Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 25/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 25/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

25 Νοεμβρίου 1960 - Η δολοφονία των αδελφών Mirabal

Mirabal_hermanas

Η Patria Mercedes Mirabal, η María Argentina Minerva Mirabal και η Antonia María Teresa Mirabal είναι οι 3 από τις 4 αδερφές (η άλλη, η Bélgica Adela "Dedé" Mirabal-Reyes, ζει ακόμα) οι οποίες δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του δικτάτορα Trujillo στη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι αδελφές Mirabal ανήκαν στην ανώτερη τάξη και ήταν από ένα ιδιαίτερα καλλιεργημένο περιβάλλον αφού ο πατέρας τους υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όλες ήταν παντρεμένες γυναίκες με οικογένεια. Η Minerva ήταν ιδιαίτερα παθιασμένη με τον τερματισμό της δικτατορίας του Trujillo και επηρεασμένη από το θείο της, συμμετείχε στο αντι-Trujillo κίνημα. Είχε σπουδάσει νομικά και έγινε δικηγόρος, αλλά επειδή απέρριψε τις ερωτικές προτάσεις του Trujillo, αυτός διέταξε να μην εκδοθεί η άδεια επαγγέλματός της. Οι αδελφές της ακολούθησαν το παράδειγμα, και σχημάτισαν τελικά μια ομάδα μαζί με τους αντιπάλους του καθεστώτος Trujillo, που είναι γνωστή ως το Κίνημα της 14ης Ιουνίου. Σε αυτή την ομάδα, ήταν γνωστές ως «οι Πεταλούδες» (Las Mariposas στα ισπανικά), επειδή αυτό ήταν το μυστικό όνομα που δόθηκε στη Minerva. Δύο από τις αδελφές, η η María Argentina Minerva Mirabal και η Antonia María Teresa Mirabal, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν αρκετές φορές. Οι τρεις από τους συζύγους των αδελφών ήταν έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα «La Victoria» στον Άγιο Δομίνικο. Παρά τις αντιξοότητες, επέμεναν να αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς και μετά από τις αλλεπάλληλες φυλακίσεις οι αδελφές δολοφονήθηκαν στις 25 Νοεμβρίου παρόλο που η οικογένεια του Trujillo το αμφισβήτησε. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μετά τη δολοφονία του Trujillo, ο στρατηγός Pupo Roman υποστήριξε οι αδελφές σκοτώθηκαν από δύο άνδρες, το Victor Alicinio και τον Pena Rivera, που ήταν το δεξί χέρι του Trujillo. Στις 17 Δεκεμβρίου 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όρισε την 25η Νοεμβρίου (την επέτειο της δολοφονίας των αδελφών Mirabal), σαν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ενώ το σπίτι που έμεναν οι γυναίκες τους τελευταίους δέκα μήνες της ζωής τους η τέταρτη αδελφή που επέζησε, η Bélgica Adela "Dedé" Mirabal-Reyes το μετέτρεψε σε μουσείο, το Museo Hermanas Mirabal.

Αστρολογικά: Το 1999 ο ΟΗΕ όρισε την επέτειο της δολοφονίας τους ως Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η δολοφονία των τριών αδελφών έγινε κάτω από το καθεστώς ενός «κρυφού» τ-τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη, τον Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα, με την συμμετοχή του τελευταίου να υποδηλώνει την παγίδα που τους στήθηκε. Οι τροπικές θέσεις του Κρόνου στον Αιγόκερω και του Άρη στον Καρκίνο είναι επίσης ενδεικτικές μιας συμπλεγματικής «επίδειξης ισχύος» από την εξουσία.

Αξιοσημείωτη είναι και η θέση της Σελήνης στους Ιχθύες (οι δύο από τις τρεις αδελφές ανήκαν στο ζώδιο).

Ακόμη, ως ακραία πολιτική πράξη, η δολοφονία τους παραπέμπει στην αντίθεση της Δήμητρας στον Υδροχόο με τον Ουρανό στο Λέοντα, κάτι που επισημαίνεται και στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε του εγκλήματος (το αστρικό Μεσουράνημα σε σύνοδο με την Δήμητρα). Στον ίδιο χάρτη η αντίθεση Άρη-Κρόνου στην αστρική της εκδοχή έπεσε πάνω στον άξονα Ωροσκόπου-Δύσης, καθιστώντας την επιρροή της καταλυτική στην γεωγραφική ζώνη της Δομινικανής Δημοκρατίας.


25 Νοεμβρίου - Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί

photo_pdxmarinedrive

Επίδειξη δύναμης συνηθίζουν να κάνουν τα στοιχεία της φύσης στις 25 Νοεμβρίου.

Το 1343, ύστερα από έναν μεγάλο σεισμό στην Τυρρηνική Θάλασσα, ένα τεράστιο τσουνάμι κατέστρεψε την Νάπολη, το Αμάλφι και τις γύρω περιοχές.

Το 1667 σεισμός γύρω στα 7 Ρίχτερ καταστρέφει την περιοχή του Σαμάκι στο σημερινό Αζερμπαϊτζάν. Τα θύματα υπολογίστηκαν σε 80.000.

Το 1703, η «Μεγάλη Καταιγίδα» πλήττει την νότιο Αγγλία με τα θύματα να ξεπερνούν τις 9.000.

Το 1759 σεισμός καταστρέφει τη Βυρηττός και τη Δαμασκό. Απολογισμός 30-40.000 θύματα.

Το 1833 ύστερα από μέγα σεισμό γύρω στα 9 Ρίχτερ, ένα καταστροφικό τσουνάμι πλήττει την Ινδονησία.

Το 1839 ένας μανιασμένος κυκλώνας κτυπά την ανατολική Ινδία και την πόλη Κορίγκα. Τα θύματα ξεπέρασαν τις 300.000.

Το 1926, τουλάχιστον 27 φονικοί ανεμοστρόβιλοι κτυπούν το Αρκάνσας των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους 76 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες.

Το 1987 είναι η σειρά του τυφώνα «Νίνα« να πλήξει αυτήν την φορά τις Φιλιππίνες. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους χίλιους.

Το 1996 είναι μέχρι στιγμής ο τελευταίος σταθμός των φονικών ακραίων φαινομένων. Μια παγοθύελλα σάρωσε τις κεντρικές ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω της πολλές καταστροφές και 26 θύματα.


Αστρολογικά: Αστρολογικά, όλη αυτή η συσσώρευση καταστροφών ενδέχεται να συνδέεται με την παραδοσιακή «κακοδαιμονία» της 3ης μοίρας του Τοξότη (όπως αναφέρει ο κ Παΐζης θεωρείται πτώση του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης, ενώ φιλοξενεί τον κακεργέτη απλανή Yod Prior).

Προσωπικά βέβαια παραμένω σκεπτικός απέναντι στις «συλλήβδην» ερμηνείες των μοιρών και θεωρώ πως μια ενδελεχής αστρολογική ανάλυση όλων των παραπάνω συμφορών θα μπορούσε να διαφωτίσει πιο εμπεριστατωμένα τα αίτια τους.


25 Νοεμβρίου 1973 - Η χούντα του Ιωαννίδη

18-5-thumb-large

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τις 17ης Νοεμβρίου προκάλεσαν μια σειρά γεγονότων που έβαλαν ένα απότομο τέλος στις προσπάθειες του Γ. Παπαδόπουλου για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης και κατά κάποιο τρόπο χαλάρωση του καθεστώτος της Χούντας. Ο ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης φάνηκε αρκετά δυσαρεστημένος και ως αδιάλλακτος χουντικός, χρησιμοποίησε την εξέγερση σαν πρόφαση για να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη. Έτσι, οργάνωσε πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος και η κυβέρνηση Μαρκεζίνη στις 25 Νοεμβρίου 1973. Με την επιβολή στρατιωτικού νόμου η νέα χούντα διόρισε τον στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον οικονομολόγο Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο ως Πρωθυπουργό, αν και ο Ιωαννίδης παρέμεινε ο ισχυρός άνδρας των παρασκηνίων. Η επέμβαση του Ιωαννίδη είχε αποτέλεσμα την κατάρρευση του μύθου ότι η χούντα ήταν ιδεαλιστική ομάδα ανώτερων στελεχών του στρατού. Η Χούντα του Ιωαννίδη έπεσε στις 24/7/1974, τέσσερεις μέρες μετά την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο γιατί ενώ είχε την ευθύνη για την προάσπιση του νησιού, δεν αντέδρασε καθόλου, παραπλανημένη από τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών, και έχασε τον πόλεμο, ο οποίος οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού.


Αστρολογικά: Εκείνη την περίοδο πολλά ήταν τα ουράνια σημάδια μιας ανατροπής συνδυασμένης με ποικίλες συνωμοσίες, αποτυπωμένα κυρίως στον ετήσιο χάρτη (Ηλιακή επιστροφή) της Ελλάδας και στο Ηλιακό τόξο.

Σημαντικότερα από αυτά ήταν ο Ουρανός πάνω στο ετήσιο Μεσουράνημα στο Ζυγό με την παράλληλη παρουσία του Άρη στον Τοξότη και τον 12ο οίκο (μια συνωμοσία υφασμένη στο εξωτερικό) και η αντίθεση του προοδευμένου Πλούτωνα με τον Ουρανό στο αστρικό Ηλιακό τόξο. Επίσης στον χάρτη των διελεύσεων ο Δίας στον Υδροχόο μόλις είχε αφήσει τον γενέθλιο Ουρανό στον 10ο οίκο και τα όσα έφερε η σύμπραξη των δύο πλανητών (το «πείραμα» Μαρκεζίνη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου) αλλά πολύ πιο καθοριστική αποδείχτηκε η αντίθεση του Πλούτωνα με την γενέθλια θέση του στον Κριό και τον 11ο οίκο (πολιτική-οι) της Ελλάδας. Ταυτόχρονα ο διελαύνων αστρικός Ποσειδώνας σχημάτιζε ένα τ-τετράγωνο με την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας, επισημαίνοντας μια εξέχουσα παρασκηνιακή δράση και συνολικά τις κρυφές παραμέτρους των εξελίξεων.

Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης, όπως συνηθίζει η πλειοψηφία των Ιχθύων που εμπλέκονται στην πολιτική, κινούσε τα νήματα χωρίς να φαίνεται πουθενά ο ίδιος, δρομολογώντας τα σχέδια της CIA και την προδοσία της Κύπρου (σχετικά πρόσφατα αποκαλύφθηκε στην Κυπριακή Βουλή η μυστική σύσκεψη με τον έτερο Ιχθύ και μεγαλοεκδότη Λαμπράκη, λίγο πριν το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακάριου)

Στον γενέθλιο χάρτη του (χωρίς ώρα γέννησης) ξεχωρίζει η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό -σαφής ένδειξη μιας ανατρεπτικής πολιτικής ή στρατιωτικής δράσης- σε τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα.

Χαρακτηριστική είναι και η συναστρία του με το ωροσκόπιο της Ελλάδας: Ο Ποσειδώνας του στον Λέοντα, πάνω στην αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα 10ου-4ου οίκου της Ελλάδας είναι μάλλον τυπικός μιας παραπλανητικής ή προδοτικής σχέσης, που επιβεβαιώθηκε καθώς ο πλανήτης στην αστρική του εκδοχή έκανε ως διελαύνων τετράγωνο με την γενέθλια θέση του. Επίσης, το τετράγωνο του Άρη του (στον Ταύρο) με τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας στον 10ο οίκο παραπέμπει με την σειρά του στον στις υπονομευτικές και πραξικοπηματικές ενέργειες του (ο Άρης του στον 12ο οίκο της Ελλάδας).

Ένας ακόμη «θησαυρός» αποκαλύπτεται από την «κρυφή» συναστρία του αστρικού χάρτη της Ελλάδας με τον τροπικό του Δ Ιωαννίδη: Ο Κρόνος του κάνει σύνοδο με την Δήμητρα της χώρας (περιορισμός των πολιτικών ελευθεριών) και ο Ουρανός του σύνοδο με τον Πλούτωνα της Ελλάδας στον 11ο οίκο (ακραίες πρακτικές, υπόγειες διαδρομές, διαπλεκόμενα συμφέροντα).

ioannidis_junta



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved