Εξωγήινοι - Πότε θα μας συστηθούν;

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1947

Εξωγήινοι - Πότε θα μας συστηθούν;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η υπόθεση της ύπαρξης εξωγήινων που μάλιστα έχουν έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο είδος είναι βέβαια μια από τις αγαπημένες των απανταχού ...φευγάτων.

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι των UFO τόσο στην sci fi διάσταση τους όσο και στην... επίγεια. Είναι γνωστό στους αστρολογικούς κύκλους ότι αρκετά συχνά τα Ουράνια και τα Ποσειδώνια άτομα περιγράφονται ως UFO εξ αιτίας του ότι δεν «ζουν» στον πραγματικό κόσμο.

Μία Ποσειδώνια διάσταση εισήχθη και από τον Κάρλ Γιουγκ ο οποίος θεώρησε πως η θέαση των UFO δεν είναι παρά μια μαζική προβολή αρχετυπικών περιεχομένων.

Οι μελετητές του είδους πολλοί, το ίδιο πολυπληθείς και οι θεωρίες τους.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες έχουν περιγραφεί από αυτόπτες μάρτυρες στενές επαφές όλων των τύπων αλλά η επίσημη άποψη για όλα αυτά παραμένει η ίδια: Τα UFO δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν είναι εξωγήινα κατασκευάσματα.

Αστρολογικά η όποια επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό «παίζει» κυρίως σε δύο ζωδιακούς άξονες. Ο ένας (Δίδυμοι-Τοξότης) έχει να κάνει με την επικοινωνία και τα μακρινά ταξίδια και ο άλλος (Κριός-Ζυγός) με την εισαγωγή «καινών δαιμονίων» και τις ...γνωριμίες.

Ιστορικά ο Ζυγός είναι πρωταγωνιστής στις (ειρηνικές ή όχι) μίξεις των πολιτισμών και αν πρόκειται κάποτε να προσθέσουμε στην ατζέντα μας τον Ήτα Βήτα, τον Ε.Τ ή την Σεξογήινη, πάλι αυτόν θα βρούμε μπροστά μας.

Από αυτήν την άποψη η διέλευση του Ουρανού από τον Κριό μπορεί να είναι καταλυτική, όχι μόνον εξ αιτίας της πολικότητας αλλά και λόγω της ενεργοποίησης δύο τουλάχιστον «κρίσιμων» μοιρών που φαίνεται να συνδέονται με το όλο θέμα.

Στην σύγχρονη εποχή όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1947, όταν ύστερα από την πρώτη αναφορά περί Ιπτάμενων Δίσκων από τον πιλότο και -τι άλλο;- Κριό Kenneth Arnold, ακολούθησε η πολύκροτη «Υπόθεση Ρόσγουελ». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες (που ως είθισται διαψεύστηκαν από τις επίσημες αρχές των ΗΠΑ) αλλά και τις έρευνες των UFO-λόγων ένα διαστημόπλοιο συνετρίβη στη Γη (πιθανότατα στις 4/7/47) και ανάμεσα στα συντρίμμια του βρέθηκαν και τα πέντε πτώματα των επιβατών του.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστρολογική διερεύνηση της συντριβής υποδεικνύουν πως όντως κάτι ...περίεργο συνέβη στο Νέο Μεξικό εκείνον τον Ιούλιο.

Στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε στις 18 Ιουνίου, για τις συντεταγμένες του Roswell, ξεχωρίζει η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον 10ο οίκο και τον Λέοντα ενδεικτική μιας καταστροφής αλλά και μιας συγκάλυψης, ενώ επιπλέον είναι φανερά δύο πράγματα, που επιβεβαιώνουν το μυστήριο:

Πρώτον η ...επέλαση του Ουρανού (σε σύνοδο με τα Φώτα στους Διδύμους και τον 8ο οίκο) και δεύτερον η δραστική συμμετοχή του Ποσειδώνα στο Ζυγό (σε σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο). Μάλιστα η θέση του Ποσειδώνα στην 8η μοίρα του Ζυγού φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη σημασία, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από τα όσα ακολούθησαν περίπου είκοσι επτά χρόνια αργότερα.

Ανάλογης σπουδαιότητας φαίνεται να είναι και οι τελευταίες μοίρες του άξονα Κριού-Ζυγού όπου στον ίδιο χάρτη βρίσκονται ο Ωροσκόπος και ο αστρικός Άρης. Η αντίθεση τους (με την συμμετοχή του Δία) «συμφωνεί» στην εκδοχή ενός «διάσημου» ατυχήματος αλλά κρίνοντας πάλι από την συνέχεια, δεν είναι μόνον αυτό.


new_moon_roswell

Η όλη ιστορία του Roswell σχεδόν ξεχάστηκε, μέχρι που το 1978 ανασύρθηκε από τον φυσικό και UFOλόγο Stanton Friedman (Λέων γεννημένος στις 29/7/1934) σπέρνοντας έκτοτε τον... πανικό ανάμεσα στις τάξεις των fun του είδους.

Εκατοντάδες βιβλία, ταινίες ακόμη και συνέδρια έχουν γίνει για το Roswell και άκρη δεν έχει βγει ακόμη...

Εκτός φυσικά από αυτήν την εξαιρετικά διάσημη υπόθεση κυκλοφορούν και πολλές ακόμη, άλλες ιδιαίτερα πειστικές και άλλες ...φούσκες!

Την ίδια στιγμή η ΝΑΣΑ ενώ επισήμως παίρνει την comme il faut θέση του «δεν συμβαίνει τίποτα» αφήνει να διαρρέουν πληροφορίες και φήμες που αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού. Και παράλληλα όπως και άλλοι φορείς αναπτύσσει προγράμματα που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της επαφής με οποιαδήποτε μορφή εξωγήινης νοημοσύνης (SETI-.search for extraterrestrial intelligence).

Και ίσως η πιο διάσημη πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους «έξωθεν» πάρθηκε σαν σήμερα 16 Νοεμβρίου του 1974.

Το μήνυμα από το Αρεσίμπο


Ήταν ακριβώς 1:00 (AST) όταν από το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου στο Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο στάλθηκε προς το αστρικό σμήνος Messier 13 στον αστερισμό του Ηρακλή ένα κωδικοποιημένο μήνυμα με πληροφορίες για το ανθρώπινο είδος και την ζωή στη Γη, το DNA, τα χημικά στοιχεία κλπ. Κύριος συντάκτης του μηνύματος ήταν ο αστροφυσικός (και Δίδυμος στο ζώδιο) Frank Drake γεννημένος στις 28/5/1930

Θα ήταν περίεργο αν σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν ξεχώριζαν οι αστρολογικοί επικοινωνιακοί δείκτες. Το Μεσουράνημα στους Διδύμους αλλά και η γωνιακή Σελήνη στον Τοξότη παραπέμπουν ευθέως στον σκοπό και τον χαρακτήρα της εκπομπής του μηνύματος. Ανάλογες διαστάσεις έχει και η αντίθεση της «δημοσιογραφικής» Δήμητρας με τον Ωροσκόπο στην Παρθένο, ο οποίος με την σειρά του αποτυπώνει τον ηλεκτρονικό χαρακτήρα των πληροφοριών.

Επιπλέον, οι τέσσερις πλανήτες στον 3ο οίκο και τον Σκορπιό υποδηλώνουν την κρυπτογραφική-διερευνητική φύση του μηνύματος, με το ζώδιο να επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την σχέση του με τα συμπαντικά βάθη. Ο Ερμής και ο Άρης μάλιστα έχουν μια δεσπόζουσα θέση (ο πρώτος πάνω στην ακμή του οίκου και ο δεύτερος σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα), ενώ ο Ήλιος ως αστρικός κάνει μια ακριβέστατη σύνοδο με τον καινοτόμο Ουρανό στις εσχατιές του Ζυγού.

Και αξίζει να σταθούμε σε αυτό το τελευταίο αφού έχουμε σε αναλογία ένα είδος επανάληψης των αστρολογικών συνθηκών του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης πριν την συντριβή στο Roswell.

Γιατί στην σύγκριση των δύο συμβάντων είναι επίσης αξιοσημείωτη η θέση του Πλούτωνα στην 8η μοίρα του Ζυγού (σε σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό), εκεί δηλαδή όπου ήταν ο Ποσειδώνας το 1947.


arecibo_message

Όσον αφορά το ερώτημα αν το μήνυμα θα βρει αποδέκτες, με αυτά τα στοιχεία η απάντηση είναι καταφατική, με την διαφορά πως η αποκρυπτογράφηση του ενδέχεται να οδηγήσει σε πλήθος παρεξηγήσεων και -κάνοντας μια υπόθεση επιστημονικής φαντασίας- να αποτελέσει αφορμή για συγκρούσεις (ο Άρης σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Κρόνο).

Ο συμβολικός-ασαφής χαρακτήρας του μηνύματος διαφαίνεται βέβαια και από την δραστική συμμετοχή του Ποσειδώνα στον Τοξότη, ο οποίος σε αντίθεση με το Μεσουράνημα και σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο διεκδικεί επάξια τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς το αποτέλεσμα της εκπομπής.

Η γενική αίσθηση που αφήνει είναι πως για αλλού προορίζεται και αλλού θα φθάσει ή τουλάχιστον θα «πέσει» σε χέρια οντοτήτων που θα παρεξηγήσουν το περιεχόμενο του. Αν περνούσε αποκλειστικά από το χέρι του πλανήτη θα επρόκειτο για μια προσπάθεια χωρίς κανένα αποτέλεσμα αλλά η πλούσια συμμετοχή των υπόλοιπων πλανητών στο ωροσκόπιο της εκπομπής κάνει μια τέτοια πιθανότητα υπαρκτή μεν, αλλά όχι μοναδική.

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια θρησκευτικού τύπου μετάφραση, ανάλογη με αυτήν που υπάρχει στο σενάριο του Star Treck με το V-ger (Voyager) να γίνεται το όχημα της αναζήτησης των εξωγήινων για τον Δημιουργό τους, δηλαδή εμάς.

Η συνεισφορά του Δία (σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, σύνοδο με την Δήμητρα και αντίθεση με τον Ωροσκόπο) είναι σίγουρα πολλαπλασιαστική ως προς το πλήθος των αποδεκτών του μηνύματος αλλά και δηλωτική μιας θεολογικού τύπου ερμηνείας ή κάποιας άλλης που απλά δεν ...φανταζόμαστε!.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη απάντηση στο μήνυμα του Αρεσίμπο, η διέλευση του Ποσειδώνα από τους Ιχθύες τα αμέσως επόμενα χρόνια -και ιδιαίτερα την 8η μοίρα του ζωδίου- θα λειτουργήσει καταλυτικά, αποκαλύπτοντας συνάμα και ορισμένες πτυχές της υπόθεσης που παραμένουν κρυφές μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2015 και Φεβρουάριος 2016).

Ωστόσο, η ενεργοποίηση της 8ης μοίρας του Ζυγού από την αντίθεση του διελαύνοντα Ουρανού στον Κριό, ενδέχεται να είναι πολύ πιο άμεση και δραστική στα αποτελέσματα της. Μια «δεύτερη ευκαιρία θα υπάρξει όταν ο πλανήτης θα βρεθεί στο τέλος του ζωδίου (το 2017 περίπου) αλλά θα σταθώ περισσότερο στο άμεσα προσεχές μέλλον.

Στο «κόλπο» είναι βέβαια και ο Πλούτωνας, ο οποίος θα τετραγωνίσει την γενέθλια θέση του 1974, πάλι στην 8η μοίρα του Ζυγού.

Αυτό θα συμβεί στα τέλη του 2012, ενώ ο Ουρανός θα «πιάσει δουλειά» κυρίως το 2013.

Όπως κι αν έχει με βάση πάντα τα αστρολογικά δεδομένα, μέσα στα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να προκύψει ένας νέος γύρος στην υπόθεση εξωγήινοι κι αυτή δεν είναι παρά μια ακόμη διάσταση του «τρομερού» τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved