Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 9/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 9/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

9 Νοεμβρίου 1866: Το ολοκαύτωμα στο Αρκάδι

800px-Arkadi_monastery

Η Ιερά Μονή Αρκαδίου είναι μια ιστορική Μονή στην Κρήτη που ιδρύθηκε γύρω στον 12ο αιώνα, επί του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αρκάδιου από τον οποίο πήρε το όνομα. Οι Κρήτες επαναστάτες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Αρκάδι από τις 3 Μαρτίου του 1866 και ήδη το Νοέμβριο αριθμούσαν 259 πολεμιστές και 705 γυναικόπαιδα. Στις 24 Σεπτεμβρίου έφτασε ο συνταγματάρχης Κορωναίος με λίγους εθελοντές και ανακηρύχθηκε αρχηγός. Ο Κορωναίος έκρινε ότι η τοποθεσία ήταν ακατάλληλη για άμυνα, όμως ο Ηγούμενος της Μονής, Γαβριήλ δεν ήθελε να την εγκαταλείψει. Έτσι προχώρησε σε αμυντικές προπαρασκευές, εγκατέστησε ως φρούραρχο τον ανθυπολοχαγό Ι. Δημακόπουλο και μετέβη στις επαρχίες για στρατολόγηση πολεμιστών. Ο τουρκικός στρατός, αποτελούμενος από 6.000 πεζούς, 200 ιππείς, 1.200 Αλβανούς και υποστηριζόμενος από τριάντα κανόνια, υπό τον Μουσταφά Ναϊλή Πασά εξεστράτευσε εναντίον της Μονής. Παράλληλα, ζήτησε από τον ηγούμενο Γαβριήλ να παραδοθεί. Η απάντηση ήταν αρνητική. Η επίθεση ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου. Στις μάχες διακρίθηκαν οι: Δημακόπουλος, Σπύρος Ολύμπιος, Κούβος, Δενιανάκης, Γαληνάκης. Τη δεύτερη όμως ημέρα η εξωτερική γραμμή άμυνας διασπάται, σκοτώνεται ο Ηγούμενος Γαβριήλ και οι Τούρκοι εισέρχονται στον περίβολο της Μονής. Εξαντλημένοι και με βέβαιη την αιχμαλωσία και όλα τα συνακόλουθα, ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης από το χωριό Άδελε του Ρεθύμνου κλείνεται μαζί με άλλους πολεμιστές και γυναικόπαιδα στην πυριτιδαποθήκη. Η πυροδότηση των βαρελιών με το μπαρούτι προκάλεσε την καταστροφή της Μονής και το θάνατο πολλών Ελλήνων αλλά και Τούρκων εισβολέων. Ο κρότος λέγεται ότι ακούστηκε μέχρι το Ηράκλειο. Μετά την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης ο Ι. Δημακόπουλος συνέχισε να μάχεται κατά των Τουρκαλβανών στον περίβολο της Μονής. Ο ίδιος αποφάσισε να παραδοθεί στον τακτικό τουρκικό στρατό, όταν έλαβε εγγυήσεις για την ζωή των τελευταίων υπερασπιστών που μάχονταν μέσα από τα ερείπια. Ωστόσο, την επομένη εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό τόσο αυτός όσο και οι περισσότεροι αιχμάλωτοι.

Αστρολογικά: Όταν η ενέργεια μιας αντίθεσης Άρη-Δία συνδυάζεται με τον Ουρανό το εκρηκτικό μείγμα που προκύπτει μπορεί να ξεπεράσει κάθε φαντασία. Αυτό συνέβη και στις 9 Νοεμβρίου του 1866 (21 με το νέο ημερολόγιο) αφού οι δύο πλανήτες «έπεσαν» στην αστρική τους εκδοχή πάνω στον τροπικό Ουρανό στον Καρκίνο.

Όσον αφορά γενικότερα την Κρητική επανάσταση του 1866 φαίνεται πως ήταν μια από τις συνέπειες του τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον Κριό.

9 Νοεμβρίου 1938: Η «Νύχτα των κρυστάλλων»

1938_Interior_of_Berlin_synagogue_after_Kristallnacht_copy

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, επίσης γνωστή με τις ονομασίες «Νύχτα του Σπασμένου Γυαλιού», «Reichskristallnacht», «Pogromnacht» και «Novemberpogrome» ήταν ένα πογκρόμ ή καλύτερα μια σειρά επιθέσεων εναντίον των Εβραίων σε όλη τη ναζιστική Γερμανία καθώς και σε περιοχές της Αυστρίας από τις 9 έως 10 Νοεμβρίου 1938. Εβραϊκά σπίτια λεηλατήθηκαν, όπως επίσης και καταστήματα, πόλεις και χωριά καθώς οι SA Stormtroopers μαζί με πολίτες κατέστρεφαν κτίρια με βαριοπούλες. Περίπου 1.668 συναγωγές λεηλατήθηκαν και 267 πυρπολήθηκαν. Στη Βιέννη μόνο καταστράφηκαν 95 συναγωγές και ευκτήριοι οίκοι. Το έναυσμα των επιθέσεων ήταν η δολοφονία του Γερμανού διπλωμάτη Ernst vom Rath από τον Herschel Grynszpan, ένα Γερμανο-Πολωνό Εβραίο, γεννημένο στο Παρίσι. Η Νύχτα των Κρυστάλλων ακολουθήθηκε από την περαιτέρω οικονομική και πολιτική δίωξη των Εβραίων και θεωρείται από τους ιστορικούς ως μέρος της ευρύτερης φυλετικής πολιτικής της ναζιστικής Γερμανίας και η αρχή της Τελικής Λύσης και του Ολοκαυτώματος.


Αστρολογικά: Η Σεληνιακή έκλειψη της 7ης Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού φαίνεται πως ήταν εκείνη που για μια ακόμη φορά «ανασάλεψε το ξανθό κτήνος». Για τις συντεταγμένες του Βερολίνου ο αστρικός Ωροσκόπος έπεσε πάνω στον Πλούτωνα στον 12ο οίκο υποδηλώνοντας μια σειρά υπονομευτικών πράξεων με σκοτεινά κίνητρα. Η εμπλοκή του Ουρανού με τα Φώτα στον άξονα 10ου-4ου οίκου υποδαύλισε τις ακραίες πρακτικές του όχλου και των Ναζιστών ηγετών, ενώ η με πολλούς τρόπους συμμετοχή του γωνιακού Δία (ιδίως το τετράγωνο του με την Δήμητρα) ευθύνεται για την τεράστια έκταση του πογκρόμ και την συμμετοχή σε αυτό πλήθους «αγανακτισμένων πολιτών». Ωστόσο το αστρολογικό «μυστικό» της ωμής βίας που απλώθηκε σε όλη την Γερμανική επικράτεια αλλά και την Αυστρία ήταν το «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Άρη στον Ζυγό με τον αστρικό Πλούτωνα στον Καρκίνο, μια όψη που πρακτικά βάζοντας και στο παιχνίδι τον Κρόνο στον Κριό λειτούργησε ως τ-τετράγωνο. Ο αστρικός Πλούτωνας στον Καρκίνο ήταν εξ άλλου -αν όχι ο κύριος- ένας από τους βασικούς υποκινητές των ναζιστικών εγκλημάτων κατά των Εβραίων και άλλων κοινωνικών ομάδων τα χρόνια που ακολούθησαν.

9 Νοεμβρίου 1989: Η πτώση του Τείχους

Thefalloftheberlinwall1989

Πριν από την ανέγερση του Τείχους (το Αντιφασιστικό Προστατευτικό Προπύργιο όπως το ονόμαζε η τότε κυβέρνηση) 3,5 εκατομμύρια Ανατολικογερμανοί παρέκαμψαν τους περιορισμούς του Ανατολικού Μπλοκ και αυτομόλησαν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πολλοί πέρασαν τα σύνορα από το Ανατολικό Βερολίνο στο Δυτικό, από όπου θα μπορούσαν να ταξιδέψουν προς τη Δυτική Γερμανία ή άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μεταξύ 1961 και 1989 το Τείχος εμπόδισε σχεδόν όλους τους μετανάστες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​περίπου 5.000 άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών από τους φύλακες ή τα ηλεκτροφόρα σύρματα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200​​. Το 1989, συνέβη μια ριζοσπαστική σειρά από πολιτικές αλλαγές στο Ανατολικό Μπλοκ που σχετίζονταν με την απελευθέρωση των αυταρχικών συστημάτων του και τη διάβρωση της πολιτικής εξουσίας στις προ-σοβιετικές κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Μετά από αρκετές εβδομάδες πολιτικής αναταραχής, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου 1989 ότι όλοι οι πολίτες της ΛΔΓ μπορούσαν να επισκεφτούν τη Δυτική Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο. Τα πλήθη των ανατολικο-Γερμανών πέρασαν και ανέβηκαν στο Τείχος, ενωμένοι με τους δυτικο-Γερμανούς της άλλης πλευράς σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, το γεμάτο ευφορία πλήθος έσπαγε κι έπαιρνε κομμάτια του Τείχους, ως σουβενίρ. Η κυβέρνηση αργότερα χρησιμοποίησε βιομηχανικό εξοπλισμό για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο κομμάτι του. Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου άνοιξε το δρόμο για την επανένωση της Γερμανίας, η οποία τυπικά ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1990.


Αστρολογικά: Το Τείχος του Βερολίνου «έζησε» περίπου έναν ...Κρόνο αφού υψώθηκε στις 13/8/1961 και έπεσε 28 χρόνια μετά με τον πλανήτη να βρίσκεται και στις δύο περιπτώσεις στον Αιγόκερω. Η σύνοδος του με τον Δία στο ζώδιο της εξουσίας το 1961 όρισε πρακτικά μια 20ετή περίοδο κατά την διάρκεια της οποίας το κεντρικό παγκόσμιο ζήτημα ήταν ο Ψυχρός πόλεμος και η μάχη για την παγκόσμια επιρροή των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Το Τείχος ήταν το σύμβολο αυτού του πολέμου. Το 1981 έγινε η επόμενη σύνοδος των δύο πλανητών στο Ζυγό και για τα επόμενα 20 χρόνια το θέμα των παγκόσμιων ισορροπιών πήρε άλλες διαστάσεις και οι δύο υπερδυνάμεις στράφηκαν προς μια κατεύθυνση συνεννόησης και συνδιαλλαγής, με την ΕΣΣΔ τελικά να διαλύεται ειρηνικά..

Στον χάρτη της 9ης Νοεμβρίου του 1989 ξεχωρίζουν οι αντιθέσεις του Δία με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω αλλά και η διευκολυνόμενη αντίθεση Ουρανού-Δήμητρας-Άρη, ενδεικτική μιας δραστικής αλλαγής.

Σε σχέση με τον «γενέθλιο» χάρτη του Τείχους οι πλανητικές διελεύσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν την λειτουργικότητα του ως αστρικού, αφού το άνοιγμα των συνόρων στο Βερολίνο έγινε με τον διελαύνοντα Ουρανό να κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο αστρικό Κρόνο και τον διελαύνοντα τροπικό Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον γενέθλιο αστρικό.

Για την ιστορία οι πρώτοι που πέρασαν από τον ανατολικό στον δυτικό τομέα του Βερολίνου ήταν η Annemarie Reffert με την κόρη της στις 21:15 Κι αν αναρωτιέστε τι ζώδιο είναι η απάντηση είναι σχεδόν αυτονόητη: Κριός!

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved