Το δυσοίωνο μέλλον του ευρώ, Β΄ μέρος

Η Ελλάδα δεν είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης
Παπασταύρου Λίντα
Το δυσοίωνο μέλλον του ευρώ, Β΄ μέρος

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

«Ο καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν το χριστιανισμό χωρίς την κόλαση»



Frank Borman (Αμερικάνος αστροναύτης)

Ας δούμε όμως τα πράγματα λιγάκι πιο ψύχραιμα ή μάλλον πιο αναλυτικά. Η Ευρωζώνη διατρέχει έναν μεγάλο κίνδυνο και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι που έλεγα πως η Ελλάδα δεν είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης. Γιατί ουσιαστικά η Ελλάδα με μόλις το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα έπρεπε να είναι μια περίπτωση ιάσιμη. Τώρα όμως που μπήκαν στον χορό και η Γερμανία μιας και τα Γερμανικά ομόλογα ήταν μέχρι προ μερικών ημερών η πιο σίγουρη επένδυση, τελικά απεδείχθησαν ένα πολύ καλό χαρτί υγείας και μάλιστα ανακυκλωμένο. Μέσα σε μερικές ώρες αποδείχτηκε πως η Ευρώπη είναι στο στόχαστρο των αγορών και η Γερμανία είναι ένας οικονομικός γίγαντας σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ήδη η Ιταλία «δανείζεται» με επιτόκια τύπου «ελληνικής πτώχευσης», το Βέλγιο παραπαίει ενώ η Ισπανία ετοιμάζεται να εισέλθει στον μηχανισμό στήριξης. Η είσοδος της Ιταλίας (που είναι ήδη στο προθάλαμο του ΔΝΤ) και της Ισπανίας θα σημάνουν αυτομάτως το τέλος της Ευρωζώνης. Γιατί, δυστυχώς, το € χρησιμοποιήθηκε ως μέσο χειραγώγησης της Ευρώπης και όχι ως το μέσο της ανάπτυξης και ευημερίας. Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να έχουν τα ηνία της Ευρώπης ενώ ο Σαρκοζί ως άλλος Ευάγγελος Βενιζέλος (τσέπης) περιμένει να γίνει κάποια στιγμή χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Έτσι, με την σειρά τους θέλουν να καθαιρέσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οποιοδήποτε τους χαλάει την σούπα. Ο Γ. Παπανδρέου, αν και ανόητος, είπε το αυτονόητο, δηλαδή δημοψήφισμα. Και τον κατέβασαν εν μια νυκτί. Ο Berlusconi τα ίδια.

Η Ευρωζώνη έδειξε αντανακλαστικά μιας και ήξερε πως όσες χώρες έκαναν δημοψήφισμα για διαφόρους λόγους (πχ ένταξη στην Ευρωζώνη ή Ευρωσύνταγμα) εισέπραξε ένα τεράστιο ΟΧΙ. Έτσι αποκαθηλώθηκαν και ο Παπανδρέου αλλά και ο Μπερλουσκόνι για να έρθουν στην θέση τους οι «ειδικοί» Λουκάς Παπαδήμος και Mario Monti. Βέβαια, ο Μόντι είπε σε δήλωση του πως δεν εκπροσωπεί τα μεγάλα συμφέροντα αλλά, όταν είσαι ηγετικό στέλεχος της Μπίλντεμπεργκ, της Goldman Sachs είναι σαν να έρθει ο Γ. Παπανδρέου να ξαναπεί «Λεφτά υπάρχουν»…

Παπαδήμος και Monti είναι σαν τα μπουφάν τα double face, απέξω πατρίδα και από μέσα Bildenberg. Έτσι, με τα λίγα και τα πολλά φτάσαμε στο πετυχημένο Habemus Papademum ως παράφραση του Habemus Papam δηλαδή έχουμε Πάπα. Αρκετά σημαδιακό…..

Το μέλλον του ευρώ, βάσει των εξισώσεων της Uranian

-Μια ανάπτυξη που οδηγεί αργά στην καταστροφή. Ακύρωση

μιας δέσμευσης. Το τέλος μιας επιτυχούς δραστηριότητας. Δυσάρεστη

απόφαση με καλά αποτελέσματα. Κόβοντας τις γέφυρες επικοινωνίας. Κάνοντας ένα ταξίδι με σκοπό το τέλος. Μια συζήτηση-συνδιάσκεψη υπό αυστηρή φρούρηση. Αυξημένα μέτρα φύλαξης σε χώρους που σχετίζονται με μετακινήσεις επιβατών (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ).

(Κρόνος= Ποσειδώνας/Πλούτωνας =Άρης/Δίας=ASC/Βόρειος Δεσμός= Ερμής/Vulcanus)

-Μέσω της Τέχνης προσπαθώ να δώσω χαρά. Εντυπωσιακές ομιλίες και γρήγορη δράση. Μια ομάδα ομοϊδεατών κερδίζει τεράστια οφέλη.

(Vulcanus= Δίας /Cupido= Ερμής/Άρης= Apollon/Poseidon)

-Αρκετοί οργανισμοί με σκοπό τον άνθρωπο αναλαμβάνουν δράση. Η φαντασία κάποιων γίνεται πραγματικότητα. Κάποιος κορυφαίος αξιωματούχος για μια σχέση τα παρατάει όλα. Γυναίκες με ακραία ή βίαιη συμπεριφορά. Ξαφνικός χωρισμός. Απόσυρση από τη δημόσια ζωή.

(Σελήνη= Cupido/Zeus= Ερμής/Ποσειδώνας = Αφροδίτη/ Kronos = ASC/ Vulcanus= Κρόνος /Ουρανός)

-Τεράστια προσπάθεια και φυσική ολοκλήρωση. Προϊόντα που παράγονται μέσω της σωματικής δύναμης. Το να επιβάλει ή να επιμείνει επάνω σε μια διευκρίνιση ή μια ευδιάκριτη δήλωση. Αδυναμία εκκίνησης λόγω εμμονών. Δεν κάνω πίσω. Ένας στόχος που δεν θα επιτευχτεί. Ένας στόχος που τελικά εγκαταλείπεται.

(Zeus= Ήλιος/Vulcanus= Ουρανός/Poseidon= Κρόνος/Admetos= MC/Κρόνος)

-Η επιθυμία για υπεροχή κοντράρει στην αντίσταση των άλλων. Παίρνοντας μια απόφαση κόντρα στην όποια λογική. Καταστολή των εργασιών. Μειωμένη ζήτηση και μειωμένη τιμή. Αλλαγές σε ζητήματα ιδιοκτησίας.

(Admetos=ASC/Vulcanus=Κρόνος/Ουρανός= Άρης/Zeus= Δίας / Ποσειδώνας)

-Σταδιακή αποδυνάμωση και παύση. Οι μεγάλες αλλαγές σε ένα έθνος σχετικά με τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Προετοιμάζοντας ισχυρά και ενδεχομένως μη αναστρέψιμα γεγονότα. Αιφνιδιαστική επίθεση, προγραμματισμός που εκτελείται με πάρα πολύ μεγάλη βιασύνη. Μια ενέδρα.

(Πλούτωνας= Κρόνος /Hades = Σελήνη/Vulcanus= Άρης /Ουρανός)

-Πολεμικές προετοιμασίες. Ο πόλεμος ξεσπά ξαφνικά (σε ένα οικονομικό επίπεδο). Καταστροφικές πράξεις. Εκπληκτική παρέμβαση από το κράτος. Η ξαφνική εμφάνιση μιας μεγάλης δύναμης (= έθνος). Φυσικά φαινόμενα ανατρέπουν μια κατάσταση. (Σεισμός). Μεγάλη αδικία που προκαλείται από τις

μεγάλες δυνάμεις, μεγάλη δυστυχία και την κακοτυχία. Η απόπειρα ενάντια στην ζωή κάποιου λειτουργού θα φέρει την αλυσιδωτή αντίδραση σε γεγονότα.

(Ουρανός= Zeus/Kronos= Κρόνος/Vulcanus= Hades=Ουρανός/Hades)

-Κάποια ζητήματα με πολυεθνικές εταιρείες ανακύπτουν. Κάποιες συζητήσεις θα χαρακτηριστούν αδιέξοδες. Κοινωνική εξαπάτηση.

(Cupido=Zeus/Apollon= Ερμής/Poseidon =Wi/Αφροδίτη= Σελήνη/Ποσειδώνας)

-Η ισχύς των όπλων. Εκτελώντας εντολές με το …πιστόλι στον κρόταφο. Μια ξαφνική αλλαγή. Αλλαγή ηγεσίας. Ένα άτομο που είναι γνωστό. Το άτομο που ακολουθεί λανθασμένη πίστη ή υποστηρίζει ένα καταστρεπτικό δόγμα ή που εργάζεται για την καταστροφή της υπάρχουσας έννοιας δόγματος ή κόσμων. Μηδενιστής-καταστροφολόγος. Η άρνηση μιας πολιτικής –ενός δόγματος ή μιας ιδέας.

(Άρης=Wi/Vulcanus= Ουρανός/Πλούτωνας = Ήλιος= Ποσειδώνας/ Poseidon)

-Οριστικό τέλος μιας κατάστασης. Η υποθήκευση μιας περιουσίας. Απίστευτες απώλειες χρημάτων. Εργασία και επαφές με βρώμικες και σιχαμερές καταστάσεις.

(Βόρειος Δεσμός= MC/Ήλιος= Ήλιος/Admetos= Κρόνος/Hades)

-Η ικανότητα του να δώσει κανείς διαταγές. Αφοσίωση σε έναν σκοπό. Η σκέψη για το πώς θα προσεγγίσω την επιτυχία.

(Ερμής = Zeus/Kronos = Κρόνος/Vulcanus = Ήλιος/Δίας)

-Διάλυση κοινοτήτων. Σκέψεις για αλλαγές νόμων-καταστατικού και αποφάσεων. Τα επερχόμενα γεγονότα αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια και μπορούν να παρατηρηθούν μόνο από μικρές ενδείξεις ή ελαφρά συμπτώματα. Η διαμόρφωση των ιδεών. Το κοινό δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο κάποιων.

(Ποσειδώνας= Ερμής= Ήλιος/Cupido = Πλούτωνας/Admetos= MC/Πλούτωνας)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved