Άρης για να γουστάρεις!

Καιρό είχες να ζήσεις τέτοιο… έπος στους ουρανούς!

Άρης για να γουστάρεις!

Ο φίλος σου ο Άρης την ίδια στιγμή που ακονίζει τα νύχια του για την αντιπαράθεση με τον Κρόνο (τετράγωνο), σχηματίζει και δύο «κρυφές» -όπως τις λέω- αντιθέσεις, την μια με τον αστρικό Ουρανό στον Κριό και την άλλη με τον τροπικό Ποσειδώνα στους Ιχθύς, κρατώντας για τον ίδιο την αστρική του εκδοχή.

Και βέβαια όσον αφορά τις εξελίξεις σε συλλογικό επίπεδο, από την στιγμή που όλα σχεδόν τα «θηρία» είναι στην αρένα, μπορεί να προκληθεί ανυπολόγιστη ζημιά. Όμως σε προσωπικό επίπεδο, ένας τέτοιος Άρης δεν είναι ο «μπαμπούλας» σου αλλά το κίνητρο που δεν είχες, η ευκαιρία σου να κάνεις «το κάτι παραπάνω» στην ζωή σου, έστω κι αν η αφορμή που θα σου δοθεί ανήκει στην σφαίρα των «ανεπιθύμητων» εξελίξεων. Είναι Άρης για να γουστάρεις!

Ο Κρόνος, ο Ουρανός κι ο Ποσειδώνας αρματώνονται σε γη ουρανό και θάλασσα, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Ε, και; Εσύ έχεις το δικό σου σχέδιο, φέρεις την σφραγίδα του δημιουργού που ξέρει να μετουσιώνει την κάθε πίεση μετατρέποντας την σε κάτι θαυμαστό. Κι αν είναι να διαλέξεις ένα πεδίο δράσης προνομιακό για σένα, δεν έχεις παρά να βουτήξεις στα νερά της γνώσης, να μυηθείς στα μυστήρια που ακόμη κρύβονται μέσα σου. Μάθε, ψάξε, μέτρα!

Εδώ και αρκετό καιρό οι εξελίξεις σε έχουν κολλήσει στον τοίχο κι εσύ πιάνεσαι από τους έρωτες σου ή κλείνεσαι στον μικρόκοσμο σου. Ελπίζεις ότι θα υπερβείς την έξωθεν μιζέρια ζώντας μέσα στο προστατευμένο –έτσι νομίζεις- κουκούλι σου. Αυτό όμως έχει νόημα μόνον αν παράλληλα κτίζεις το οπλοστάσιο σου. Και μην πάει ο νους σου σε κανόνια και τουφέκια μόνον, σου γράφω κυρίως για το πνευματικό σου οπλοστάσιο, αυτό που σε κάνει άτρωτο στις μικρότητες και τις ακρότητες. Αυτό που διαθέτει σωστά ζυγισμένα την ορθή κρίση σου, τις ανθρωπιστικές αξίες σου και το συναίσθημα σου. Αυτό που έχει για πυρήνα την Αλήθεια σου. Κι αν με ρωτάς ποια είναι αυτή η… κυρία, απευθύνσου στην καρδιά σου γιατί εκεί κρύβεται.

Πόσο έχεις δουλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση; Πόσο έχεις ξεφύγει από τον «μέσο όρο» του Ανθρωπάκου που ζει μέσα στο Πλατωνικό Σπήλαιο; Που κοντόφθαλμα αρνείται να βγει στο φως και νοιάζεται μόνον για αυτό που θεωρεί ως το συμφέρον του; Που πάντα βρίσκει ελαττώματα στους άλλους, που τους κατηγορεί και χαίρεται με την αποτυχία τους; Που τρέφεται αποκλειστικά και μόνον με πνευματικά σκουπίδια; Που ψάχνει απεγνωσμένα να βολευτεί σε μια «ασφαλή» σκλαβιά;

Πόσο έχεις χειραφετηθεί από τον κατώτερο εαυτό σου; Και για να έρθουμε στα δικά μας, αυτός ο Ανθρωπάκος είναι που ψάχνει μονίμως για μια θετική αστρολογική πρόβλεψη, ασκούμενος στην μοιρολατρία του.

«Τι λέει ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας;» ρωτά και ξαναρωτά, χωρίς να του περνά ούτε μια στιγμή η ιδέα ότι ο κάθε πλανήτης λειτουργεί και δρα στο επίπεδο που του ορίζουμε. Κι αν συμπεριφέρεται «άγαρμπα», απλά βρίσκει και τα κάνει.

Αδημονεί ο Ανθρωπάκος για την στιγμή που θα γυρίσει ο τροχός και οι ουρανοί θα τον λούσουν με την ευλογία τους. Μα οι ουρανοί δεν ευλογούν τους ανθρώπους που ζουν σαν τυφλοπόντικες. Το πολύ-πολύ να τους βρουν μια ντουζίνα γαιοσκώληκες παραπάνω.

Αυτό είναι που θέλεις;

Βγες από το κοπάδι της μετριότητας, αυτό είναι το επίκαιρο μήνυμα των ουρανών. Γίνε ενεργός πολίτης, πρώτα απ’ όλα για σένα τον ίδιο. Και να γιατί:

Οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή σου προκόβουν επάνω στις μικρές που έχουν προηγηθεί. Αυτές που σε κάνουν να νοιώθεις πιο ελεύθερος στην οικογένεια σου, στην σχέση σου, στην κοινωνία που ζεις. Αυτές που δικαιολογούν απόλυτα την Ανθρώπινη ιδιαιτερότητα σου να προοδεύεις, με όχημα την πνευματικότητα σου. Να αναγνωρίζεις την διαφορετικότητα, χωρίς να την επιβάλλεις ή να σου την επιβάλλουν. Να μπορείς να συνθέτεις τα αντίθετα. Να μην ξεπουλιέσαι.

Και το ερώτημα είναι αν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα γιατί σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύεις να «διαμελιστείς» στην διελκυστίνδα των αντιθέτων, να χάσεις το κέντρο σου, να πέσεις θύμα του ενός ή του άλλου άκρου ή όπως συνηθίζεται να λέγεται «να φανείς άτυχος».

Όμως στην πραγματικότητα την τύχη σου την κτίζεις, όπως ακριβώς και την ατυχία σου. Την κτίζεις ακολουθώντας την αλήθεια σου, που ξέρεις ότι διαφέρει παρασάγγας από την αλήθεια ενός τυφλοπόντικα. Καλή είναι η «σκανδαλώδης» τύχη αλλά το θέμα είναι τι κάνεις όταν δεν την έχεις. Σταυρώνεις τα χέρια και υποβιβάζεις τον εαυτό σου σε πειθήνιο όργανο της μοίρας; Τον καταδικάζεις στην συμφορά; Όχι βέβαια… Κι εδώ είναι που θα «μετρήσει» η αποκεκαλυμμένη αλήθεια σου.

Μπορεί λοιπόν η σχέση σου να βρεθεί σε κρίση, μπορεί τα οικονομικά σου να βουλιάξουν, μπορεί να χάσεις την δουλειά σου, μπορεί, μπορεί… Κι αν κάτι απ’ όλα αυτά σου συμβεί για πρώτη φορά, σίγουρα θα πονέσει παραπάνω.

Όμως, αν ακολουθείς την αλήθεια σου, μην φοβάσαι τίποτα. Το ίδιο το σύμπαν –αυτό που αποκαλείς τύχη- θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την θέση σου. Θα σου στερήσει αυτό που σε κράταγε εγκλωβισμένο, θα σε λούσει με περισσότερο φως. Θα ανάψει την δημιουργική σου σπίθα. Έχε πίστη λοιπόν και μην δειλιάσεις.

Το πιο «μοιραίο» στην ζωή σου είναι το να εξελίσσεσαι.

Συνήθως η ίδια η ζωή με τα σημάδια της σου δίνει να καταλάβεις ότι ήρθε η στιγμή να στρίψεις το τιμόνι της ζωής σου περνώντας από την αδράνεια στην δράση. Αν όμως εσύ σφιχταγκαλιάζεις τους φόβους και τα απωθημένα σου, όπως ο ναυαγός μια σανίδα σωτηρίας, τότε θα βρεθείς εκεί που θα σε πάει το κύμα. Και μακάρι να είσαι τόσο τυχερός ώστε να βρεις το νησί σου, χωρίς να προσπαθήσεις, να ξέρεις όμως ότι από την στιγμή που δεν έχεις λόγο στην νέα πορεία σου, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.

Διάβασε επίσης:

Τι θα φέρει ο Άρης στον Ζυγό στην Ελλάδα;

Tarot Facts Οκτωβρίου: Η αποκαλυπτική κάρτα του μήνα για το ζώδιό σου

Astroquotes Οκτωβρίου: Η φράση-κλειδί που δείχνει πώς θα κυλήσει ο μήνας σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved