Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 30/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

30 Νοεμβρίου 1954 - Μετεωρίτης εναντίον ανθρώπου

m-4420

Ο μετεωρίτης έπεσε στις 14:46 τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Sylacauga της Αλαμπάμα. Αν και επισήμως γνωστός ως μετεωρίτης Sylacauga, συχνά αναφέρεται και ως Hodges, επειδή ένα τμήμα του χτύπησε την Ann Elizabeth Hodges.
Ο μετεωρίτης Sylacauga είναι το πρώτο, τεκμηριωμένα, εξωγήινο αντικείμενο που προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άνθρωπο. Το κομμάτι που είχε μέγεθος γκρέιπφρουτ έπεσε στη στέγη ενός σπιτιού στο Oak Grove, της Αλαμπάμα, αναπήδησε σε μια μεγάλη ξύλινη ραδιοφωνική κονσόλα και χτύπησε τη Hodges ενώ εκείνη κοιμόταν στον καναπέ. Η 31χρόνων γυναίκα ήταν άσχημα μελανιασμένη από τη μία πλευρά του σώματός της, αλλά σε θέση να περπατήσει. Το όλο γεγονός έλαβε παγκόσμια δημοσιότητα. Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης δεν είναι το μόνο εξωγήινο αντικείμενο που έχει χτυπήσει άνθρωπο. Το 1992, ένα πολύ μικρό τμήμα μετεωρίτη χτύπησε ένα νεαρό αγόρι της Ουγκάντα​ αλλά η ταχύτητά του είχε επιβραδυνθεί από ένα δέντρο και δεν προκάλεσε καμία ζημία.
Η είσοδος του μετεωρίτη καθώς περνούσε στη γήινη ατμόσφαιρα έγινε ορατή σε τρεις Πολιτείες, παρόλο που έπεσε μεσημέρι.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε ένα ελικόπτερο για να πάρει το μετεωρίτη. Ο Eugene Hodges, ο σύζυγος της γυναίκας που χτυπήθηκε, προσέλαβε έναν δικηγόρο για να τον πάρει πίσω, το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους, Bertie Guy, που ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον πουλήσει για να καλύψει τη ζημιά στο σπίτι, εφόσον υπήρξαν προσφορές μέχρι και $ 5.000 για την αγορά του. Όταν τον επέστρεψαν, πάνω από ένα χρόνο αργότερα, το ενδιαφέρον του κοινού είχε μειωθεί και δεν βρήκαν πια αγοραστή, πρόθυμο να πληρώσει. Η Ann Hodges ένιωθε άβολα με την προσοχή του κοινού και τη διαμάχη για την κυριότητα του μετεωρίτη. Ενάντια στις επιθυμίες του συζύγου της, τον δώρισε τελικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Αστρολογικά: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο μετεωρίτης προσγειώθηκε πάνω στην άτυχη γυναίκα στις 18:46 UT. Και σίγουρα θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το ωροσκόπιο της, ωστόσο η αστρολογική φωτογραφία του συμβάντος είναι από μόνη της ...αποκαλυπτική! Γιατί το προφανές κλειδί του γεγονότος είναι η σύνοδος του αστρικού Ωροσκόπου με τον Άρη στον Υδροχόο η οποία υποδηλώνει μια παράδοξη επίθεση-προσβολή και μάλιστα από τον αέρα ή το Διάστημα (το ζώδιο συνδέεται στενά με αυτό). Οι αντιθέσεις του πλανήτη και του Ωροσκόπου με τον Πλούτωνα καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της απρόσμενης επίθεσης που λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή στην Ann Elisabeth Hodges.

30 Νοεμβρίου 1998, 1999 - Οι μεγάλες συγχωνεύσεις

800px-ExxonMobilDowntownHoustonTX

-Η Exxon και η Mobil υπέγραψαν συμφωνία συγχώνευσης 73.700.000.000 δολαρίων, δημιουργώντας έτσι την Exxon-Mobil, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο.
Deutsche Bank ανακοίνωσε την εξαγορά της Bankers Trust για περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι έγινε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο.
British Aerospace και η Marconi Electronic Systems συγχωνεύονται για να σχηματίσουν την BAE Systems, τη μεγαλύτερη ανάδοχο σε συστήματα άμυνας της Ευρώπης και την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αεροναυπηγικής στον κόσμο.


Αστρολογικά: Μόνο και μόνο αντικρίζοντας την σύνοδο του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Τοξότη αντιλαμβάνεται κανείς τον καταλυτικό ρόλο του πλανήτη των μεγάλων κεφαλαίων, του μέγιστου ελέγχου και της συμπύκνωσης σε ένα επεκτατικό ζώδιο με παγκόσμιες-πολυεθνικές συνιστώσες.

Επιβοηθητικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξαν και οι εκλείψεις εκείνης της περιόδου στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου (ο τελευταίος σχετίζεται άμεσα με οργανισμούς και εταιρείες), ενώ όσον αφορά τους τομείς που έγιναν οι συγχωνεύσεις, σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις(τράπεζες και ενέργεια) είναι προφανής η λειτουργία του Πλούτωνα ως αστρικού στον Σκορπιό.


30 Νοεμβρίου 1955 - Γεννήθηκε ο Billy Idol

BillyIdolFist

Ο William Michael Albert Broad όπως είναι το πλήρες όνομά του είναι Άγγλος ροκ μουσικός. Έγινε ευρέως γνωστός την εποχή του πανκ ροκ ως μέλος του συγκροτήματος Generation X. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, με το μίνι άλμπουμ «Don't Stop», το οποίο περιελάμβανε το τραγούδι των Generation X «Dancing with Myself», που ήταν στο τελευταίο άλμπουμ τους «Kiss Me Deadly», το 1982. Ο Idol έγινε σταρ στο MTV με το «White Wedding» και το «Dancing with Myself». Το δεύτερο άλμπουμ του, το «Rebel Yell» (1983) είχε σημαντική επιτυχία και τον καθιέρωσε ως σούπερ σταρ στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα τραγούδια όπως το ομώνυμο κομμάτι (Rebel Yell), το «Eyes Without a Face», το «Flesh For Fantasy» αλλά και το μικρό του κόψιμο. Ο Idol έγινε πολύ δημοφιλής και στην Ευρώπη, χάρη σε αυτό το άλμπουμ και τα singles του, ιδίως στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία και αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κομμάτια από το άλμπουμ εμφανίζονται στην κωμωδία του Hollywood το 1988 «Big», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς. Το όνομα «Billy Idol» προέρχεται από το παρατσούκλι που του έβγαλε η δασκάλα του, «idle» (αδρανής).
Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, Idol ανακοίνωσε ότι θα παίξει στο Download Festival στο Donington Park και δήλωσε: «με όλες αυτές τις βαρέων βαρών μπάντες να παίζουν στο Download φέτος, πρόκειται να εξοπλιστώ με την πανκ ροκ στάση μου, το Steve Stevens, τον κιθαρίστα μου και όλα τα κλασικά τραγούδια μου, συν ένα δυο διασκευές. Πρέπει να είναι καλά!». Τον Μάριο του 2010 ο Idol πρόσθεσε τον κιθαρίστα Camp Freddy, τον Billy Morrison και τον ντράμερ Jeremy Colson και ξεκίνησε περιοδεία.

Αστρολογικά: Ο Billy Idol γεννήθηκε στις 30/11/55 (ώρα άγνωστη) στο Στάνμορ της Αγγλίας και έγινε ιδιαίτερα γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 80 με τις σούπερ επιτυχίες Rebel Yell και White Wedding.

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα με μάλλον ...άγριες διαθέσεις περνώντας από πολλά γκρουπ της πανκ ροκ σκηνής και καταλήγοντας στους Generation-X. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξε το τ-τετράγωνο Ουρανού-Δήμητρας-Άρη, με τη συμμετοχή του Ποσειδώνα (σε σύνοδο με τον Άρη).

Τον Φεβρουάριο του 1990 ο «σκληρός» Άρης του παραλίγο να του στοιχίσει πολύ ακριβά όταν κόντεψε να χάσει το πόδι του σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του. Το δυστύχημα συνέβη με τον Άρη και τον Ουρανό να κάνουν σύνοδο στον Αιγόκερω, σε αντίθεση ακριβείας με τον γενέθλιο αστρικό Ουρανό του Idol στον Καρκίνο και την συμμετοχή φυσικά όλου του γενέθλιου τ-τετραγώνου στην αστρική του εκδοχή.

Αυτό μας επισημαίνει πως ο Βρετανός καλλιτέχνης πιθανότατα λειτουργεί ως γενέθλιο χάρτη τον αστρικό του, λογίζεται δηλαδή ως ...Σκορπιός!

Γενικότερα αυτό το ατύχημα τον πήγε αρκετά πίσω και στη δουλειά του (έχασε και κάποιους ρόλους σε ταινίες) και στα μέσα της δεκαετίας του 90 πέρασε μια κρίση, που συνδυάστηκε με χρήση ουσιών.

Τελικά όμως ο Δίας (σε τετράγωνο με τον Ήλιο) δεν «απέσυρε» την υποστήριξη του και γύρω στο 2000 ανέκαμψε και επαγγελματικά.

Τα τελευταία χρόνια αν και δεν έχει κατορθώσει να κάνει κάποια μεγάλη επιτυχία, συνεχίζει να δίνει συναυλίες πιστός στο punk rock attitude.

idol_billy



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved