Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 17/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

17 Νοεμβρίου 1869-Το άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ

Suez_Canal_drawing_1881
Όλα ξεκίνησαν από το ενδιαφέρον του Ναπολέοντα Βοναπάρτη για την εύρεση ενός αρχαίου περάσματος ναυσιπλοΐας και κατέληξε με ένα μόνιμο προσωπικό επιστημόνων, αρχαιολόγων, χαρτογράφων και μηχανικών συντήρησης που στάλθηκαν να ερευνήσουν την περιοχή, τους τελευταίους μήνες του 1798. Τα ευρήματά τους, που καταγράφονται στο Description de l'Égypte, περιλάμβαναν λεπτομερείς χάρτες που απεικόνιζαν την ανακάλυψη μιας αρχαίας διώρυγας που εκτείνεται προς βορρά από την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια προς τα δυτικά προς το Νείλο. Ο Ναπολέων άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο της κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου, καναλιού που θα ένωνε τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Αλλά το έργο του εγκαταλείφθηκε μετά την προκαταρκτική έρευνα που εσφαλμένα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ερυθρά Θάλασσα ήταν 10 μέτρα υψηλότερη από τη Μεσόγειο, καθιστώντας την όποια κατασκευή πολύ ακριβή και χρονοβόρα. Το 1854 ο Σαΐντ Πασά, ο Αντιβασιλέας της Αιγύπτου και του Σουδάν κάλεσε τον Γάλλο, πρώην διπλωμάτη και φίλο του, Ferdinand de Lesseps και, μετά από συζητήσεις, τον εξουσιοδότησε να δημιουργήσει μια εταιρεία για να κατασκευάσει ένα κανάλι ανοιχτό για τα πλοία όλων των εθνών. Η εταιρεία θα είχε τα δικαιώματα του καναλιού για 99 χρόνια από το άνοιγμα της. Ο Ferdinand de Lesseps κινήθηκε άμεσα οπότε δημιουργήθηκε η Suez Canal Company (Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez) που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου 1858 και στις 25 Απριλίου 1859 άρχισαν οι εργασίες στο Port Said. Η ανασκαφή διήρκησε περίπου 10 χρόνια με χρήση καταναγκαστικής εργασίας (corvée) Αιγύπτιων εργαζομένων. Ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι πάνω από 30.000 άνθρωποι εργάστηκαν καταναγκαστικά για το κανάλι τη συγκεκριμένη περίοδο, ότι συνολικά εργάστηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι από διάφορες χώρες και ότι χιλιάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους για το όλο εγχείρημα. Το κανάλι άνοιξε επίσημα στις 17 Νοεμβρίου 1869 και παρά το γεγονός ότι πολλά τεχνικά, πολιτικά, και οικονομικά προβλήματα είχαν ξεπεραστεί, το τελικό κόστος ήταν περισσότερο από το διπλάσιο απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Τα εγκαίνια έκανε ο Αντιβασιλέας Ismail της Αιγύπτου και του Σουδάν με επίτιμη προσκεκλημένη την Γαλλίδα Βασίλισσα Eugenie και το γιοτ της, το «Aigle» ήταν το πρώτο που διέσχισε τη διώρυγα. Το πρώτο πλοίο που ακολούθησε το Aigle ήταν το Βρετανικό P & O των ναυτιλιακών Δέλτα.


Αστρολογικά: Ο Ουρανός στον Καρκίνο ήταν αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής αυτού του επιτεύγματος που άλλαξε το status στην διεθνή ναυσιπλοΐα. Ο πλανήτης στο ζώδιο έχει «δώσει» επανειλημμένα δείγματα τεχνολογικών καινοτομιών σε σχέση με την θάλασσα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι οι εργασίες για την κατασκευή της διώρυγας ξεκίνησαν με τον Ουρανό να βρίσκεται στους Διδύμους -που έχουν άμεση σχέση με τις μεταφορές και τις επικοινωνίες- και περατώθηκαν με τον αστρικό Ουρανό στην τελευταία μοίρα του ζωδίου. Τα τετράγωνα του με τον Ποσειδώνα τον αστρικό Δία και τον αστρικό Πλούτωνα στον Κριό δίνουν το μέτρο μιας συνέχειας διανθισμένης με κρίσεις, όπως αυτή του 1956, η οποία εντελώς ...συμπτωματικά ξέσπασε με τους τέσσερις πλανήτες να «μπερδεύονται» αναπαράγοντας την δυναμική τους στον χάρτη των εγκαινίων: Ο Ουρανός είχε πάλι τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ο Δίας πάλι μια σύνοδο με τον Πλούτωνα (κρυφή αυτήν την φορά) και ο Πλούτωνας ως αστρικός μια κρυφή σύνοδο ακριβείας με τον Ουρανό!


17 Νοεμβρίου 1997-Η σφαγή στο Λούξορ

800px-Hatshetsup-temple-1by7

Η επίθεση πιστεύεται ότι είχε υποκινηθεί από εξόριστους ηγέτες της Αλ-Gama'a al-Islamiyya, μια αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση, που προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την «Πρωτοβουλία για τη Μη βία» του Ιουλίου 1997. Ωστόσο, η επίθεση οδήγησε σε εσωτερικές διαιρέσεις μεταξύ των αγωνιστών και είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη εκεχειρίας για την αναστολή των εχθροπραξιών. Η επίθεση έγινε λίγο πριν το μεσημέρι, από τους τρομοκράτες της Ισλαμικής ομάδας Jihad Talaat al-Fath και σφαγιάστηκαν 62 άτομα. Οι έξι δράστες ήταν οπλισμένοι με αυτόματα πυροβόλα όπλα και μαχαίρια μεταμφιεσμένοι ως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και κατέβηκαν στο ναό του Hatshepsut γύρω στις 08:45. Με τους τουρίστες παγιδευμένους στο εσωτερικό του ναού, ξεκίνησε η σφαγή που κράτησε 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά σώματα, ιδίως των γυναικών, ακρωτηριάστηκαν με μαχαίρια. Μια σημείωση επαινώντας το Ισλάμ βρέθηκε μέσα σε ένα κατακρεουργημένο σώμα. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα 5χρονο Βρετανό παιδί και τέσσερεις Ιάπωνες, ζευγάρια σε μήνα του μέλιτος τους. Οι δράστες στη συνέχεια κατέλαβαν ένα λεωφορείο, αλλά κατευθύνθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου της Τουριστικής Αστυνομίας της Αιγύπτου και μιας στρατιωτικής δύναμης. Ένας από τους τρομοκράτες τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών και οι υπόλοιποι διέφυγαν στα βουνά, όπου τα σώματά τους βρέθηκαν σε μια σπηλιά, έχοντας προφανώς αυτοκτόνησε μαζί. Τέσσερις Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους, τρεις από τους αστυνομικούς και ένας ξεναγός. Από τους 58 ξένους τουρίστες, οι 36 ήταν Ελβετικοί, 10 ήταν Ιάπωνες, 6 προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, 4 προέρχονταν από τη Γερμανία και 2 ήταν Κολομβιανοί.

Αστρολογικά: Το μακελειό άρχισε καθώς ο διελαύνων αστρικός Ωροσκόπος συνάντησε τον τροπικό Πλούτωνα στον Τοξότη και τον 12ο οίκο, με τον επίσης αστρικό Άρη στο ίδιο ζώδιο να «κάθεται» επάνω στον Ερμή.

Η συμμετοχή του Τοξότη παραπέμπει ευθέως σε μια επίθεση εναντίον ξένων, κάτι που στην «μεγαλύτερη εικόνα» υποδηλώνεται από το τετράγωνο του Πλούτωνα με την Δήμητρα (μια υπονομευτική-τρομοκρατική ενέργεια κατά του πλήθους).

Σε σχέση με την Νέα Σελήνη της 31ης Οκτωβρίου, αποδείχθηκε καταλυτική ως προς την «πυροδότηση» η διέλευση του Άρη από τον αστρικό Ωροσκόπο στον χάρτη της Νέας Σελήνης (στην 6η μοίρα του Αιγόκερω).

Σε αυτόν τον χάρτη για τις συντεταγμένες του Λούξορ, τα τετράγωνα του Ουρανού στον Υδροχόο (στον 1ο οίκο) με τα Φώτα στον Σκορπιό «εμπλουτίστηκαν» από τον αστρικό Πλούτωνα, τον Δία και την αστρική Δήμητρα, αποδίδοντας τελικά μια διακεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια με πολλά θύματα και πολλαπλές συνέπειες.

17 Νοεμβρίου 1944-Γεννήθηκε ο Ντάνι Ντε Βίτο

DannyDeVitoHWOFAug2011

Ο Daniel Michael DeVito, Jr όπως είναι το πλήρες όνομά του πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη ως Martini στην ταινία «Η φωλιά του Κούκου», το 1975, επαναλαμβάνοντας το ρόλο του από την off-Broadway παράσταση του 1971 που έπαιξε με το ίδιο όνομα. Ευρέως γνωστός όμως έγινε από το ρόλο του Louie De Palma της τηλεοπτικής σειράς «Ταξί» για το ABC και το NBC που διήρκησε από το 1978 έως το 1983 και για το οποίο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο ΕΜΜΥ. Ο Ντε Βίτο και η σύζυγός του, η Ρέα Πέρλμαν έχουν ιδρύσει τη Jersey Films, μια εταιρεία παραγωγής. Η Jersey Films, έχει παραγάγει πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του Pulp Fiction, Get Shorty, Erin Brockovich (για την οποία έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας), Gattaca και Garden State. Ο Ντε Βίτο έχει επίσης την Jersey Television και μια ιστοσελίδα που ονομάζεται The Blood Factory.com, όπου παράγει ταινίες φρίκης μικρού μήκους που σε πολλές από τις οποίες πρωταγωνιστεί ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του. Είναι συνιδιοκτήτης επίσης ενός ρεστοράν που ονομάζεται DeVito South Beach στο Miami Beach της Florida. Το 2011, ο Ντε Βίτο έλαβε το αστέρι του στο Hollywood Walk of Fame για το συνολικό του έργο. Ο Ντε Βίτο θα πρωταγωνιστήσει, στην ταινία The Lorax που θα βγει στις αίθουσες 2 Μαρτίου 2012 για την 108η επέτειο του Dr. Seuss, που πέθανε σε ηλικία 87 χρόνων το 1991.

Αστρολογικά: Ένας ακόμη Σκορπιός που ξεχωρίζει σε κωμικούς η σατιρικούς ρόλους, χωρίς ωστόσο να υπολείπεται και των πιο δραματικών. Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης γεννήθηκε στις 10:20 στο Neptune του Νιού Τζέρσι και έχει τον Ωροσκόπο του στην 26η μοίρα του πληθωρικού Τοξότη.

Το 1967, όταν άρχισε να ψάχνει για δουλειά στο Λος Άντζελες πολλοί τον απέτρεψαν από το να ασχοληθεί με την show biz, λόγω του υπερβολικά χαμηλού του ύψους. Εκείνος όμως απαντούσε: «Το θέμα είναι να είσαι αληθινός. Είτε αληθινός ψηλός, είτε αληθινός κοντός»

Και βέβαια δικαιώθηκε πλήρως έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από εβδομήντα ταινίες και πέντε ως σκηνοθέτης (Throw Momma from the Train-1987, The War of the Roses-1989, Hoffa-1992, Matilda-1996, Death to Smoochy-2002, Duplex-2003)

Στο ωροσκόπιο του (με σύστημα οικοθεσίας Koch) ξεχωρίζει η «κρυφή» σύνοδος του Δία με το Μεσουράνημα, σαφής δείκτης μιας επιτυχημένης καριέρας και η σύνοδος της Δήμητρας με τον καλλιτεχνικό Ποσειδώνα, η οποία συνδέεται και με τους δύο γωνιακούς πλανήτες στο ωροσκόπιο του Ντε Βίτο (την Αφροδίτη στον 1ο οίκο και τον Κρόνο στον 7ο) μπολιάζοντας τους με τις ιδιότητες τους.

Ο Ποσειδώνας είναι-ως όφειλε-εξαιρετικά ενεργός τόσο στην τροπική του εκδοχή, όσο και στην αστρική (τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ερμή).

Ο Κρόνος στον 7ο οίκο και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω συνέβαλαν σε μια ...σπάνια για σταθερή προσωπική ζωή. Με την γυναίκα του Ρία Πέλμαν (Ζυγό γεννημένη στις 25/9/1944) τα «έχουν» από το 1970. Παντρεύτηκαν το 1982 και έχουν τρία παιδιά.


de_vito



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved