Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 7/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 7/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

7 Δεκεμβρίου 1965 - Η αμοιβαία άρση των αφορισμών Πατριαρχείου και Βατικανού

450px-Statue_of_Athenagoras_in_Chania

Η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία έκαναν την κοινή δήλωση που διαβάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1965 ταυτόχρονα, στη δημόσια συνεδρίαση της Β' Συνόδου του Βατικανού στη Ρώμη και σε ειδική τελετή στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Και οι δύο απέσυραν την ανταλλαγή αφορισμών μεταξύ εξεχόντων ιερωμένων της Ρωμαϊκής Έδρας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, που είχαν ξεκινήσει από το Μεγάλο Σχίσμα του 1054. Σαφώς το σχίσμα δεν έπαψε να ισχύει αλλά αυτή η κίνηση δήλωνε την επιθυμία για μεγαλύτερη συμφιλίωση μεταξύ των δύο Εκκλησιών, εκπροσωπούμενες από τον Πάπα Παύλο VI και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα Ι.

Αστρολογικά: Το μεγάλο Σχίσμα των δύο Εκκλησιών κρατούσε αιώνες, από την περίοδο των συνόδων Ουρανού-Ποσειδώνα στον Ζυγό. Η χαλάρωση του θρησκευτικού φανατισμού αλλά και οι σύνοδοι των δύο πλανητών στον Αιγόκερω άλλαξαν τα δεδομένα και οδήγησαν σταδιακά σε μια εξομάλυνση που όσο περνά ο χρόνος θα γίνεται και πιο ουσιαστική.

Όσον αφορά την συμφωνία του 1965 είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως η ανατρεπτική δράση του Ουρανού και του Πλούτωνα μπορεί να έχει θετικές συνέπειες, όταν ασκείται πάνω σε ένα καθεστώς μιας σχεδόν παγιωμένης «παρεξήγησης».

Στον χάρτη της ημέρας, η «κρυφή σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα «δήλωνε» ένα γεγονός θρησκευτικού περιεχομένου αλλά το συνολικό «στήσιμο» στους ουρανούς ήταν πολύ πιο εύγλωττο, σχετικά με τα όποια «Ποσειδώνια» θέματα: Η Δήμητρα στους Ιχθύες σε αντίθεση με Ουρανό και Πλούτωνα, με τον Ποσειδώνα σε θέση διευκόλυνσης (τρίγωνο και εξάγωνο με τα δύο άκρα της αντίθεσης).

Κατά την εκτίμηση μου βέβαια όλο αυτό το σχήμα ήταν πολύ πιο ενδεικτικό στην αστρική του εκδοχή με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό -το ζώδιο της διπλωματίας- και τις αντιθέσεις των τριών πλανητών στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με το image και την επιρροή που ασκούσαν -και ασκούν ακόμη- οι δύο Εκκλησίες σε εκατομμύρια πιστούς


7 Δεκεμβρίου 1988- Ο καταστροφικός σεισμός της Αρμενίας

CR01-A1

Ο σεισμός Spitak (ονομάζεται επίσης Leninakan και Gyumri) ήταν μεγέθους 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στις 11:41 στην περιοχή Spitak της Αρμενίας, τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο σεισμός σκότωσε τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους. Οι γεωλόγοι και οι μηχανικοί αντισεισμικής προστασίας έριξαν το φταίξιμο στις κακές δομές υποστήριξης των διαμερισμάτων και άλλων κτηρίων, χτισμένα κατά τη διάρκεια της "εποχής στασιμότητας" του Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Παρά τις εντάσεις του Ψυχρού Πολέμου, ο τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε επισήμως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ημέρες μετά το σεισμό, ανθρωπιστική βοήθεια, το οποίο ήταν το πρώτο αίτημα από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. 111 χώρες, όπως το Βέλγιο, η Χιλή, η Κίνα, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Νότια Αφρική, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Ελβετία, η ΗΠΑ, η Δυτική Γερμανία, και η Γιουγκοσλαβία έστειλαν ένα σημαντικό ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Σοβιετική Ένωση με τη μορφή διάσωσης, εξοπλισμού, ομάδων αναζήτησης και ιατρικών προμηθειών.


Αστρολογικά: Ανεξάρτητα από τις όποιες «στοχευμένες» επιρροές πάνω στον χάρτη της τότε Σοβιετικής Δημοκρατίας της Αρμενίας, ο σεισμός (ώρα 7:41 UTC) φαίνεται πως ήταν μια από τις «παρενέργειες» της συνόδου Κρόνου-Ουρανού κάτι που καταδεικνύεται από την σύνοδο ακριβείας του Ωροσκόπου στον Τοξότη με τους δύο πλανήτες στην αστρική τους εκδοχή. Η παράλληλη σύνοδος του αστρικού Ωροσκόπου με τον τροπικό Πλούτωνα ήταν ωστόσο εκείνη που στοίχισε σε χιλιάδες ζωές και περίπου ένα εκατομμύριο άστεγους.

seismos_armenia

7 Δεκεμβρίου 1941 - Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ

Attack_on_Pearl_Harbor_Japanese_planes_view

Η επίθεση στο Περλ Χάρμπορ (Επιχείρηση Χαβάη ή AI) ήταν μια ξαφνική στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από το Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Ναυτικό κατά της Ναυτικής Βάσης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Περλ Χάρμπορ, της Χαβάη, το πρωί της Κυριακής στις 7 Δεκεμβρίου 1941 (Δεκέμβριος 8 στην Ιαπωνία). Η επίθεση είχε ως στόχο να κρατήσει το στόλο των ΗΠΑ μακριά από τον Ειρηνικό ώστε να μην παρέμβει στη στρατιωτική δράση της Ιαπωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία κατά των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, και των Ηνωμένες Πολιτείες. Η βάση δέχθηκε επίθεση από 353 Ιαπωνικά μαχητικά, βομβαρδιστικά αεροπλάνα και έγινε σε δύο κύματα, που ξεκίνησε από έξι αεροπλανοφόρα. Ο αρχηγός της επίθεσης ήταν ο Mitsuo Fuchida που φωνάζοντας τρεις φορές τη λέξη Tora (γιαπ. Τίγρης) έδωσε το σύνθημα για την έναρξη. Και τα οκτώ πολεμικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ υπέστησαν ζημιές, με τα τέσσερα απ’ αυτά να βυθίζονται. Όλα όμως εκτός από δύο επισκευάστηκαν και τέθηκαν σε υπηρεσία αργότερα στον πόλεμο. Οι Ιάπωνες, επίσης, βύθισαν ή κατέστρεψαν τρία ταχύπλοα σκάφη, τρία αντιτορπιλικά, ένα εκπαιδευτικό πλοίο, και ένα ναρκαλιευτικό. Εκατόν ογδόντα οκτώ αεροσκάφη των ΗΠΑ καταστράφηκαν, 2.402 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους και 1.282 τραυματίστηκαν. Οι Ιαπωνικές απώλειες ήταν: 29 αεροσκάφη και πέντε μικρά υποβρύχια, 65 στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ενώ συνελήφθη κι ένας Ιάπωνας ναύτης. Η επίθεση προξένησε ένα μεγάλο σοκ στον αμερικανικό λαό και οδήγησε άμεσα στην ένταξη των ΗΠΑ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τόσο στον Ειρηνικό όσο και την Ευρώπη. Την επόμενη μέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξε τον πόλεμο στην Ιαπωνία. Η ουδετερότητα αντικαταστάθηκε από την ενεργή συμμαχία. Οι επόμενες ενέργειες από τις ΗΠΑ οδήγησαν τη Γερμανία και την Ιταλία να τους κηρύξουν τον πόλεμο στις 11 Δεκεμβρίου, το οποίο ανταπέδωσαν την ίδια ημέρα.

Αστρολογικά: Στις ΗΠΑ «το σκέφτονταν» αν θα μπουν στον πόλεμο ή όχι, ωστόσο κάτω από το βάρος της επιρροής του «κρυφού» τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, η απάντηση δόθηκε από μόνη της. Οι δύο πλανήτες είχαν δεσπόζουσα θέση σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ (της 3/9/1783) αφού είχαν ευθεία επαφή με τον Ωροσκόπο της χώρας στον Σκορπιό, στην 6η μοίρα περίπου (ο αστρικός Ουρανός σε αντίθεση και ο τροπικός Πλούτωνας σε τετράγωνο).

Τα σημάδια μιας σύγκρουσης ήταν ορατά και στον χάρτη του Ηλιακού τόξου, (ο προοδευμένος Ωροσκόπος έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη και ο προοδευμένος Άρης με τον γενέθλιο Ερμή), ενώ ως είθισται καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η Νέα Σελήνη που προηγήθηκε της επίθεσης και είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό της τις απρόβλεπτες-ξαφνικές εξελίξεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα (τα Φώτα σε αντίθεση με τον Ουρανό και τον Κρόνο).

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Χαβάης, το αστρικό Μεσουράνημα στον Σκορπιό «έπεσε» πάνω σε αυτήν την αντίθεση, ο αστρικός Ωροσκόπος στον Υδροχόο ήταν στο Μεσοδιάστημα της, ενώ παράλληλα ο αστρικός Άρης έκανε μια σύνοδο ακριβείας με τον τροπικό Ωροσκόπο. Και με τους Άρη και Ουρανό να έχουν «καταλάβει» τις γωνιακές ακμές, η ξαφνική αεροπορική επίθεση έπαψε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η συμμετοχή του Δία (ως αστρικός, σε σύνοδο με Κρόνο και Ουρανό) προσέδωσε στην όλη επιχείρηση έναν γιγαντιαίο και θεαματικό χαρακτήρα, ενώ επιπλέον το «κρυφό» τ-τετράγωνο του Άρη με τον Δία και την Δήμητρα πάνω στους γωνιακούς άξονες ήταν μάλλον τυπικό μιας κορυφαίας όσο και εκτεταμένης σύρραξης.


new_moon_rearl_harbour

Όσον αφορά την στιγμή της επίθεσης, η οποία έγινε με αντίθεση Ήλιου-Δία και είχε τον Ωροσκόπο της στον Καρκίνο, ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστική η «σύμπτωση» της αντίθεσης Άρη-Μεσουρανήματος στον άξονα Ζυγού-Κριού, ακριβώς στην μοίρα του γενέθλιου Άρη των ΗΠΑ στις 14 Κριού.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved