από την Βασιλευομένη Δημοκρατία στην Κοινοβουλευτική Οικογενειοκρατία!

Από τις πάμπολλες ενδείξεις εκείνης της «φορτσάτης» περιόδου η πιο σχετική με το όλο θέμα ήταν η αντίθεση του προοδευμένου αστρικού Πλούτωνα με τον γενέθλιο τροπικό Ουρανό της Ελλάδος στον 10ο οίκο.

Όσο για τις λαϊκές φρούδες προσδοκίες μιας οριστικής απαλλαγής από τα δεινά του γενέθλιου Κρόνου της Ελλάδος στον Λέοντα και τον 4ο οίκο, τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τον Δία και την «πολιτευόμενη» Δήμητρα, τα είπαν ...όλα, αποδεικνύοντας τελικά ότι ο «διάβολος» έχει πολλά ποδάρια!



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved