2η προδημοσίευση του βιβλίου "Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας"

Η δεύτερη προδημοσίευση του νέου βιβλίου "Το σταυροδρόμι της αστρολογίας" του συγγραφέα-ερευνητή Γιάννη Ριζόπουλου, από τις εκδόσεις Ερεχθηίδας.

2η προδημοσίευση του βιβλίου "Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας"

Το βιβλίο θα πρωτοπωληθεί στο Αστρολογικό Συνέδριο του συλλόγου "ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ", που θα γίνει στις 12 & 13 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο ΔΑΪΣ και θα παρουσιαστεί σε ειδική συνέντευξη τύπου.


του Γιάννη Ριζόπουλου

20100627_John_Rizopoulos02JPEG

2η Προδημοσίευση

"Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας"

Η σύνθεση αστρικού και τροπικού ζωδιακού

Θεωρία και παραδείγματα

Tο «μαγικό» στοιχείο της Συνθετικής μεθόδου είναι ότι έχει εμφανή αποτελέσματα στην συντριπτική πλειοψηφία των ωροσκοπίων.

Αντζελίνα Τζολί

Ο διάβολος στο κορμί της...

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα της Αντζελίνα Τζολί, αστρολογικά δεν υπάρχει τίποτε το ...παράδοξο. Η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στον άξονα 5ου-11ου οίκου ορίζει το γενικό πλαίσιο μιας αμφιφυλικής τάσης, μέσα στο οποίο βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται οι «Ουράνιοι» πειραματισμοί και τα πάθη του Πλούτωνα.


Ο πλανήτης της αναζήτησης του απόλυτου σχηματίζει έντονες όψεις με τη Σελήνη, τον Άρη (αντιθέσεις) και την αστρική Αφροδίτη (τετράγωνο), ενώ ως αστρικός κάνει ένα επιπλέον τετράγωνο με τον Ήλιο, συνδέοντας εκτός των άλλων τον άξονα 5ου-11ου (ερωτικές σχέσεις) με τον 3ο (συγγενικά πρόσωπα). Το σεξ για την Αντζελίνα είναι ...τρόπος ζωής και επειδή αυτό «εκπέμπεται» προς κάθε κατεύθυνση, είναι λογικό να ...στοιχειώνει τα όνειρα ανδρών και γυναικών.

Πέρα από αυτό ο έντονος Πλούτωνας έχει αφήσει τα σημάδια του στο κορμί της. Η ιστορία ξεκίνησε από τότε που στην εφηβεία της χαρακωνόταν μεθυσμένη από τη θέα του αίματος και συνεχίστηκε με τα δεκάδες τατουάζ επί παντός ...επιστητού. Τόνοι μέηκ απ έχουν επιστρατευθεί για να καλύψουν εικόνες σύμβολα και αριθμούς στα γυρίσματα γυμνών ή ημίγυμνων σκηνών.

Ακόμη πιο παραστατική για τα δεδομένα του Πλούτωνα ήταν η αμοιβαία «συμφωνία αίματος» που είχε κάνει με το δεύτερο σύζυγο της-και Λέοντα- Μπίλι Μπομπ Θόρτον. Ο καθένας τους φορούσε στο λαιμό ένα μικροσκοπικό φιαλίδιο που περιείχε το αίμα του άλλου...

Ο Ποσειδώνας

Η καλλιτεχνική της υπόσταση, αρχικά φαίνεται να οφείλει πολλά στην αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα, ωστόσο η θέση τους στον 11ο και τον 5ο οίκο αντίστοιχα, δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτική μιας διεθνούς καριέρας αλλά περισσότερο μιας γενικής προδιάθεσης. Αντίθετα, για το ίδιο θέμα οι αστρικές θέσεις του Μεσουρανήματος, του Δία και της Σελήνης στους Ιχθύες ...βγάζουν μάτι.

Φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντίθεση που σχηματίζει ο αστρικός Ποσειδώνας με τη Δήμητρα στο 10ο οίκο. Προσωπικά θα προτιμούσα η ανοχή της όψης να είναι πιο μικρή (προσεγγίζει τις 5 μοίρες) αλλά έστω κι έτσι δεν παύει να χρωματίζει την καριέρα της Αντζελίνας με τις ιδιότητες του άρχοντα των τεχνών. Η σύνδεση 5ου-10ου οίκου που προκύπτει από αυτήν την ίδιο-συναστριακή σχέση περιγράφει αρκετά παραστατικά τη μεγάλη σημασία που έχουν για την ίδια τόσο τα παιδιά, όσο και οι ερωτικές της φαντασιώσεις.

*******

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος, αποτελεί πεδίο εφαρμογής της «ιδιοσυναστρίας» σε αυτήν την πρώτη έκδοση.

Ελλάδα-Το ωροσκόπιο της ανεξαρτησίας

Όμως το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στην 6η μοίρα των παρορμητικών έχει δυστυχώς κι άλλες συνέπειες σε εθνικά κυρίως θέματα, κάτι που αστρολογικά μπορεί να εξηγηθεί επαρκώς με τη χρήση της ιδιοσυναστρίας στο ωροσκόπιο της Ελλάδας.


Πιο συγκεκριμένα το αστρικό τετράγωνο Δία-Πλούτωνα «πέφτει» πάνω στον τροπικό Άρη στον 7ο οίκο (στον Τοξότη). Και μπορεί βέβαια η σύνοδος Άρη-Δία να δημιουργεί μια φρενίτιδα ενθουσιασμού και έναν αέρα νίκης, όμως πολύ συχνά ο Πλούτωνας, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των «Μεγάλων Δυνάμεων» και του διεθνούς κεφαλαίου, έχει διαφορετική άποψη.


Ο Άρης που βασικά ευθύνεται για τις διαρκείς «τριβές» η εχθροπραξίες με όλους σχεδόν τους ...αγαπητούς μας γείτονες συμπαρασύρει μαζί του και τη Σελήνη (σαν να λέμε, το λαό αυτής της χώρας) με την οποία όπως ήδη σημείωσα κάνει μια ...ωραιότατη αντίθεση.


Οικονομία, πολιτική και διεθνείς σχέσεις μπλέκονται μεταξύ τους και όπως έχει δείξει η ιστορία το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αναίμακτο.

Πρακτικά κάθε τροπική διέλευση πλανήτη από τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών, απειλεί να ενεργοποιήσει το γενέθλιο Άρη και να βάλει μπροστά την ...πολεμική μηχανή.


Ο μαιτρ αυτών των ενεργοποιήσεων είναι ο Πλούτωνας. Και στις δύο περιπτώσεις, που κινήθηκε σε αυτήν την περιοχή οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Η πρώτη ήταν το 1922 (στον Καρκίνο) και η δεύτερη το 1974 (στο Ζυγό).

*******

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved