Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 3/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 3/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

3 Νοεμβρίου 1986: ΗΠΑ - Στην δίνη του σκανδάλου Ιράν-Κόντρας

Reagan_meets_with_aides_on_Iran-Contra

Η υπόθεση Ιράν-Contra, που αναφέρεται επίσης ως Irangate, Contragate ή το Ιράν-Κόντρας-Gate, ήταν ένα πολιτικό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ρέιγκαν, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρόεδρος διευκόλυναν κρυφά την πώληση όπλων στο Ιράν, που ήταν σε εμπάργκο. Το σκάνδαλο ξεκίνησε ως μια επιχείρηση για την απελευθέρωση Αμερικανικών ομήρων που κρατούνταν από τρομοκρατικές ομάδες με ιρανικούς δεσμούς. Ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ήλπιζαν ότι οι πωλήσεις όπλων θα εξασφάλιζαν την απελευθέρωση των ομήρων και θα επέτρεπαν στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τη χρηματοδότηση των Κόντρας στη Νικαράγουα γιατί σύμφωνα με την τροποποίηση Boland, περαιτέρω χρηματοδότηση των Κόντρας από την κυβέρνηση είχε απαγορευθεί από το Κογκρέσο. Το σχέδιο ήταν να μεταφέρει το Ισραήλ όπλα προς το Ιράν, και στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα ανεφοδίαζαν το Ισραήλ και να λάμβαναν από αυτό την πληρωμή. Η ιρανοί παραλήπτες υποσχέθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουν την απελευθέρωση των έξι ομήρων των ΗΠΑ, οι οποίοι κρατούνταν από τη Λιβανική σιιτική ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ, που με τη σειρά της ήταν συνδεδεμένη με το Στρατό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Οι περισσότερες προσαρμογές του σχεδίου επινοήθηκαν από τον Αντισυνταγματάρχη Oliver North του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στα τέλη του 1985. Ενώ ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν υποστηρικτής των Contras, δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο ίδιος ενέκρινε την εκτροπή των κεφαλαίων που συγκεντρώνονταν από τις ιρανικές πωλήσεις όπλων προς αυτούς. Παρά ταύτα, χειρόγραφες σημειώσεις του Υπουργού Άμυνας Caspar Weinberger δείχνουν ότι Ρέιγκαν είχε επίγνωση της μεταφοράς των ομήρων από το Ιράν, καθώς και την πώληση των Hawk και πυραύλων TOW. Ο Oliver North, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, έγραψε σε ένα βιβλίο του: «Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν γνώριζε και ενέκρινε πολλά για το τι γινόταν τόσο με την ιρανική πρωτοβουλία όσο και με τις διάφορες προσπάθειες για λογαριασμό των Κόντρας και λάμβανε τακτική και λεπτομερή ενημέρωση για τα δύο.».


Αστρολογικά: Οι αποκαλύψεις για το «αλισβερίσι» της CIA με το Ιράν και τους Κόντρας έγιναν ύστερα από δύο εκλείψεις στον άξονα Ζυγού-Κριού και στην Ηλιακή της 3ης Οκτωβρίου ο διελαύνων Άρης στον Αιγόκερω «στόχευσε» κατ’ ευθείαν στον γενέθλιο Πλούτωνα των ΗΠΑ στον 2ο γενέθλιο οίκο. Και στους τρεις χάρτες (δύο των εκλείψεων και ένας της ημέρας) η παρουσία του Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο φαίνεται πως πίσω από το ...παραβάν κρύβονταν ο Ουρανός στον Τοξότη που στο ωροσκόπιο της Ηλιακής έκλειψης για τις συντεταγμένες της Ουάσινγκτον σχημάτισε ένα «κρυφό» τ-τετράγωνο με τα Φώτα και τον Δία. Οι πωλήσεις όπλων προς το Ιράν είχαν ξεκινήσει το 1981 με την είσοδο του πλανήτη στο ζώδιο και σε μια φάση -όσον αφορά τον Ουρανό- αστρολογικά ανάλογη με εκείνη του πολέμου στο Βιετνάμ, όπου ο Ουρανός ήταν περίπου 90 μοίρες πίσω, στο μέσον της Παρθένου.

3 Νοεμβρίου 1945: Γεννήθηκε ο Gerd Müller

450px-BOMBERGERDMUELLER
Με εθνικά ρεκόρ των 68 γκολ σε 62 διεθνείς εμφανίσεις, 365 γκολ σε 427 αγώνες της Bundesliga και τα διεθνή ρεκόρ των 66 γκολ σε 74 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους σκόρερ της εποχής του. Ο Müller είναι στην 8η θέση της λίστας των διεθνών σκόρερ όλων των εποχών παρά το ότι έχει λιγότερους αγώνες από κάθε παίκτη του Top 15. Τα παρατσούκλια του είναι «Bomber der Nation» (Βομβαρδιστικό του έθνους) και «Kleines dickes Müller» (κοντόχοντρος Müller) που του δόθηκε από τον CIK Čajkovski, πρώτος προπονητής του στην Μπάγερν Μονάχου. Ο David Winner γράφει στο βιβλίο του «Brilliant Orange: The Neurotic Genius of Dutch Football»: «Ο Müller ήταν κοντός, βαρύς, αδέξιος στην εμφάνιση και όχι ιδιαίτερα γρήγορος. Ποτέ δεν ταίριαζε στη συμβατική ιδέα ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αλλά είχε θανατηφόρα επιτάχυνση σε μικρές αποστάσεις, αξιόλογο ψηλό παιχνίδι και μυστηριώδη ένστικτα σκοραρίσματος. Τα κοντά πόδια του έδωσαν χαμηλό κέντρο βάρους, οπότε μπορούσε να στρέφεται γρήγορα και με τέλεια ισορροπία σε χώρους….». Όταν έκλεισε την καριέρα του το 1982 υπέφερε από αλκοολισμό. Ωστόσο, οι πρώην σύντροφοί του στην Μπάγερν Μονάχου τον έπεισαν να πάει για αποτοξίνωση. Όταν τέλειωσε, του έδωσαν μια θέση εργασίας ως προπονητής στην Μπάγερν Μονάχου ΙΙ, όπου εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα. Υπάρχει επίσης και μια συλλογή ενδυμάτων που κυκλοφόρησε από την Adidas με την επωνυμία Gerd Müller. Τον Ιούλιο του 2008, το Sportpark Rieser, στο Nördlingen, όπου Müller είχε αρχίσει την καριέρα του, μετονομάστηκε σε Gerd-Müller-Stadion προς τιμήν του.

Αστρολογικά: Ο Γκερντ Μύλλερ, ποδοσφαιρικός θρύλος της δεκαετίας του 70, γεννήθηκε στις 3/11/45 (ώρα 1:00) στο Nordlingen της Γερμανίας. Όντας μικρόσωμος και ...παχουλός δεν γέμιζε το μάτι για επιθετικός αλλά από τη στιγμή που τον εμπιστεύτηκαν στη Μπάγερν Μονάχου έβαζε τα γκολ με το ...τσουβάλι. Σκορπιός με ωροσκόπο στην Παρθένο, χαρακτηρίζεται αστρολογικά από την αντίθεση του τροπικού Ερμή με τον αστρικό Ουρανό, πάνω στον άξονα Ναδίρ-Μεσουρανήματος.
Και ξεχώρισα αυτήν την όψη γιατί όπως φαίνεται και σε άλλες περιπτώσεις διακεκριμένων ποδοσφαιριστών είναι κατά κάποιο τρόπο το «σήμα κατατεθέν» τους.
Ο Μύλλερ βέβαια έχει και δύο συνόδους που συνέβαλαν κατά πολύ στις επιτυχίες και τη διεθνή αναγνώριση του: Τον αστρικό Ήλιο με τον τροπικό Δία και την αστρική Δήμητρα με τον τροπικό Ήλιο.
Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο, σε σύνοδο με τον Κρόνο. Αν μάλιστα θυμηθούμε ότι ο Μαραντόνα και ο Πελέ έχουν επίσης «αδύναμο» Άρη, φαίνεται για μια ακόμη φορά πως η παραδοσιακή θεώρηση για τις «πτώσεις» και τις «εξάρσεις» των πλανητών, χρειάζεται τουλάχιστον επανεξέταση...
Για το μόνο που μπορεί να «κατηγορηθεί» ο Άρης του Μύλλερ είναι η φάση του αλκοολισμού που πέρασε ο διεθνής άσσος αμέσως μετά το «κρέμασμα» των παπουτσιών του (το 1982). Και σε αυτό συνέβαλε βέβαια το τετράγωνο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ποσειδώνα και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, που πάντα ρέπει σε μηδενισμούς και αναγεννήσεις.


3 Νοεμβρίου 1957: Εκτοξεύεται το Sputnik 2 τη Λάικα στο Διάστημα

Laika
Ήταν το δεύτερο διαστημικό σκάφος σε τροχιά της Γης και το πρώτο που μετέφερε ένα ζωντανό πλάσμα, ένα σκυλί με το όνομα Laika. Το Σπούτνικ 2 ήταν 4 μέτρων με κωνική κάψουλα με διάμετρο βάσης 2 μέτρα. Περιείχε πολλά διαμερίσματα για τους ραδιοπομπούς, ένα σύστημα τηλεμετρίας, μια μονάδα προγραμματισμού και σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας για την καμπίνα καθώς και επιστημονικά όργανα. Μια χωριστή σφραγισμένη καμπίνα ήταν για τη Λάικα. Ήταν ένα θηλυκό Samoyed τεριέ που αρχικά ονομάστηκε Kudryavka (Μικρή Σγουρή), αλλά αργότερα μετονομάστηκε Λάϊκα ("κράχτης"). Η Λάικα επιλέχθηκε ανάμεσα από δέκα υποψηφίους του Air Force Institute της Αεροπορικής Ιατρικής, λόγω του ταμπεραμέντου της. Ζύγιζε περίπου 6 κιλά. Η καμπίνα του Σπούτνικ 2 διέθετε αρκετό χώρο για να ξαπλώσει ή να σταθεί και ήταν επενδυμένη. Επίσης, είχε σύστημα ανανέωσης του αέρα που προβλέπεται για οξυγόνο ενώ η τροφή και το νερό ήταν σε ζελατινοποιημένη μορφή. Η Λάϊκα ήταν εφοδιασμένη με ένα λουρί, μια τσάντα για τη συλλογή των αποβλήτων, καθώς και ηλεκτρόδια για την παρακολούθηση ζωτικών σημείων. Τον Οκτώβριο του 2002 αποκαλύφθηκε από Ρωσικές πηγές ότι Laika είχε πεθάνει ήδη μετά από μερικές ώρες από την υπερθέρμανση και το άγχος κι όχι από ασφυξία, όπως πιστεύεται. Εάν δεν είχε, ο Ρώσικος Έλεγχος Αποστολής είχε προγραμματίσει ευθανασία με δηλητηριασμένα τρόφιμα γιατί θα καιγόταν κατά τη διάρκεια της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Η αποστολή έδωσε στους επιστήμονες τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά ενός ζωντανού οργανισμού στο διάστημα.

Αστρολογικά: Στο ωροσκόπιο της εκτόξευσης του Σπούτνικ 2, η οποία έγινε κάτω από την επιρροή δύο αντιπροσωπευτικών τετραγώνων ανάμεσα στον Ουρανό από την μία και τους Ήλιο-Δία από την άλλη, αποτυπώνεται τόσο η επιτυχία και τεράστια προβολή του εγχειρήματος, όσο και η άτυχη κατάληξη για την πρώτη ηρωική επιβάτιδα του Διαστήματος.

Οι σύνοδοι του αστρικού Ωροσκόπου με τον Δία και του αστρικού Μεσουρανήματος με την Δήμητρα, έδωσαν το δικαίωμα στην τότε ηγεσία της ΕΣΣΔ να πανηγυρίζει για μια ακόμη «νίκη» σε βάρος των ΗΠΑ.

Όμως όλα τα υπόλοιπα ήταν έργο Πλούτωνα, ο οποίος ως κυβερνήτης του Ωροσκόπου έδωσε το στίγμα του στον 10ο οίκο και μάλιστα σε ένα ζώδιο που σχετίζεται άμεσα με τα ζώα.

Τα «κρυφά» τετράγωνα του Πλούτωνα με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Ωροσκόπο δεν άφησαν κανένα περιθώριο επιβίωσης στη Λάικα που έγινε η πρώτη μάρτυρας της Διαστημικής εποχής και ένα από τα αμέτρητα θύματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.


sputnik_2_Laika

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved