Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 23/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 23/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

23 Νοεμβρίου 1976 - H Αεροπορική τραγωδία στην Κοζάνη

11_6

Το δικινητήριο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11A με όνομα «Νήσος Μήλος» απογειώθηκε στις 08:35 το πρωί από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τελικός του προορισμός είναι το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα. Λόγω κακοκαιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Λάρισα και συνέχισε προς Κοζάνη. Εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας από την πυκνή νέφωση που επικρατούσε στην περιοχή ο κυβερνήτης του αεροπλάνου το κατέβασε στα 3.880 πόδια προσπαθώντας να δει. Όμως, η κάτω πλευρά του αεροπλάνου χτύπησε στην πλαγιά του όρους Μεταξά, γλίστρησε, αναπήδησε και σχεδόν εφαπτόμενο με το έδαφος συντρίφθηκε φλεγόμενο σε απόσταση 250 μέτρων από το σημείο της πρώτης επαφής και σε υψόμετρο 4190 ποδών. Σκοτώθηκαν και οι 46 επιβάτες του μαζί με το τετραμελές πλήρωμα. Στο ξέφωτο που κατέπεσε το «Νήσος Μήλος» της Ολυμπιακής, 4 χιλιόμετρα από το χωριό Μεταξά, βρίσκεται μέχρι σήμερα μια σπασμένη πτέρυγά του με τη μπλε λωρίδα των χρωμάτων της εταιρείας, ξεθωριασμένη πλέον να υπενθυμίζει το γεγονός.


Αστρολογικά: Η «κρυφή» σύνοδος ακριβείας ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον Ουρανό στον Σκορπιό ήταν η βασική αιτία του δυστυχήματος. Από μόνη της η όψη παραπέμπει σε τραγωδίες αυτού του τύπου, εδώ όμως είχαμε και το επιπλέον στοιχείο της ζωδιακής σύζευξης του Τοξότη (ταξίδια - πτήσεις) με τον Σκορπιό (καταστροφή-μηδενισμός), μέσω της συνόδου των δύο πλανητών. Το κακό έγινε όταν ο αστρικός Ωροσκόπος συνάντησε την σύνοδο Ήλιου-Άρη στον Τοξότη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χάρτη της αναχώρησης του αεροσκάφους από το Ελληνικό ο Ωροσκόπος και η αστρική Αφροδίτη στον Τοξότη σχημάτιζαν δύο τετράγωνα με τον Πλούτωνα, ενδεικτικά μιας καταστροφής συνδεδεμένης με απώλεια ανθρώπινων ζωών και πένθος.


23 Νοεμβρίου 1980 - Ο σεισμός σταμάτησε στο Έμπολι

irpinia_1849063i

Ο σεισμός Irpinia έγινε γύρω από την ομώνυμη περιοχή της Νότιας Ιταλίας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,89 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο το χωριό Conza. Σκοτώθηκαν 2.914 άνθρωποι, τραυματίστηκαν πάνω από 10.000 ενώ άφησε 300.000 άστεγους. Είναι γνωστός στην Ιταλία ως Terremoto dell'Irpinia. Ο σεισμός χτύπησε στις 18:34. Το πρώτο τράνταγμα ακολουθήθηκε από 90 μετασεισμούς. Οι πόλεις στην επαρχία του Avellino ήταν αυτές που πλήγηκαν περισσότερο. Στο Sant'Angelo dei Lombardi, 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών ενός ορφανοτροφείου και το ογδόντα τοις εκατό της πόλης καταστράφηκε. Εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Balvano, όταν μια μεσαιωνική εκκλησία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου εσπερινού. Οι πόλεις Lioni, Conza di Campania (κοντά στο επίκεντρο), και Teora καταστράφηκαν, καθώς και δεκάδες κτίσματα στη Νάπολη ισοπεδώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης μιας 10οροφης πολυκατοικίας. Οι ζημιές έγιναν σε ακτίνα περισσότερη από 26.000 km ², συμπεριλαμβάνοντας τη Νάπολη και το Σαλέρνο.

Αστρολογικά: Ο καταστρεπτικός σεισμός έγινε λίγο πριν το διελαύνον Μεσουράνημα στους Ιχθύες κλείσει την αντίθεση του με τον αστρικό Πλούτωνα. Αλλά και ο Ποσειδώνας εμπλέκεται στην τραγωδία, σχηματίζοντας δύο αντιθέσεις ακριβείας με την Σελήνη και τον αστρικό Ωροσκόπο στους Διδύμους.

Από τις υπόλοιπες όψεις της ημέρας ξεχωρίζει το «κρυφό» τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα, ενώ οι θέσεις της Σελήνης και του αστρικού Ωροσκόπου στις 22-23 μοίρες των Διδύμων «φωτογραφίζουν» ως γενεσιουργό αιτία του σεισμού την Ηλιακή έκλειψη που είχε γίνει μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 10 Αυγούστου, με τα Φώτα να τετραγωνίζονται από τον Ουρανό στον Σκορπιό. Στο ωροσκόπιο της έκλειψης για τις συντεταγμένες του επίκεντρου του σεισμού το Μεσουράνημα ήταν στην 23η μοίρα του Τοξότη, πρακτικά δηλαδή ο σεισμός έγινε με την ενεργοποίηση του από την Σελήνη και τον Ωροσκόπο. Επιπλέον στον ίδιο χάρτη υπάρχει πάλι μια όψη Άρη-Πλούτωνα (σύνοδος στον Ζυγό), η οποία μάλιστα στην αστρική της εκδοχή πέφτει επάνω στον τροπικό Κρόνο -κι όλα αυτά στον 7ο οίκο- δημιουργώντας ια ιδιαίτερα καταστρεπτική ενεργειακή τριπλέτα.

23 Νοεμβρίου 1996 - Η Ειρήνη Σκλήβα ανακηρύσσεται Μις Κόσμος

assets_LARGE_t_1661_17322497

Η Ειρήνη Σκλήβα είχε κερδίσει τον τίτλο της «Μις Ελλάς» της ίδιας χρονιάς χάνοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» από την Νίνα Γεωργαλά. Ως Μις Ελλάς εκπροσώπησε τη χώρα στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» στο Bangalore της Ινδίας όπου και κατέκτησε τον τίτλο ανάμεσα σε 87 άλλες υποψήφιες. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα μετά το 1966 και την Κορίνα Τσοπέη που στέφθηκε «Μις Υφήλιος» που κατάφερε να κερδίσει ένα τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η 18χρονη τότε Ειρήνη, δεν μπορούσε να το πιστέψει κι όπως είπε κι η ίδια «είχα την αίσθηση ότι ήταν απλώς άλλη μια πρόβα…». Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου έτους της ως Μις Κόσμος, η Σκλήβα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ακολούθησε μια σταδιοδρομία στην τηλεόραση, το μόντελινγκ και τη διαφήμιση. Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας του κόσμου στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Μόναχο, εκπροσωπούμενη από την Ace Models.
Παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 και γέννησε την πρώτη της κόρη τον Ιούλιο του 2003.

Αστρολογικά: Κριός με την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο να σχηματίζει ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο και τον αστρικό Ουρανό στο Ζυγό, έχει όλα τα προσόντα μιας ξεχωριστής και ερωτικής προσωπικότητας.

Η γενέθλια Δήμητρα της Ελληνίδας καλλονής στον Αιγόκερω ήταν το κλειδί της επιτυχίας της, αφού τόσο στον χάρτη των διελεύσεων, όσο και στο Ηλιακό τόξο δεχόταν την ευεργετική επιρροή του Δία (σύνοδο και αντίθεση, αντίστοιχα).

Ο πλανήτης των celebrities είναι εξαιρετικά ενεργός και στον γενέθλιο χάρτη της Μις Κόσμος (γεννημένης στις 30/3/1978) σχηματίζοντας πλήθος «κρυφών» όψεων με την Σελήνη, τον Δία, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό αλλά και ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Ζυγό το οποίο «μέτρησε» καταλυτικά στην απόφαση της να ασχοληθεί με τον γάμο και την οικογένεια της, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τις προοπτικές μιας λαμπρής καριέρας.

skliva



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved