Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 14/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 14/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

14 Νοεμβρίου 1532 - Ο Πιζάρο καταλύει την αυτοκρατορία των Ίνκας

Pizarro_in_Lima_copy_copy

Μετά την ήττα του αδελφού του, Huáscar, ο Atahualpa αναπαυόταν στη Σιέρα του βόρειου Περού, κοντά στην Cajamarca, στα κοντινά ιαματικά λουτρά γνωστά σήμερα ως Baños del Inca (τα Λουτρά των Ίνκας). Μετά από πορεία για σχεδόν δύο μήνες για την Cajamarca, ο Πιζάρο και η δύναμή του μόλις 106 πεζοί και 62 ιππείς έφτασε και κίνησε τις διαδικασία για μια συνάντηση με τον Atahualpa. Ο Pizarro έστειλε τον Hernando de Soto, τον Vicente de Valverde και μια ντόπια διερμηνέα, τη Felipillo να προσεγγίσει τον Atahualpa στην κεντρική πλατεία της Cajamarca. Ο Atahualpa, ωστόσο, αρνήθηκε την ισπανική παρουσία στη γη του με σιγουριά ότι ήταν λιγότεροι από 200 Ισπανοί, σε αντίθεση με τους 80.000 στρατιώτες του. Η άρνηση του Atahualpa οδήγησε τον Pizarro και τη δύναμή του να επιτεθεί στους Ίνκας στη μάχη που έγινε γνωστή και ως Μάχη της Cajamarca. Ως γνωστό οι Ισπανοί έπιασαν αιχμάλωτο τον Atahualpa και παρόλο που εκπλήρωσε την υπόσχεση του γεμίσματος ενός δωματίου (7 μ επί 5 μ) με χρυσό και δύο με ασήμι ο Atahualpa καταδικάστηκε για τη δολοφονία του αδελφού του και ότι συνωμότησε εναντίον Πιζάρο και των δυνάμεών του και εκτελέστηκε με στραγγαλισμό το 1533. Ο Pizarro θέλησε να βρει έναν λόγο για την εκτέλεση του Atahualpa χωρίς να εξαγριώσει τους ανθρώπους που προσπαθούσε να υποτάξει. Ο αδελφός του Pizarro, Hernando de Soto ήταν αντίθετος στην εκτέλεση θεωρώντας ότι ήταν αδικία. Οι αντιρρήσεις του αφορούσαν τα αποδεικτικά στοιχεία που ήταν εντελώς ανεπαρκή και ήταν της άποψης ότι ο Pizzaro δεν είχε καμία αρμοδιότητα να καταδικάσει τον ντόπιο άρχοντα.

Αστρολογικά: Ουσιαστικά όλη η περίοδος της θλιβερής «εποποιίας» στον Νέο Κόσμο εντάσσεται στην επιρροή της σύνοδο Ουρανού και Ποσειδώνα στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη το 1479, η οποία όρισε περίπου 170 χρόνια ανάπτυξης και αναγέννησης για τους μεν (Ευρωπαίους) και απόλυτου μηδενισμού για τους δε (Αμερικανούς) .

Η εξαιρετικής αγριότητας γενοκτονία των ιθαγενών πληθυσμών από τους «χριστιανούς» κατακτητές δεν ήταν παρά η εκπεφρασμένη σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού, συνδυασμένη με το τυχοδιωκτικό πνεύμα του Τοξότη.

Όσον αφορά τις αστρολογικές συνθήκες της περιόδου όπου κατέρρευσε η αυτοκρατορία των Ίνκας, οπωσδήποτε η σύνοδος του Κρόνου με τον Ουρανού στον Καρκίνο, και η παρουσία του Πλούτωνα στις εσχατιές του Αιγόκερω έχουν πολλά να ...πουν, ιδιαίτερα όταν ο αστρικός Πλούτωνας σχηματίζει μια αντίθεση ακριβείας με τον τροπικό Ουρανό. Με τέτοιες συνθήκες στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, μια κατάλυση αυτοκρατορίας δείχνει απόλυτα ...φυσιολογική!

14 Νοεμβρίου 2003 -Ανακαλύπτεται ο πλανήτης-νάνος Sedna

Nasasedna_copy

Οι αστρονόμοι Michael E. Brown, Chad Trujillo, και ο David L. Rabinowitz ανακάλυψαν τον 90377 Sedna, ένα Trans-Neptunian αντικείμενο. Θεωρείται ότι είναι «σχεδόν σίγουρα» ένας πλανήτης - νάνος, αν και η Διεθνής Αστρονομική Ένωση δεν το έχει επισήμως ορίσει. Έχει περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους του Πλούτωνα. Η Φασματοσκοπία αποκάλυψε ότι η σύνθεση της επιφάνειας της Σέντνα είναι παρόμοια με εκείνη ορισμένων άλλων trans-Neptunian αντικειμέων που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ένα μείγμα από νερό, το μεθάνιο και παγωμένο άζωτο με θολίνες. Η επιφάνειά της είναι μία από τις πιο κόκκινες στο Ηλιακό Σύστημα. Έχει εξαιρετικά μεγάλη και επιμήκη τροχιά, κάνοντας περίπου 11.400 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή από τον Ήλιο. Ο αστρονόμος Michael E. Brown, που ανακάλυψε και τους πλανήτες - νάνους Έρις, Haumea και Makemake, πιστεύει ότι είναι το πιο σημαντικό επιστημονικό trans-Neptunian αντικείμενο που βρέθηκε μέχρι σήμερα καθώς η κατανόηση στην ασυνήθιστη τροχιά του είναι πιθανό να αποφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και την πρώιμη εξέλιξη του Ηλιακού Συστήματος.

Αστρολογικά: Η μυθολογική Sedna είναι μια γοργόνα που ζει στα βάθη των ωκεανών και ψυχολογικά σχετίζεται άμεσα με τα περιεχόμενα του συλλογικού ασυνείδητου. Επιπλέον, με βάση το μυθολογικό μοτίβο της έχουν αποδοθεί ιδιότητες θυματοποίησης αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη το κατά πόσον ισχύει κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι πως η Sedna βρέθηκε σε περίοδο εκλείψεων (ανάμεσα σε μια Σεληνιακή και μια Ηλιακή), ενώ την ημέρα της ανακάλυψης της βρισκόταν στην 18η μοίρα του Ταύρου. Από τις όψεις της ημέρας ξεχωρίζουν το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη, τον Δία και την Αφροδίτη (εξοδική) και το ανοικτό τετράγωνο Ερμή-Ουρανού.

14 Νοεμβρίου 1979 - Γεννήθηκε η Ραλλία Χρηστίδου

6e62dfd9-6537-4e40-bd08-ff9507ac3ee3_copy

Η Ραλλία Χρηστίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα από την Κοκκινιά του Πειραιά.
Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο, από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια. Έπτά χρόνια πριν, έγινε δεκτή στην τηλεοπτική Μουσική Ακαδημία του ΑΝΤ1, Fame Story όπου ξεχώρισε και εντυπωσίασε για τις φωνητικές τις δυνατότητες. Μετά τη λήξη του Fame Story, πραγματοποίησε μια σειρά live εμφανίσεων με το σχήμα FAME STORY LIVE σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μάνο Πυροβολάκη, Γιάννη Κότσιρα, Μανώλη Φάμελλο, Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λάκη Παπαδόπουλο και άλλους.

Αστρολογικά: Σκορπίνα με Σελήνη στην Παρθένο και όπως έχει δηλώσει η ίδια τον Ωροσκόπο της στον Ζυγό διακρίνεται από ένα ριζοσπαστικό πνεύμα, την πειραματική διάθεση και τις ιδιαίτερες αναζητήσεις μιας συνόδου ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ουρανό.

Η καλλιτεχνική της ιδιότητα απορρέει από την δραστική επιρροή του Ποσειδώνα, ο οποίος σχηματίζει ένα καταλυτικό τ-τετράγωνο με το αστρικό Μεσουράνημα, την τροπική Σελήνη και τον αστρικό Ωροσκόπο και επιπλέον μια «κρυφή σύνοδο με τον Ήλιο.

«Καταδικασμένη» να πετύχει σε οτιδήποτε απευθύνεται στο κοινό, έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της γωνιακής Δήμητρας στον Κριό σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο. Η διαφορετικότητα είναι το βασικό αίτημα τόσο της συγκεκριμένης Δήμητρας, όσο και του Ουρανού, ένα στοιχείο που βγαίνει προς τα έξω όσο ...επιτρέπει ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο. Τα ανάλογα ισχύουν και για τις χαρούμενες ή επιπόλαιες πλευρές των τετραγώνων του Δία με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Τοξότη. Γενικός «δερβέναγας» του ωροσκοπίου της Ραλλίας, ο πλανήτης του απόλυτου κρατάει γερά τα ηνία αφήνοντας τους υπόλοιπους να δράσουν ελεύθερα μέχρι να έρθει η ώρα των αποφάσεων. Τότε «διατάζει» και δεν σηκώνει ...κουβέντα! Παράλληλα προδιαθέτει σε μια τουλάχιστον κρίσιμη καμπή και μεταστροφή στην ζωή της Ραλλίας που χρονολογικά τοποθετείται γύρω στο 2015-16.

Όσο για την Σελήνη και τον Κρόνο στην Παρθένο και τον 12ο οίκο πέρα από την εργασιομανή διάσταση τους είναι ενδείξεις μιας ιδιαίτερης επιλογής στην διατροφή και τον τρόπο ζωής γενικότερα.

rallia_copy

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved