Τράπεζες - Φοβού τους Δαναούς και ευρώ φέροντες Α΄Μέρος

Θα ευνοηθεί το $ έναντι του € κι αυτό μόνο τυχαίο δεν θα είναι.
Παπασταύρου Λίντα
Τράπεζες - Φοβού τους Δαναούς και ευρώ φέροντες Α΄Μέρος

Οικονομολογεί ο Karl Heinz Ottinger







Karl Heinz Ottinger


Το θέατρο του παραλόγου στην πληροφόρηση καλά κρατεί μιας και οι μισοβουλιαγμένοι θέλουν να σώσουν τους μη αναστρέψιμους. Οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας, της Ελβετίας, της Ευρώπης, του Καναδά και της Βρετανίας συν η ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α ανακοίνωσαν πως από 5/12/2011 μειώνουν κατά 50 μονάδες βάσης το κόστος συμφωνίας ανταλλαγής δολαρίων. Αρκεί βεβαίως να σημειωθεί πως τέτοια deal δεν γίνονται ούτε σε μια ούτε σε δυο ημέρες κι αυτό δείχνει και τον «περίεργο» ρόλο των τραπεζών και ειδικά της ΕΚΤ η οποία άφησε να πραγματοποιηθεί μια εξωθεσμική παρέμβαση κατάλυσης των θεσμών, που ισούται με οικονομικό πραξικόπημα.

Τυπικά, οι μόνοι που δικαιούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους είναι οι λαοί αλλά δικαίως θα μου πείτε «που ζείτε κ Ottinger»;

Όσον αφορά τώρα την όποια «σωτηρία», τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Ιαπωνία παραπαίει, ομοίως και η ΕΚΤ, ενώ η Βρετανία είναι στα χειρότερα της. Άραγε ο Καναδάς και η Ελβετία θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος;

Εάν ήταν μόνη της η Αμέρικα (που δεν την ελέγχει κανείς) θα είχε κόψει πληθωριστικό δολάριο και θα είχε ξοφλήσει ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη της. Προς τι λοιπόν αυτή η «τρίπλα», αν όχι για να εκθέσει τους «αδύναμους κρίκους» του συστήματος;

Και ξεκινώ με το γενικό συμπέρασμα:

Φαίνεται μια πολύ πρόσκαιρη και παροδική βελτίωση αλλά μετά η κατάσταση θα πάρει και πάλι την κατηφόρα. Θεωρώ πως θα ευνοηθεί το $ έναντι του € κι αυτό μόνο τυχαίο δεν θα είναι.

Πάμε τώρα στις Uranian εξισώσεις.

Θα συγκρίνουμε τους δύο χάρτες (κατά την γνώμη μας) κλειδιά, ξεκινώντας από αυτόν του Federal Reserve System

SARC Ουρανός =Wi/Admetos (21.52)= Πλούτωνας /Admetos(21.54)= ASC/Zeus (21.57)= Σελήνη (22.01)=MC/Admetos(22.03)

Ένα γεγονός που σχετίζεται με μια συντριβή (κυριολεκτικά ή μεταφορικά). Μια προσωπικότητα διαταραγμένη. Βαριά κατάθλιψη έρχεται ως «επιστέγασμα» δυσάρεστων γεγονότων. Αλλαγές στους υπάρχοντες όρους μιας συμφωνίας. Ενθουσιασμός αλλά και προβλήματα από εκρήξεις-κεραυνούς, βραχυκυκλώματα κλπ. Ανατροπή των σχεδίων από ζητήματα που δεν είχα υπολογίσει.

Ερμηνεία εξίσωσης: Ο φόβος για την συντριβή της παγκόσμιας οικονομίας φέρνει αυτά τα μέτρα όπου δεν αποκλείεται να συνοδεύονται με αναίρεση των μέχρι στιγμής συμφωνηθέντων. Όμως κάποια τεχνικά ή μηχανικά προβλήματα κι αστάθμητοι παράγοντες δίνουν την εντύπωση πως δεν θα υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

SARC Hades = Σελήνη/Admetos(21.37) = Wi/Admetos(21.52)= Πλούτωνας/Admetos (21.54)= Zeus/Vulcanus (21.59)

Οι ώρες χωρίς ελπίδα. Οι άνθρωποι στερούνται βασικά αγαθά. Η αρχή του τέλους μιας δυσάρεστης κατάστασης. Μια κακή αλλαγή των υπαρχόντων όρων. Μετά από μια εκτεταμένη κρίση μια υπάρχουσα παρακμή υπερισχύει και οδηγεί στην τελική καταστροφή. Δυνατές προσπάθειες υπό δύσκολες περιστάσεις και άσχημους όρους. Βρωμιά και αναταραχή. Έντονο μίσος και δυσαρέσκεια.

Ερμηνεία εξίσωσης: Ο Hades συμβολίζει γενικά τα δυσάρεστα πράγματα. Τα βρώμικα. Οι εξισώσεις λένε ξεκάθαρα πως τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που επιθυμούν.

Έχουμε ακόμη:

-Το τέλος μιας τυχερής περιόδου. Αποβολή. Εσωστρέφεια και στωικότητα.

(Ήλιος /Δίας (το Χρήμα)= Admetos(21.14)=Άρης/Διας(21.26)= Σελήνη/Admetos(21.37)

-Έχοντας λανθασμένη τακτική στις επαφές με το Κράτος. Λίγοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να δράσουν.

(SARC Admetos = Βόρειος Δεσμός /Kronos= Αφροδίτη/Zeus)

-Κάποια πρόσκαιρα ενθαρρυντικά γεγονότα δείχνουν πως κάτι λειτουργεί. Ο λανθασμένος τρόπος χρήσης ανιχνεύεται όταν έχει αρχίσει η αποσύνθεση.. Μια μεταβατική περίοδος προ μιας γενικότερης κρίσης.

(SARC Πλούτωνας = Σελήνη /Vulcanus(8.50)=Ποσειδώνας/Hades + Σελήνη/Κρόνος (21.37)

-Γεγονότα που προκαλούνται απρόσμενα και ίσως με υπαιτιότητα άλλων. Κίνδυνος μέσα από τις τρέχουσες ενέργειες. Ροπή προς ανεξαρτησία. Θέλοντας να κάνω κουμάντο. Παίρνοντας ένα προβάδισμα, μια εύνοια έναντι των άλλων. Απώλεια θέσης. Η πτώση.

(SARC ASC= ASC/Ουρανός= Ουρανός/Vulcanus=(4.23)= Kronos(4.28)= Κρόνος/Zeus(4.34)= Ποσειδώνας/Kronos(4.44)

Ένα απόφθεγμα που ταιριάζει στην περίσταση:
«Η επιθυμία για δύναμη και εξουσία δεν είναι χαρακτηριστικό των δυνατών,
αλλά -όπως ο φθόνος και η πλεονεξία- είναι ελάττωμα των αδύναμων
ψυχών και συχνά πολύ επικίνδυνο
» Hannah Arendt

Σημείωση: Στις εξισώσεις έβαλα τις ακριβείς τιμές σε μοίρες και πρώτα λεπτά για να δώσω το μέτρο του χρόνου που υπολείπεται για να «κλείσουν» οι όψεις.

Για να πάρετε μια ιδέα περί του τρόπου χρονομέτρησης στα προοδευτικά, η μία μοίρα έχει 60 λεπτά. Εάν αυτό το 60 το διαιρέσω δια το 12 (που είναι οι μήνες ενός έτους) τότε έχουμε 5΄ ανά μήνα. Στο προοδευτικό λοιπόν ισχύει για όλους τους πλανήτες πως 5΄ αντιστοιχούν σε ένα μήνα.

Έτσι, για παράδειγμα στην τελευταία εξίσωση που έχει ως μικρότερη τιμή το 4.23 του Ουρανός/Vulcanus και ως μεγαλύτερη το 4.44 του Ποσειδώνας/Kronos (διαφορά 21΄), o «χρησμός» της θα εκπληρωθεί το πολύ μέσα σε 4 μήνες (4Χ5΄ =20΄)

ΤΕΛΟΣ Α΄ΜΕΡΟΥΣ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved