Τυνησία – Περιμένοντας την αλυσιδωτή αντίδραση

Διαδηλώσεις σε Ιορδανία και Αλγερία, φόβοι εκδίωξης αυταρχικών ηγετών στην Αίγυπτο και τη Μαυριτανία
Παπασταύρου Λίντα
Τυνησία – Περιμένοντας την αλυσιδωτή αντίδραση

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

tunisia-map

Με τη βαριά κληρονομιά της αρχαίας Καρχηδόνας στην ιστορία της η Τυνησία, ένα κράτος μακριά από το προσκήνιο της ιστορίας τα τελευταία πενήντα χρόνια αποφάσισε τις τελευταίες ώρες και μέρες να ξεκινήσει μία διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή σκηνικού σε πάμπολλες αραβικές χώρες. Διαδηλώσεις σε Ιορδανία και Αλγερία, φόβοι εκδίωξης αυταρχικών ηγετών στην Αίγυπτο και τη Μαυριτανία κι όλα αυτά μετά την πανικόβλητη αποχώρηση του από το 1987 «προέδρου» της χώρας Μπεν Άλι, προέδρου με μεγάλη λαϊκή «αποδοχή», αφού εξασφάλιζε αλά Μουμπάρακ ποσοστά επανεκλογής της τάξης του 89%.

Σαν χάρτη της χώρας θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το χάρτη της ανεξαρτησίας της από τους Γάλλους αλλά και τον προγενέστερο χάρτη του πρώτου συντάγματος (πριν την δημοκρατία η ανεξαρτησία της είχε κηρυχτεί το 1956 ως Βασίλειο).

Η ώρα που επιλέχθηκε και για τους δύο χάρτες είναι η 00:00 (πράγμα που συνηθίζεται τουλάχιστον για τους χάρτες ανεξαρτησίας). Στον χάρτη της ανεξαρτησίας βλέπουμε ένα Μεσουράνημα στις 25 μοίρες του Αιγόκερω, που θα μπορούσε να σχετίζεται με τις αναταραχές μέσω του εξαγώνου με τον Ουρανό αυτή την εποχή και της διέλευσης του Άρη προ ημερών, ενώ η διέλευση του Ήλιου από αυτό οδήγησε άμεσα σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Tynesia_republic

Πιο ξεκάθαρη είναι η όψη του Άρη όμως που μόλις μπήκε σε αντίθεση με τον Ήλιο οδήγησε και σε απομάκρυνση του προέδρου καθώς και η αντίθεση του Ουρανού με τον γενέθλιο Δία, που συμβολίζει γενικότερα την επιχειρηματική τάξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι λαϊκές μάζες (και εκεί) απαιτούν την απομάκρυνση των διεφθαρμένων αλλά και τα αιτήματα τους ήταν κατά της ακρίβειας των πρώτων υλών που έχει ξεσπάσει ανά τον κόσμο.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι να αναμένουμε να δούμε τι θα προκαλέσει η αντίθεση του Άρη με το γενέθλιο Ουρανό της χώρας, ενώ αν η ώρα είναι έγκυρη, θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις και με το σχηματισμό του τετραγώνου Ουρανού / Σελήνης.

Συμπληρωματικά μπορούμε να δούμε και στο χάρτη του Συντάγματος κάποιες παραμέτρους. Η φύση του κράτους για παράδειγμα είναι πιο ξεκάθαρη, με τον Κρόνο να είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο, ενώ το Μεσουράνημα του χάρτη θα μπορούσε να διορθωθεί χρησιμοποιώντας διελεύσεις της πρόσφατης ιστορίας όπως η διέλευση του 1987 που έφερε τον Μπεν Άλι στην εξουσία.

Tynesia_constitution

Εκείνη όμως που είναι χάρμα οφθαλμών είναι η ηλιακή επιστροφή της χώρας από το 2010 προς το 2011 με αντίθεση Κρόνου / Ουρανού και τετράγωνο Δία/Πλούτωνα (διαπλοκή). Ας δούμε τι μέλλει γενέσθαι μόλις ο Ουρανός ξαναπάρει τη μηδενική μοίρα του Κριού, αλλά και στα τέλη Μαρτίου, όταν οι διελεύσεις των γρήγορων πλανητών θα ενεργοποιήσουν το ΤΑΥ τετράγωνο της Επιστροφής.

Tynesia_republic_solar_return_2010
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved